Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analyse: Windows Phone slår Android om to år

Analyse: Windows Phone slår Android om to år

Allerede i 2013 vil Googles Android ikke længere være førende på smartphone-markedet. Microsoft og Nokia vil med Windows Phone overhale den grønne maskot.

Androids lille grønne maskot, må i fremtiden ifølge en analyse fra Pyramid Research, nøjes med at kikke ind ad vinduet til smartphone-festen, som i 2013 ledes af Nokia og Microsofts Windows Phone.

Pyramid beskriver Microsoft og Nokias samarbejde, som en meget powerfuld kombination, der om få år, vil vise sin fulde styrke.

Selvom Nokia har tabt stort på Symbian, minder analytiker Stela Bokun fra Pyramid Research om, at Nokia er store nok til at tage et par smertefulde slag, men at de vil komme stærkere ud af kampen, end nogenside før.

En af årsagerne er, at Nokia via Symbian også ved en masse om, hvordan man IKKE skal gøre.

 - “Selvom Nokia kommer for sent til festen, vil de få alt opmærksomheden, når de så endelig går gennem døren. Så vil alle kunne se deres nye tøj og sko,” slutter Stela Bokun sin analyse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

16-05-2011 09:01:52

Jeg synes der mangler en helt anden synsvinkel.

Det er at Nokia sidder på Emergin Markederne,
Rusland, Kina/asien, Sydamerika.

Hvor er Android i disse lande p.t. ?

Som Mr. Elop Direktør i Nokia udtalte i finsk tv her for nylig, de andre er ikke i de lande alene på grund af økonomi.

Det er sindsygt dyrt at gå ind i nye markeder, rent distributionsmæssigt og kapacitetsmæssigt.

Microsoft har jo selv udtalt, at det vil tage adskillige år, at bygge det distrubutionsapperat op som Nokia har.

En anden ting er, at Nokia har egen fabrikker, de har de andre ikke, og ja hvis man vil ind på nye markeder, kræver det jo fabrikker til fremstilling af f.eks. HTC for den øge efterspørgsel, og ja det kræver jo at HTC skal lave 5 årige aftaler med f.eks. Flextronic om fabrikation af smartphones, og ja Flextronic vil jo nok kræve en hvis form for bankgaranti, og ja
store er HTC ikke, plus at HTC skal opbygge et distributionsnetværk som er dyrt og langsommeligt at opbygge.

0 0
evilguy 16-05-2011 10:08:37

Direktøren i Nokia har helt ret i at de har nogle markeder næsten for del selv - ENDNU!
Vi tager den lige i punktform:
1. Nokia har frasolgt allerede og vil nok også frasælge flere fabrikker i fremtiden. Nokias produktion bliver i stigende grad lagt ud til underleverandører - så lad os lige begrave denne "fordel" med det samme.
2. Android er næsten lige så meget tilstede i emerging markeds som Symbian er. Hvis talen falder på f.eks. Series 40, så er det noget andet, da serien 40 passer perfekt til udviklingslandende, hvor en telefon ikke må koste mere end 200 kr. Her har Nokia ENDNU en fordel.
3. Ang. HTCs manglende fabrikker - har det f.eks. hindret Apple i at få lavet produkter, at de ikke har egne fabrikker?`Har det hindret SonyEricsson, har det hindret Motorola osv. osv.
4. Ja, det er dyrt at gå ind på nye markedet, men så skal vi altså heller ikke gøre det til et større problem for store virksomheder som f.eks. Samsung eller LG.

0 0
Kim 16-05-2011 12:51:16

Jeg er nu ikke helt enig i din bedømmelse, Nokia har ret godt fat i f.eks. Indien. Og produktionsfaciliteter der lige har smidt deres 500.000.000 enhed gennem systemmet. Og det var ikke en Serie 40, men C8.

Nokias brand i Indien er sindsygt stærkt. Det er blevet bedømt som Indiens stærkeste brand 9 gange, og er det brand forbrugernes har størst tillid til, og har været det de sidste 3 år.

Og ja, det har jo hindret f.eks. Apple at de ikke har kunnet styre deres produktion bedre, det er der massere af eksempler på.

Nokias distributions netværk i Indien tæller 200.000 outlets. Det er et ret godt fundament.

0 0
kewing 16-05-2011 18:19:20

Nokia og Microsoft er i gang med en klar fornyelse !

-symbian er røget ud
- 7000 mand er røget ud af Nokia
- Ovi store har fået et nyt navn i dag
- Nokia har hyret firmaet bag angry birds
- Microsoft har købt Skype
- Microsoft har indgået et samarbejde med RIM/Blackberry, som mange spår også vil betyde Blackberry med WP7 inden længe.

Nokia/Microsoft/RIM er ca. 8 økonomisk større end Google, alt indregnet hvad der er i kassebeholdningen.

Google er ikke store nok til en kamp vedr. styresystem til smartsphones.

http://www.marketwatch.com/story/google-grow-or-die-2011-02-25

Svagheden i Android er:

Det er det dårligste system, og vedr. sikkerhed og apps, alt for mange dårlige apps.

Apps der kun kan kører på den ene platform, fordi man har rodet for meget i Android.

Derfor ser man også at Google varsler et indgreb for hvad man må og ikke må.

Et indgreb vil gøre det svære for HTC, samsung mv. at differentiere sig i forhold til hinanden, hvorved de kommer mere til at kæmpe på pris.

Samsungs store problem på Fladskærms produkt området er netop manglende differentiering, Samsung kører ikke så godt mere.

0 0
Kim 16-05-2011 19:54:27

Du mangler at Google har sagsanlæg på sagsanlæg imod sig pga rettighedsproblemer. De har allerede tabt den første retsag, og flere vil komme. Andriods fremtid er måske slet ikke så lys som mange tror. Hvilket igen giver WP7 muligheder.

0 0
janniklindquist 18-05-2011 09:36:25

Det siger alt om dagens tech-scene, at Googles konkurrenter kun har en chance, hvis de giver den alt, hvad den kan trække med retssager og smædekampagner

0 0
Kim 18-05-2011 10:08:29

Det er nu sådan set ikke deres konkurrenter der sagsøger dem - det er bare dem de har stjålet fra. :)
Android er ikke open source længere, at den simple grund at der var alt for meget kode der stadigt stod rettighedes angivelser på.
Når de er så dygtige hos Google, burde de selv kunne slette den slags når de bruger copy/paste. Det andet her er bare så fjollet. Og koster retssager...

0 0
Shawn S. Ø 18-05-2011 16:09:00

Hvor har du fra at Android ikke er open source?

0 0
Kim 18-05-2011 18:08:50

Det er det i teorien også stadigt. Google har bare ikke frigivet "gingerbread" endnu, fordi der var nogen der begyndte at lave en søg og erstat i de tidligere versioner. Søg på "confidential" erstat med "lawsuit".

Så det så åbne OS er ikke så åbent for tiden. :)

0 0
an 19-05-2011 00:03:09

Sikke noget forvrøvlet sludder, du kan hente den her:
http://android.git.kernel.org/
Jeg har selv compilet en ROM med den, så den er ganske komplet.

0 0
Kim 19-05-2011 11:54:05

Sorry, my bad, det er selvfølgeligt Honeycomb der ikke er Open Source.

0 0
Helskov 19-05-2011 18:22:40

Og det bliver den også om kort tid. Så stadig noget vrøvl.

0 0
Kim 19-05-2011 20:26:38

Hehe, ja det gør den jo nok. Men Google skal lige have programmeret sig ud af deres tvist med Java (Oracle) først. Eller købt sig ud.
Og det løser ikke deres problemer med Linux.

Andriod er ok for mig, hver sin smag. Men det er trættende at høre om hvor fantastiske Google er, og hvor onde Microsoft er. Bill Gates har givet hele sin forume væk - 2 gange - i velgørenhed. Det er natyrligvis ikke det samme som at Microsoft er et fantastiske firma. Men Googles copy/paste projekt gør ikke dem til frelsere. Og jo, de er in it for the money...

0 0
evilguy 16-05-2011 13:19:43

Ja, men du bliver bare også nød til at have i tankerne at et brand ikke er meget værd hvis de ikke når at forny sig. Det er ikke mange år siden at Nokia også lå nr. 1 i hele Europa hvad angår brand - faktisk i en lignede situation hvor det blev kåret som det stærkeste brand år efter år efter år. Hvor er Nokia i dag?
Det er heller ikke mange år siden at Samsung og LG blev betegnet som Korea-mærker af stort set hele elektronikbranchen - se bare på TV siden. På 5 år er Samsung gået næsten fra zero til hero. Man skal ikke undervurdere Nokias position i f.eks. Indien, men deres nuværende position kan hurtig blive ændret.
Og når vi taler om netop Indien, så er Nokia brandet stærkt bl.a. at det er et velkendt mærke pga. deres billige telefoner som findes overalt - og som kører på serie 40. Det er nemt at være markedsleder på et marked, som man NÆSTEN har for selv, og det har Nokia traditionel haft, da deres nærmeste konkurrenter har valgt at satse på andre målgrupper. Både Motorola og SonyEricsson trak sig fra lowprice makedet for flere år siden og valgte at satse på andre målgrupper.
At Nokia har 200.000 outlets i Indien giver selvfølgelig mange steder at sælge produkterne fra, men som Telenor har lært på den hårde måde i Indien, så er udsalgssteder ikke alt. Det kræver noget mere, da de enkelte indiske markeder er ligeså forskelligt som de europæiske markeder - Indien er IKKE ét marked.
Hvilke produktionsproblemer er det du mener Apple har haft UDOVER fejl i komponenter og produktion, så sagtens kan opstår selv med egne fabrikker? Har Apple mangler komponenter sammenlinget med konkurrenterne?
Egen produktion er ikke nødvendigvis lig med forsyningssikkerhed og optimal produktion.
Når det er sagt, så giver jeg ikke meget for din mening om at Nokia sidder solidt på det indiske marked: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2010-09-29/news/27585145_1_dual-sim-category-handset-market-dual-sim-segment

0 0
Kim 16-05-2011 13:36:54

Men det er jo netop en fornyelse vi snakker om - W7. Og i den artikel du henviser til, står der bla. også at Nokia stadigt sælger hver 3. mobil i Indien. Så helt tabt bag vognen er de nu ikke.
Det går også relativt godt i Kina, der jo er Nokias andetstørste marked. Og her har koreanerne jo haft alle muligheder for at positionere sig, og ja, er i gang.

Apple har haft store problemer med at få deres hvide 4'er på markedet. Og åbenbart ikke fordi der ikke kunne produceres komponenter til den, det var der jo som bekendt en amerikansk teenager der tjente godt på.

Jeg ser frem til et nyt Nokia. Personligt ville jeg ikke have valgt W7, men havde håbet på MeeGo. Men det giver mening, at Nokia skal koncentrere sig om hardware, og lade andre stå for softwaren. For de har gabt over for meget med 3 OS'er. Og tilsyneladende ikke kunne give nok til de enkelte. Hvis de halvere deres R/D budget, er det stadigt 5 gange højere end HTC's. Og på linje med Apples.

0 0
evilguy 16-05-2011 14:12:57

Nokias markedsandel SIDSTE ÅR var det samme i Indien som i resten af verden i gennemsnit - altså cirka 30-35%. I kraft af at det er et lavprismarked, så burde Nokias markedsandel være væsentligt større end 1/3 del af markedet. Det er et krisetegn.

Og så skal vi lige holde tungen lige i munden: WP7 er ikke specielt designet til lowprice markedet i BRIK landene, det er middle eller highend markedet, som I første omgang får WP7.

At Apple har haft problemer med kvaliteten på deres hvide produkt er ikke et produktionsproblem som kunne være undgået med egne fabrikker. Det var et kvalitetsproblemet ligesom når nogle Nokia telefoner har haft problemer med batteridækslet eller cover af for ringe kvalitet. Den slags kan ikke undgås ved at have egne fabrikker - hvorfor er det så lige at Nokia skulle have en fordel ved at have egne fabrikker? Det svarer jo til argumentet med at Philips havde en klar fordel ved at have egne LCD-skærme fabrikker (som nu er frasolgt).

0 0
Kim 16-05-2011 15:36:53

Det er nu også middlesegmentet Nokia har fat i I Indien, jvf. de artikeler du selv henviser til.

Og i forhold til Phillips har jeg jo ikke sagt at det var en fordel at de havde fabrikker. Jeg har sagt at man for 10 år siden stort set ikke kunne købe elektronik, hvor 90 procent af indmaden ikke kom fra Phillips. Ganske ligesom at du ikke kan købe en smartphone i dag, hvor størstedelen af funktinerne ikke er udviklet af Nokia.

Jeg har altid glædet mig til at se hvad næste Nokia fokusområde blev. Og der er ingen der kommer i nærheden af deres kamera og HD funktionalitet i dag. Det var seneste fokusområde. Og jeg er nødt til også at være spændt på den første WP7 Nokia.
Desuden ødelagde Nokia af mystiske årsager selv salget af deres nye falgskib, ved at "droppe" Symbian kort efter lanceringen.

0 0
evilguy 16-05-2011 16:16:10

Ah, nu skal du vidst lige pudse brillerne :-) Der henviser nok til den artikel, hvor der på engelsk står: "Nokia still accounts for more than one-third of all phones that are sold in India, but analysts say it's stranded in the middle of the market."

Når det så er sagt, så udgør middle og highend markedet i Indien kun cirka 10% af hele markedet:

40.4% units shipped were

0 0
Hest 15-05-2011 19:30:53

Jeg tror faktisk det er meget sandsynligt, mest fordi Android bare ikke er godt nok endnu. Det har været fremme længe, men jeg tror ikke der endnu har været en telefon ude uden en masse fejl. Nogle fejl vil der altid være, men så er der andre ting der bare ikke må ske.

Som sagt er der altid småfejl der skal rettes, men problemet med Android er at hver eneste producent også skal opdatere deres udgave inden fejlene bliver rettet og når de samtidig har 20 telefoner hver, så tager det tid.

Jeg kan godt li Android og er nu i gang med min 3. android tlf. og selvom det virker, så virker det stadig som beta software engang imellem.

0 0
evilguy 15-05-2011 20:05:50

Hvordan er det lige du mener at Andorid er umodent? Så må det samme jo også gælde for iOS, Symbian m.fl. ???

0 0
Hest 15-05-2011 21:16:54

Synes som sagt der dukker for mange fejl op når alle producenter har deres egen "udgave" af Android.

android er bestemt godt, men det er sådan nogle ting der trækker ned. Det er for "nørdet" for mange og det enkle og stabile sælger altså bare bedre for de fleste.

0 0
BSG 15-05-2011 13:38:31

Nokia har et styresystem, sum fungerer meget fint til en mobiltelefon, andet er det ikke brugbart til. Styresystemet hos Sony Eriksson var f. eks. langt lettere at gå til.
Windows er ikke særligt stabilt, jeg har f. eks. en Navigon 8450 navigations enhed, som er genial, MEN kører meget langsomt og meget ustabilt, på grund af Windows CE.

Det er også mange gange, at jeg kommer til en ATM, eller en penzintank terminal, der ikke virker, fordi den kører Windows (blå skærm med en error meddelse).
Forstår ikke at det ikke bruger f. eks. Linux, der er meget stabilt, og kører i årevis uden genstart.

Flest folk har ikke forstand på hvad er genialt, eller smart, så man ved aldrig hvad folk anskaffer sig, og det er den eneste grund for at det går så godt for Microsoft. Det ville faktiskt være meget svært at sælge en bil, der kørte så dårligt som Windows.

Det kan så meget ske inden for to år, så det er umuligt at spå noget som helst.

0 0
15-05-2011 14:18:34

Du kan ikke sammenligne Win CE med WP7 , der er en verden til forskel , der problemet med windows ligger er at det hele tiden har skulle være bagud kompatibelt , nu har de slået en streg i sandet og lavet noget helt nyt , men så kommer den næste hurdle , og det er at for mange allerede producerer telfoner med WP7 på , så skal de supportere en pokkers masse hardware , det vil give dem samme problem som Android har , at brugerne sidder og venter nogle gange for længe på updates .

0 0
Peter 15-05-2011 14:46:40

WP7 er lige så dårligt som WinCe, det kan godt være der kommet nogen større knapper, så man ramme knappende, men det er hvis også det positive man sige om det. Man kan sammenligne WP7 med Vista, det nok mere rammene.

0 0
15-05-2011 16:26:16

Det vil jeg nu ikke give dig ret i , jeg vil tro at Ios ,Android og WP7 vil køre side om side ,med hver sit segment af kunder ,selvom jeg ikke har Android ,kan jeg ikke forestille mig at de bliver skubbet ud over kanten dertil er Google for stærke , og har et godt produkt .

0 0
Erik jensen 14-05-2011 23:40:34

Dette absurde lalleglade budskab retter sig alene mod aktionærerne, som bekendt flygter skrigende bort fra såvel Nokia som Microsoft.

Måske vil nogle enkelte aktionærer tro på historien og derfor tilbagekøbe en aktie eller to til spotpris, men de to gamle elefanter skal virkelig finde på noget helt nyt og revolutionerende, hvis de skal havde en lille chance fremover.

Men helt ærligt,- det er nok ikke fra disse to dem man skal forvente nytænkning. Dertil har vi set rigeligt med magtarrogance og navnepilleri.

Jeg vil først se nogle virkeligt nyskabende produkter som kunderne virkelig gider at købe og bruge tid på,( og her tænker jeg ikke på tiden der skal bruges på håbløse brugerflade, som ingen orker at finde ud af).

Bagefter er de velkommne med glade budskaber om, at Android OS måske en gang i fremtiden vil kunne få lidt konkurrence, men indtil videre har de intet præsenteret for kunderne, som gør at de vil kunne komme på banen igen.

Budskabet fra i dag er derfor blot rent spin og propaganda, absolut uden skyggen af hold i virkeligheden. Faktisk lyder det mest som panik før lukketid!

0 0
KimDotDK 16-05-2011 23:17:22

Du har da vist ikke haft en WP7 telefon i hånden Erik. Havde du haft det, ville du vide at WP7 i den grad er nytænkning.
Tag du hellere PeterL i hånden og smut ned i ViErBangeForKonkurrence klubben.

0 0
15-05-2011 00:43:18

Det kunne nok være at Android fanboys kom op af stolen , tvivler da på du har haft en WP7 i hånden når du kommer med en så plat en kommentar om brugerflade , den er da så nem at alle kan deltage .

0 0
15-05-2011 12:15:48

Der er formentligt intet i vejen med WP7, men jeg har stadigt, som potentiel køber, til gode at få nogle seriøse argumenter for at skifte til WP7 næste gang. Det samme gælder i forhold til Nokia. M$ og Nokia var engang ledende inden for smartphones.

I dag er de udfordrerne og selvom M$ med WP7 gør et hæderligt forsøg, så sejler det stadigt hos Nokia. Som Erik Jensen skriver de to firmaer skal sammen levere et fænomonalt produkt for at støve navnene af. Desværre agere de sammen som nogle gamle slidte mænd, meget langsomt.

Glem ikke at Nokia har skåret voldsomt på deres hæderkronede udviklingsafdelinger bl.a. i Danmark, det betyder at de er ved at lægge alt udviklingen over på M$'s hænder, hvilket betyder at de er ved at ende som en ren hardwareplatform, hvilket i sidste ende betyder at vi formentligt ikke skal forvente at en Nokia med WP7 vil være meget andet end en HTC med WP7 og så giver Nokia M$ samarbejdet ikke meget mening for mig som forbruger, for så tilbyder de reelt et produkt som jeg allerede kan få fra HTC.

0 0
Kim 15-05-2011 17:55:33

Erik, nævn en innovation på smartphone området, der ikke stammer fra Nokia.

0 0
Aalestrup 14-05-2011 13:50:46

I dag bruger jeg iPhone 4 min næste mobil bliver formentlig en Sony-Eriksson med Android. Jeg har set deres nye og er meget betaget af den, så med mig selv som reference, så kan det godt lade sig gøre at få forbrugeren til at skifte.
Nokia er MS er nok bagud lige nu, men har det ansat de rette i deres udviklingsafdelinger og er de vilig til at betale, så kan de let forskyde marked, så de fleste vil ønske sig en Nokia. Men der er jo masser af men´er og nu skal vi jo ikke tro at verden står stille mens den venter på Nokia, alle vil knokle derud af for at finde nye og smarte løsninger i kæmpen om forbrugerens gunst. Nokia får det svært men ikke en umulig opgave, der skal bare drøn på og vi har jo set at de godt kan sluge kameler, så jeg tror at de vil komme sig. Dog har jeg svært ved at forliges med at det skal være med MS for MS har mere end svært ved at producer styresystemer der ikke fra tid til anden går ned på de mest mærkelige måder, nok syntes jeg det er blevet beder med w7, men også w7 går ned.... Jeg har aldrig oplevet at min iphone går ned. Android kører også stabilt på de både HTC op SE mobiler vi har her i familien.

0 0
14-05-2011 15:06:13

Du har ret i at de skal skynde sig, hvis dette havde været et formel 1 løb, så er de ti omgange bagefter og indtil videre har den forreste bil kørt lidt over ti omgange.

Nokia venter et år med at komme med deres første WP7, det er lang tid.

Hvis de skal have succes, så bliver de nødt til at lancere en mobiltelefon som er langt foran konkurrenterne både på design og funktionalitet. Desværre så viser N8 at de har svært ved at tilpasse sig. N8 blev solgt på at have et fremragende kamera og alle mulige multimedie funktioner, noget jeg personligt ville have elsket for ti år siden, men tiderne er skiftet. Glem ikke de katastrofale forgængere til N8, det er mange år siden Nokia har fremvist en state of the art mobiltelefon.

Og WP7, jeg kan simpelthen ikke finde et argument for at vælge WP7 frem for iOS eller Android, dermed har jeg også svært ved på nuværende tidspunkt at se hvorfor jeg skal vælge en Nokia med WP7. Her kunne jeg godt tænke mig at Nokia i det mindste begyndte at forsøge at overbevise mig meget snart i stedet for at blive ved med at pladre rundt i Symbian.

I bund og grund synes jeg at Nokia er blevet død kedelige, de får mig til at tænke på tåget vejr.

0 0
Kim 17-05-2011 08:50:05

Nokia har ikke fremvist andet end state of the art smartphones - eneste anke er OS.
Galaxy og Arc er efterligninger af N8, ikke omvendt - og de når ikke N8 (eller E7)s billedkvaliteter.
Samtidigt virker den som HD recorder og ikke mindst afspiller. Men du har ret, det er en masse multimedie værk. Men... hvis Nokia ikke skulle have lavet markedets bedste HD-skærm, Audio kvalite, kamera, USB on the go, GPS osv. Hvad skulle de så have gjort for at den var state of the art...

Proppet Android i den? Det mangler da om noget nytænkning...

0 0
18-05-2011 10:02:33

Nokia N8 var på mange punkter forældet da den blev lanceret og en mobiltelefon, uanset hvor god hardwaren er, er noget skrammel uden et ordentligt OS. Hvad er et produkt værd hvis det er frusterende og ulogisk at betjene.

Hvis Nokia skal lave en state of the art smartphone, så skal de bevise at de ikke kun mestrer hardwaren, men at de kan lave en samlet softwarepakke af mindst lige så høj kvalitet. Om styresystemet hedder Symbian, Anna, Android eller Nielsen er fuldkommen ligegyldigt, der skal bare tænkes i helheder i stedet for enkeltheder. Bilen med den bedste motor er ikke nødvendigvis den bedste bil. Mobilen med det bedste kamera er ikke automatisk den bedste mobil og den er langt fra den bedste smartphone hvis internetfunktionaliteten sejler og det gør den i N8.

Sonne sagde det meget godt i Dings forum(frit oversat), kameraet bruger jeg nogle gange, musikafspileren bruger jeg nogle gange, brugerfladen bruger jeg hele tiden derfor skal den være i orden.

... og HD skærm. N8 har en skærm med en meget lav skræmopløsning sammenlignet med sidste års topmodeller og af dem var iPhon4 nærmest HD(og er det stadigt). HD kræver at du har 720+ linjer og det har N8 meget langt fra.

Og at Galaxy skulle være en efterligning af N8 har jeg svært ved at tro, eftersom jeg har svært ved at se ligheder mellem de to telefoner. Desuden kom Galaxy S(jeg går ud fra at det er S'en du tænker på) længe før N8.

0 0
KimDotDK 16-05-2011 23:12:13

@PeterL
At dit had til Nokia overskygger al fornuftig dømmekraft, er jo ingen nyhed. Utroligt at du gider blive ved at minde os om det..

0 0
Bo 13-05-2011 22:30:26

Microsoft tager i hvert fald forholdet til udviklere seriøst: http://www.1800pocketpc.com/2011/05/14/talk-about-developer-focus.html

Der tror jeg ingen andre kan være med! :-)

I øvrigt er WP7 rigtig fedt. Jeg kan kun anbefale folk at prøve det. Jeg ser stort set ingen områder, hvor det står tilbage overfor Android - i hvert fald ikke til mit brug.

0 0
Bepper 13-05-2011 18:05:44

- ahhh hahahahaha hahaha!

0 0
DX 13-05-2011 15:49:24

Windows Phone 7 eksisterer efter 1 år på markedet, stort set ikke og at de skulle være markedsførende om 18 mdr.,den må i længere ud på landet med.

0 0
Ylle 13-05-2011 16:46:16

Har du nogesinde hørt om Onfone fx. ? :)

0 0
14-05-2011 08:43:30

Hvem, Onfone siger du?

Aah, dem der i løbet af fem år har erobret 170.000 kunder, hvilket svarer til vel nok 3 % af det danske marked.

Microsoft er som pointeret ikke eksisterende på markedet lige nu, og den analyse er helt skudt.

0 0
Kim 14-05-2011 09:43:50

Microsoft er lige så meget på markedet nu, som Onfone var for 5 år siden.

Men det er jo indenfor det sidste lidt over halve år, at Onfone har brugt meidebudgetter der slet ikke kan understøttes af deres indtægter, og har vokset, så sammenligningen virker fint.

0 0
14-05-2011 21:58:56

Præcis, og Onfone er i dag stadig et meget lille selskab - så sammenligning falder lidt til jorden.

Microsoft skal nok finde en fin plads på markedet, men at de skulle overhale Android på nogen områder, tror jeg ikke på.

0 0
Kim 16-05-2011 10:12:52

Androids tordenvejr er kun lige startet. Googles copy/paste show kan få langtrækkende konsekvenser for OS'et der tidligere var open source.

0 0
Alattin Simsek 13-05-2011 15:23:14

Med den dårlig erfaring jeg har med HTC Touch Diamond og Windows Mobile 6.1 eller hvad det nu hed, så skal der meget til, før jeg overhovedet overvejer en windows mobil igen.

Ja det kan godt være de er på vej i den rigtige retning, men Android og Apple kommer ikke til at stå stille uden udvikling, mens Windows skal forsøge at overhale dem.

Det er sandsynligt at Windows og Nokia får succes, men de kommer ikke til at blive større end Android. Nokia og Microsoft er de eneste der sover i timen. De skal ikke tro at Android og Apple er ligeså dumme :-)

Når Microsoft når det niveau Android har i dag, så vil Android være på et helt andet højere niveau.

0 0
René Pedersen 13-05-2011 15:49:06

Når Microsoft når det niveau Android har i dag, er Android endnu mere fragmenteret. Har for nyligt selv udskiftet min Android med en Omnia 7 med Windows Phone 7, og jeg skal da godnok love for jeg ikke har fortrudt det. Alt kører 100% og når Mango opdateringen kommer bliver det så absolut kun bedre. Men hyg du dig med din Android, jeg kommer ikke til at gøre dig selskab igen.

0 0
13-05-2011 16:13:27

Som du Rene har jeg købt en Omnia 7 , og den er da virkelig god allerede nu , jeg bruger så til dagligt Ip4 , men den ryger først med Mango opdateringen ,da der liiige mangler lidt i at den kan afløse Ip4 , men brugervenligheden en helt på toppen i Wp7 , men måske er det mest Apple brugere der hopper over til Wp7 ,da de minder lidt om hinanden Ios og Wp7 .

0 0
DX 13-05-2011 15:51:01

Hvis den kører 100% nu, kører den så 110% når Mango opdateringen kommer. :)

0 0
Søren 13-05-2011 18:07:54

Daaaamn jeg får vildt meget lyst til mango når I snakker om det hele tiden! Hvorfor kan man ikke få Youghurt kun med mango i? Hvorfor skal der også banan i?
Fuck det jeg skal i Fakta!

0 0
René Pedersen 13-05-2011 17:02:58

Nej, stadig 100% men på dansk og så med mange andre spændende tiltag.

0 0
Lindberg 13-05-2011 14:22:23

Nokia har dummet sig med Symbian, nu dummer de sig så igen med MS. Jeg håber de en dag ser lyset og kommer med over på Android-bølgen.

De laver noget fedt hardware, men de er idioter til at indrette softwaren.

0 0
Kim 13-05-2011 17:16:42

Hvis de er idioter til at indrette softwaren, så nytter det jo heller ikke noget at koble sig på Googles copy/paste projekt..?
Jeg ser det som et kæmpe plus for mobilbranchen at Nokia ikke er hoppet med på bølgen. At der er andet at konkurrere på end design og hardware. Jeg havde hellere set MeeGo, eller et bedre Symbian3. Men jeg priser mig lykkelig over, at der stadigt er valgmuligheder på markedet.

0 0
Nygaard 13-05-2011 13:57:28

"Pyramid Research om, at Nokia er store nok til at tage et par smertefulde slag, men at de vil komme stærkere ud af kampen, end nogenside før.

En af årsagerne er, at Nokia via Symbian også ved en masse om, hvordan man IKKE skal gøre."

Nå for pokker! Så var det nok derfor at N8 fik så fantastiske et OS, efter N97 skandalen! ;)

Og godt at de har M$ med på holdet. De har jo gang på gang vist, hvordan et OS skal skrues sammen!... Eller?

Men jeg forstår da udemærket deres vurdering af sagen.
Havde Nokia og M$ stoppet en stor stak sedler i lommen på mig, ville jeg nok heller ikke tøve med at rose dem til skyerne :)

0 0
Søren 13-05-2011 14:17:09

Ja man skal godt nok være dum for at tro på sådan en analyse, men man siger jo også at 1/4 af menneskeheden er snot dumme og det er jo også en markedsandel :)

0 0
Kim 13-05-2011 16:18:11

... Nu har N97 og N8 jo så ikke samme styresystem. Selvom jeg også hellere havde set MeeGo (eller bare Meamo)

0 0
Martin Henriksen 13-05-2011 13:49:01

Som landet ligger nu med symbian, så er Nokia imo helt ude af kampen.

Men vis de virkelig tager sig sammen, og holder deres fantastiske hardware oppe, og windows phone får en mindre revolution. Så ville det ikke undre mig, at jeg skiftede til dem med tiden.

Nokias bygge kvalitet er bare fænomal, har virkelig ikke set andre telefoner, der er så robuste og performer så godt.

Men bolden ligger hos microsoft, for vis det her skal virke, skal der noget mere til windows phone 7, syntes pt ikke at det er nok til at kunne slå android eller apple.

0 0
Ylle 13-05-2011 16:41:51

Har du set Mango updaten evt. ? :)
Jeg har det sådan, lige pt, at WP7 er et udmærket styresystem, men det er bare ikke godt nok, og slet ikke her i Danmark. Men efter at have set et preview på hvad der kommer i den Mango update, så kan jeg ikke andet end tænke, at i hvert iOS skal oppes så det basker. For hold kæft det ser bare godt ud, undskyld sproget... Det er helt vildt. Når den kommer ud, så er det mit indtryk, at det, hvis man sammenligner samtlige systemer, er det bedste styresystem der, det er helt vildt. Og jeg er hverken Apple fanboi, Google fanboi eller MS fanboi. Jeg siger det bare som jeg ser det :)
Så jeg glæder mig...

0 0
Michael 13-05-2011 13:11:40

og det ved de utroligt nok før der overhoved er kommet en nokia med windows på markedet og tænk lige på hvem det er der laver softwaren det er ikke nokia (med mindre de får lov til at lave et skin til WP 7) så efter min mening lyder det fuld kommen urealistisk men det skal nok blive spændende og se om det finske firma kan komme tilbage i kompen...

0 0
Søren 13-05-2011 13:50:50

Ja det ville være meget interessant at vide hvilke tal de analyserer for at komme frem til den her konklusion... Måske har de opfundet en tidsmaskine der kører på Windows. Det ville godt nok være nyskabende nok til at jeg ville skifte fra Android til en Windows Nokia Tidsmaskine Mobil. Så må man bare krydse fingre for at der ikke kommer BSoD :)

0 0
David 13-05-2011 13:06:05

"iPhone og Android ser jeg som consumer produkter, men Nokia og Microsoft har altid være business orienteret, og den strategi laver de ikke om - det er der de store penge ligger."

Kan du uddybe det? Apple tjener mere end Microsoft i øjeblikket, og det på nogle få consumer produkter.

0 0
13-05-2011 13:27:27

Det med de store penge, ja det ved jeg ikke nok om. Men om den ene tjener mere end den anden, har intet med sagen at gøre.

Og jeg tror vist nok lige at det er microsoft der har de store sko på, hvad angår business segmentet.

0 0
jessie 13-05-2011 17:24:12

Det tror jeg ikke til den tid selv nu kan man sagtens bruge en android (ved ikke med Iphone) som buisness mobil

0 0
G2 13-05-2011 12:45:28

Kan læse at ikke alle tror på Microsofts of Nokias succes. Jeg må ærligt tilstå at jeg ser begge som store spillere på markedet om få år i forbindelse med business support. iPhone og Android ser jeg som consumer produkter, men Nokia og Microsoft har altid være business orienteret, og den strategi laver de ikke om - det er der de store penge ligger.
Microsoft er i fuld gang med at integrere deres Office produkter i WP7 - og ikke mindst SharePoint, som mange større virksomheder efterhånden anvender. Og når det kommer på plads, så bliver de svære at slå. Tro mig!
Med mindre en helt fjerde spiller kommer på banen, så kommer de med fuld fart og overhaler Apple og Google. I hvert fald på business området. Apple især er ved at sove i timen - deres udvikling går for langsomt. Ved godt Apple fans vil føle sig trådt over tærerne over denne kommentar, men det er sandt. Apple satser på brugervenlighed (helt fint), men deres nyskabelser bliver færre og færre og mere begrænset, og manglen på fleksibilitet vil ramme dem på et tidspunkt. Der ser jeg en større styrke i Android og WP7. Microsoft kører lidt i samme stil som Apple med deres kodestyring og kontrol af apps, men til gengæld har de et kæmpe opland af business applikationer, som størstedelen af os bruger i hverdagen og på arbejde på vores computere. Og når interaktionen mellem de forskellige platforme bliver bedre, så skal I bare se løjer.

Bare mine ord :)

0 0
evilguy 13-05-2011 13:16:59

Jeg ville ønske at jeg kunne give dig ret, for dine argumenter er rigtig gode.
Men vi tager det lige i punkt form:
1. Microsoft har i årevis prøvet at komme ind på markedet
2. De har forsøgt at koble deres windowsprodukter sammen med mobilprodutker i årevis uden større held.
3. BlackBerry har snuppet mange enterprise kunder - netop det segement Microsoft burde have.
4. Mange SMV'er efterspørger ikke mere funktionalitet end exchange, hvilket både android og iOS tilbyder
5. Såkaldte consumer telefoner maser sig i stigende grad ind i virksomhederne uanset hvad IT-afdelingerne stiller op af forhindringer
6. iOS på både iPhone og iPad er et perfekt eksempel på punkt 5

0 0
G2 13-05-2011 15:45:21

Jeg giver dig ret i nogle af dine argumenter evilguy, men dit billede er kun tegnet af verden som den ser ud i dag... Hele denne artikel handler om fremtiden. Det er efter min mening meget sandsynligt at MS og Nokias samarbejde kan udfordre Apple og Google noget så grusomt.

Som jeg ser det:
Ad 1) Korrekt, men der er sket en del siden Windows Mobile version 6. WP7 er stadig ikke komplet, men det er i den grad en forbedring. Og det bliver bedre. MS kom sent igang, men de er igang.
Ad 2) Microsofts produkter er kun i et udviklingsstadie i forbindelse med integration til deres PC produkter. Og med den vej teknologien går, så er det et krav fra forbrugerne at mobil enheder skal være en del af strategien. Mon ikke de er klar over det?
Ad 3)RIM Blackberry HAR haft deres storhedstid - ja, de er stadig store, men jeg tror de efterhånden bliver sat af. Den eneste styrke jeg ser de har p.t. er deres mail og kalender funktionalitet, og den har de andre allerede luret.
Ad 4)I dag er det primært et behov at kunne checke mails og kalender, men er det ikke fordi vi endnu ikke har set go'e løsninger til andre formål. Jeg mener MS har fordele ved at lave en integration til SharePoint, så SMV'er kan læse og dele interne nyheder, salgsrapporter og dokumenter på mobilen. Det kan man i dag, men jeg har endnu ikke set en go' løsning på det.
Ad 5) Korrekt, jeg bruger selv min Android til at tilgå min Exchange data, selvom vores firma foreskriver at bruge Blackberry eller iPhone. Jeg ser bare ikke at hverken RIM eller Apple har de samme teknologier til rådighed som MS har for at integrere mobil platformen med business applikationer på PC området. Google har måske en mulighed med Google Docs og deres cloud løsninger, men hvor mange firmaer er det lige der bruger Google til det i dag (sammenlignet med MS løsninger)?
Ad 6) Så længe Apple ikke har samme platforme som Microsoft tilgængelige, så vil de ikke have samme muligheder som Microsoft har. Tænk på at MS har en fod indenfor i utalige teknologier: ERP, Intranet og web, Office applikationer o.s.v. og nu også IP telefoni i form af Skype.

0 0
evilguy 13-05-2011 16:57:45

Argumenterne er fine, men der findes utallige eksempler på at Microsoft ikke har kunnet løfte opgaven. Man har i årevis talt om at alverdens teknologi skulle komme til XBOX360, og at man ville integrere helle Windows oplevelsen på XBOX360. Det er ikke meget vi har set til det – i hvertfald ikke mange unikke features, som ikke kan fås på en PS3.
Microsoft prøvede med Zune – den blev dræbt. Microsoft har prøvet med Windows Tablet – den er død et par gange. Microsoft har prøvet med Windows integration i biler – den er begyndt, men bliver nu overhalet af Android.
Der er bare utallige eksempler på, at det aldrig er lykkes for Microsoft at bruge deres fordele konstruktivt, mens f.eks. Apple/Google næsten ikke kan gøre noget galt på denne front… NÆSTEN!
MS har fordele ved at lave en integration til SharePoint, men før de når overhovedet at smide noget brugbart på banen, så har Google garanteret overhalet dem – se bare hvilken succes G-mail og Kalender delen er til virksomheder.
At der ENDNU ikke er et hav af virksomheder som bruger Google Apps i Danmark er mere et spørgsmål om support og om vaner. Jeg arbejder selv i en mindre virksomhed, og vi kunne sagtens leve med Googles cloudtjenester til det hele. Men hvorfor betaler vi så en hosted exchangeløsning? Fordi vi kan få dansk support på den og fordi supporterne tager telefonen indenfor 30 sekunder – den slags betyder mere en om produktet kommer fra Microsoft eller Google.
Og så ved jeg godt at du er klar til at opremse en lang række systemer som Microsoft er stor kompetence indenfor, men faktum er at de fleste af disse systemer kan leveres af andre en Microsoft.

0 0
Søren 13-05-2011 18:29:27

En business mobil er også kun et halvt produkt, ikke engang. Folk vil også ha noget de kan bruge når de kommer hjem, ser smart ud eller som børnene kan lege med i bilen osv.
De kan ikke vinde eller opnå det de forudser, kun ved at satse på business markedet.
Jeg tror ikke engang de ville ku slå Blackberry...

0 0
Gizmo 13-05-2011 22:52:31

Folk gider ikke have to smartphone i lomme, hvor en bruger til arbejde.. De vil heller have deres private mobil eller firmabetale smartphone til begge opgave.. Små mellem virksomhed gider heller ikke betale for dyr microsoft løsning, når man kan få nogen billige hos google.. Det flest firma har kun brugt for exchange løsning, der er ikke nogen medarbejde gider rend rundt med en windows mobil bare for at få sharepoint, og faktum er de flest af dem hader at have en microsoft eller blackberry alene til arbejde, der er ikke så meget kærlighed der .. Ironi er smartphone og tablet pc, begger er microsoft nokias opfindelse, men det er apple og google der tjene på dem. Man kan så spørge hvad har nokia og microsoft til fælles, de begger to har sovet i time, manglende innovation og utidssvarende implementering de sidste nogen år, og de kommer begge til at bøde for det en rum tid endnu.

0 0
Kim 14-05-2011 09:58:04

Ja, det let ironiske er, at det var Nokia der introducerede Smartphonen, og hurtigt blev MS deres eneste konkurrent.
Og mens Nokia render rundt og servicere alle segmenter - ingen gider jo have smartphones ud over nørderne - og MS ikke kan få deres OS til at fungere ordenligt, så arbajder Apple stille og roligt med deres version.
De opfinder ikke noget, men låner det meste fra Nokia.
De præsenterer det bare på en helt anden måde, og det bliver det mest naturlige i verdenen, at skulle have en Ipod der kan ringe.

Der er ikke nogen tvivl om, at Nokia skulle have satset hårdere på at markedet var modent tidligere.

0 0
evilguy 13-05-2011 23:38:04

For at være helt fair, så bliver vi nok også nød til at kigge ud over vores egen næse tip her i Danmark. I udlandet er der langt flere større virksomheder sammenlignet med Danmark og disse virksomheder kan sagtens bruge Microsofts Sharepoint. Mange af de større virksomheder tillader heller ikke medarbejderne at benytte deres telefoner privat og når vi kommer op i enterprise segmentet så er det andre parametere såsom support, integration med backend systemer osv. som er vigtige.
Så på det område er argumentet med at Microsoft er stærk på erhvervsområdet valid. Men igen så kommer kampen til at stå på consumermarkedet, og her har Microsoft en elendig track-record.

0 0
Urbanus 13-05-2011 12:03:19

Jeg anser dette scenarie for helt usandsynligt og faktisk lidt absurd og komisk.

Uden overhovedet at bedømme de forskellige styrestystemer, hvor jeg da har mine klare meninger om bl.a. brugervenlighed, så vil helt enkle mekanismer i markedet gøre at Microsoft og Nokia skal lave noget helt ekseptionelt med Windows hvis dette skal bare komme i nærheden af at ske - og for hver dag der går, bliver det mere og mere usandsynligt.
Alene det at smartphone-markedet jo er i konstant stor vækst, og får nye brugere ind hele tiden på iPhone og Android, mens Nokia og Windows venter på at være klar og opdatere, gør det jo sværere og sværere at komme ind for Windows og få sig en position. Alle dem der køber smartphone nu, vil dels vænne sig til det styresystem de nu køber deres nuværende smartphone med (iPhone eller Android) - og alt erfaring siger at folk ofte er konservative og hænger fast i det de kender bedst, dels vil de jo med tiden investere i apps og indhold der er låst til det styresystem de nu engang har, og det vil jo gøre at folk bliver mere og mere fastlåste i det styresystem de har valgt. Når Nokia og Windows for alvor er klar til at indtage markedet om et års tid, så vil meget allerede være fastlåst, og det vil være svært at rykke de kunder der allrede har smartphone. Og nye kunder vil jo søge hen mod det der i forvejen er populært. Se bare hvor svært det har været at bryde iPhones dominans. Nokias styrke som varemærke er i frit fald i øjeblikket. Jeg har i mange år ikke brudt mig syndeligt meget om Nokia, men mange omkring mig har fortsat defineret sig som "Nokia-bruger". Det gør de ikke længere. Lige nu er det Apple og HTC dem jeg kender snakker om konstant og hele tiden (især dem der ikke er de mest mobilnørdede - de lidt mere nørdede snakker om en del Samsung og Sony Ericsson). det mange forbinder Nokia med er gode og stabile feature-phones. Den position gør altså ikke en til selvskreven dominerende på smartphone markedet om nogle år, efter at have været flere år bagud.

0 0
13-05-2011 12:27:29

Det er endda temmeligt sandsynligt , efter min mening at de kommer med fuld skrue , jeg har skrevet det før og gentager gerne , med Nokias bygge kvalitet og Ms styresydtem som allerede nu uden Mango opdateringen kører rigtigt godt ,er det en sællert.Nokia skal bare smide Symbian ud af vinduet det er ikke godt nok idag .

0 0
jessie 13-05-2011 17:20:15

Ja det køre godt og lækkert men wp kan bare ikke nok i forhold til android og ios

0 0
Gizmo 13-05-2011 22:27:10

Angående kinesisk mark, India.. Så er der masse billege feature phone der udkonkurrere nokia s40, i mellem segment køber folk ikke længere nokia, man foretrækker android.. I høj ende tager de flere iPhone og Android til sig.. Nokia bliver snart store taber i kina.. Der bliver solgt flere android mobil i asia end nokias. Lavpris kineser indtager snart også sydamerika, det eneste marked tilbage er Afrika, det tjener man altså ikke så mange penge på. Nokia er træng fra alle side, hvis ikke de er desperat, så kommer de snart til det.. Nokia har brugt for mirakler, og det er næppe sandsynlig, deres storhedstid er over.

0 0
Kim 14-05-2011 09:37:42

De tal er jeg ikke enige med dig i. IP er, efter alt hvad jeg har læst, ikke særligt interessant for hverken kinesere eller indere, hvorimod N8 er langt mere populær. Og jeg spår X7'eren et endnu større ryk på markedet.

Hvis der kommer en N950 indenfor de næste par måneder, vil den også have et stort marked, om ikke andet blandt nørderne.

Det er rigtigt at Nokia er trængt, men igen deres alliance med MS kan være det break de har brug for. Ikke at jeg bifalder det, men hvis det er redningen må man jo acceptere det. Og det er stadigt ingen der laver hardware som Nokia, men man skal også huske på at Nokia ofte har taget et fokusområde og er gået all-in på det.
N8 handler om at lave et pocketkamera med en telefon i, og er det første rigtige kamera på markedet. I tests kører det fint op imod andre pocketkamera, og der er ingen andre mærker der når kvaliteten til sokkeholderene. End ikke Sony's nye Arc kommer i nærheden - og de laver trods alt kameraer i forvejen.
Samtidigt har man en fantastisk HD-afspiller i lommen, og kan oven i købet slutte USB medier direkte til - igen er der ingen andre der kommer i nærheden.
Hvis Nokia formår at finde et nyt fokusområde at sætte ind på sammen med den første W7, så kan den godt gå hen og blive rigtigt stærk.

IP har vundet store markedsdele på... ingenting. Ganske som med Wii, er det forældet teknologi er bliver præsenteret af Apple hver gang. Deres første Nokia Greatest samling kom bag på markedet, men siden har de stået stort set stille, rent funktionsmæssigt. (Nej FaceTalk er ikke en innovation!)
HTC har lagt sig godt i slipstrømmen på Google, men præsenterer ikke selv noget andet end caseings. Men det giver dem jo også en kæmpe fordel, da deres R/D budget er det laveste i branchen - næsten 10 gange under Nokias. Samsung og Sony er vist mest af alt bare med for at have produkterne i deres portefølje.

Nokia har en masse features som ingen andre kan måle sig med - endnu. For det er jo ganske rigtigt bare et spørgsmål om tid, før resten af branchen igen er kommet op på siden. Men hvis Nokia ikke skal lægge energi i udviklingen af 3 OS (igen som de eneste), så kan de måske vende strømmen.

0 0
Urbanus 13-05-2011 12:40:58

Ja, de skal nok komme med fuld skrue, og de skal nok få deres bid af markedet. Jeg tror bare ikke de kommer i nærheden af Android. Måske de vil kunne slå iOS med tiden, men det bliver også svært.

Men vi får se. Det bliver helt sikkert en spændende udvikling at følge. Og jeg er sådan set også glad for at der er en udfordrer til iOS og Android, så de ikke går i stå, og så der stadig vil være innovation og nye måder at tænke på. Og derfor er jeg også glad for den styrkelse af WP det var med Nokia-alliancen, for ellers ville det ikke have været en seriøs udfordrer der ville kunne give de andre kamp til stregen. Men jeg tror stadig de får det meget svært, da markedet som sagt er i rivende udvikling netop nu. Og jeg anser det stadig som usandsynligt at WP vil kunne blive mere dominerende end Android.

0 0
evilguy 13-05-2011 12:39:07

To tabere der slår sig sammen giver ikke nødvendigvis én vinder.
Historien er fyld med eksempler på to nødlidende virksomheder som slår sig sammen og ikke pludselig bliver én vinder virksomhed.

0 0
PJ 15-05-2011 01:52:34

evilguy:
To tabere der slår sig sammen giver ikke nødvendigvis én vinder.
Historien er fyld med eksempler på to nødlidende virksomheder som slår sig sammen og ikke pludselig bliver én vinder virksomhed.


Lol ja, om to er er Nokia sikkert gået konkurs, og Microsoft undrer sig over hvorfor de kun tjener 5 milliarder i kvartalet (i modsætning til 8 i øjeblikket)

0 0
Kim 13-05-2011 15:47:33

Det er meget hårdt at kalde Nokia for taber, og også en smule navlebeskuende. Også selvom det er det samme perspektiv Nokia selv har valgt at bruge.
For Nokia er stadigt verdenens mest udbredte mærke, og har stadigt vækst i Asien og Mellemøsten. I Kina er over 57% af alle apps downloadet fra Ovi, og tallene i Indien ligner - og det er tords alt nogle langt større markeder end USA og Europa.
Men igen, Nokia har selv udpeget US som kamppladsen, og der går det ikke fantastisk.

Men Nokia har for længe gabt over for meget. Man har medvirket til udviklingen af 3 OS simultant, samtidigt med at man til stadighed har drevet innovationen.

Pop-quiz - nævn en innovation (også på smartphones), der ikke stammer fra Nokia?

Win har manglet en seriøs partner, der gik all-in. Og det har de tilsyneladende fået i Nokia (Selvom der går vedvarende rygter om N950 i den nærmeste fremtid).
Deres tidligere medspillere har slet ikke haft samme baggrund eller format som Nokia.

Jeg har langt fra afskrevet Nokia. Om ikke andet vil de kunne leve videre på deres patenter i lang tid endnu. Jeg er ikke fan af, at de har valgt at skifte hest nu - Jeg glæder mig til MeeGo.
Men Nokia har altid kunnet skabe noget de andre ikke kan. Kvalitet, innovation, multisegmentering.

Men... af de mange ting man kan anfægte ved undersøgelsen, der springer det mig også meget i øjnene at Symbian forsvinder i 2013. Igen er der nogen der glemmer Asien...

0 0
evilguy 13-05-2011 17:11:36

Når en virksomhed direktør sætter sig op foran hele verdens pressen og siger at virksomhedens topprodukt er noget lort, så er der for alvor noget galt. Når en virksomheds aktiekurs falder hurtigere end et vandfald, så er der noget helt galt og når virksomhedens konkurrenter tjener 10 gange så mange penge på at sælge 1/10 del telefoner, så er der noget rivravruskede galt. Nokia er på røven og selvom det går godt i nogle lande, så er det ikke ligefrem fordi fremtiden pt. ser særlig lys ud. Nokia har lige smidt 10+ års udviklingsarbejde i Symbian ud... Hvor tit ser man lige at en virksomhed smider hele produktportefølgen ud og skifter spor?

Men hvordan udvikler markeder sig i fremtiden i Kina og Indien. I takt med at velfærden stiger i disse lande, vil brugerne så forsat holde fast i Nokia? Svaret er nej. Samtidig så bliver hardwaren kraftigere og Android mere modent, hvilket vil sige at der kommer flere lavpris modeller med Android og Nokias S40 vil få større konkurrence.
Nokia VAR også kongen på det Russiske marked – VAR! Ligeledes så har Nokia i dag en stor markedsandel i Afrika og latin/Syd Amerika – den position får de ikke lov at beholde.
At Nokia har været meget innovative og lavet mange nye smarte features betyder ikke at de tjener penge på det.
Hverken Apple eller Microsoft er ekstremt innovative, men de forstår at udnytte og forbedre det som andre har fundet på. Coverflow købte Apple sig til, Nokia var først med touchscreen – hvem fik æren for at lave en brugbar touchscreen Apple. Microsoft vandt virksomheds kunderne på Windows NT, som de havde købt sig til. Osv. Osv.

0 0
Kim 13-05-2011 17:33:41

Du har helt ret i at den er gal når direktøren kommer med den melding - og at det sendte aktien i et hovedkulds fald.
Jeg må også give dig ret i, at Nokia langt fra har fået den anerkendelse som de burde for deres innovationer. Men på mange måder, og med mange innovationer, har Nokia været forud for sin tid. Når man ser på de features IP4 reklamerede med ved lanceringen, var det alle gamle Nokia ting, og outdated f.eks. kamera. Alligevel har Apple formået at høste en masse goodwill i den brede befolkning.
Men alle producenter (pånær Apple der har 44 patentovertrædelser i sagsanlæg fra Nokia mod sig) betaler Nokia for hver telefon. Lidt ligesom at man i gamle dage ikke kunne købe noget elektronik, uden at Phillips havde produceret mindst 90 procent af indmaden.

Koblingen mellem MS og Nokia kan jo være det break Nokia mangler. Og Nokia ligger stadigt i fronten på nogle områder - der findes f.eks. ikke andre kameratelefoner end N8...

0 0
14-05-2011 09:35:56

Nokia ligger i front med kameraet, ja og vi snakker om noget der skulle have været en smartphone. Du behøver ikke et godt kamera for at lave en god smartphone det har konkurrenterne vist. Derimod skal sådan noget som integration af internet essentielt og det har Nokia endnu ikke formået. Ovi store er også langt bagud, det er også et minus. N8 var desuden allerede ved lanceringen en telefon i mellemklassen med store handicap. IPhone 4 er en generation foran uden store handicaps Samsung, LG og HTC er to generationer foran.

Hvis Nokia først kommer med en wp7 mobil om et år så er de tre generationer bagud, med et styresystem som har fået ok, men ikke meget gode anmeldelser og som.desuden ikke er specielt kendt. Tag et kik på Mobilsidens tests hvornår og hvor mange wp7 mobiler når de testet, ikke mange og det er lang tid siden der sidst var en test.

0 0
14-05-2011 09:40:49

En lille ekstra note, Nokias overlevelse afhænger af wp7, de har endnu ikke afsløret noget som helst om en kommende Nokia med wp7, kun nye symbian mobiler, som er forældede ved lanceringen. Nokia virker som et firma, der har tabt tråden.

0 0
evilguy 13-05-2011 18:05:40

Jeg elsker bare din sammenligning med Philips, som lige har solgt hele sin TV udviklingsafdeling og samtlige produktionsfaciliteter. Philips er gået tilbage på næsten alle deres områder de sidste 10 år uanset om man taler om TV, minianlæg, husholdningsprodukter eller personligpleje, mens konkurrenter som LG er gået fra ingenting til markedsleder på selv samme områder.

0 0
Svend Brinch 13-05-2011 11:50:20

Tro mig det kommer også til WP7

De vil alle ha 200.000+ apps...

Som IOS og Android har det, med så mange apps er der mange apps der er ens i funktion, så når alt kommer til alt, er der vel kun 2000 forskellige apps...

0 0
evilguy 13-05-2011 11:38:22

Det vil jo oversat betyde at Microsoft og Nokia faktisk skal lave en Apple og fuldstændig overraske markedet og fra den ene dag til den anden markant ændre markedet.
Det kommer ikke til at ske - hvis det sker så begynder jeg også at tro på nisser, alfer og postbude.

0 0
jessie 13-05-2011 17:17:23

Jeg kunne ikke være mere ening medmindre de ansætter en der virkelig laver om på ms så sker de ingted

0 0
David 13-05-2011 11:11:38

MS (med skype) + Nokia er meget store kræfter. Jeg er allerede ved at være træt af Androids segmentering, gui oven på gui, store mængder nonsense apps. Jeg tror at Android vil blive et nørd OS.

0 0
PJ 15-05-2011 01:51:07

David:
MS (med skype) + Nokia er meget store kræfter. Jeg er allerede ved at være træt af Androids segmentering, gui oven på gui, store mængder nonsense apps. Jeg tror at Android vil blive et nørd OS.

Bortset "segmentering" er kun noget nørder går op i, det store flertal er hamrende ligeglade. Og hvad du kalder nonsense apps kalder en anden for fede apps. Det hedder valgfrihed.

0 0
jessie 13-05-2011 17:15:12

med den næste vs af android forsvinder segmentering ihvertfald i store træk og android er og bliver ikke en nørd os for med alle de der guis så bliver android mere bruger venlig plus at android i sig selv er meget bruger venligt

0 0
Thomas 13-05-2011 14:25:05

Ja det bliver lidt spændende at se hvordan de vil integrerer skype i telefonen. Det fungerer allerede rigtig godt på min N8 i dag, men med f.eks. en video chat, og Office communicator integration kunne det blive rigtig godt..:-)

0 0
Rallerbabz 13-05-2011 11:38:27

Ja, det er faktisk en rimelig grov kombination. Havde lidt håbet at Google havde købt Skype. Dog synes jeg virkelig at ALT Google laver bliver successfuldt, så jeg tror at de klare den. Pt ser jeg dem stadig som de stærkeste - > over apple. Apple er og vil ryge nedaf over tid.

0 0

Om brug af cookies