Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: Android vil vokse trods iPhone 5

Analytiker: Android vil vokse trods iPhone 5

En ny iPhone er formentlig på trapperne, men det er ikke nok til at holde de mange Android-producenter fra at æde markedsandele, lyder det fra analytiker.

Android har haft et godt halvår, og succesen fortsætter i anden halvdel af 2012. Sådan lyder vurderingen fra senioranalytiker Luke Lin fra Digitimes Research.

Apple forventes at skyde en ny udgave af den populære iPhone af sted i løbet af september, men det vil ikke rokke ved Androids evne til at æde markedsandele, lyder analysen.

Ifølge Luke Lin vil Android-styresystemet, som allerede sad på 60 procent af salget i årets første seks måneder, således passere 70 procent i andet halvår af 2012. Han peger på Samsung, Huawei og ZTE som nogle af de centrale aktører i den udvikling.

Digitimes Research har også kigget på, hvordan de forskellige mobilstyresystemer har klaret sig i 2012 set i forhold til 2011. Her er forventningen, at Android-salget vil have en salgsvækst på 89,8 procent i forhold til sidste år. iOS vil opleve en vækst på 34,9 procent og Windows Phone 107,8 procent. Salget af BlackBerry og Symbian forventes at falde med henholdsvis 41,4 og 65,8 procent.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies