Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: Apples eventyr vil slutte

Analytiker: Apples eventyr vil slutte

Stort analysefirma mener, at Apple har sine højdepunkter bag sig og ikke foran sig. Se hvorfor de tror det.

Man kan oftest læse i medierne om Apples fremgang både når det gælder salgstal, aktiekurser og nærmest alt andet der kan måles. Men nu forlyder det fra koncernchefen George Colony fra analysefirmaet Forrester, at Apple har sine højdepunkter bag sig og ikke foran sig. Det skriver Computerworld.dk.

Grunden til dette skulle være, at Apple uden Steve Jobs er som et stort skib, der har mistet sin styrmand – efter han har sat skibet i bevægelse og i den rigtige kurs. Skibet vil da fortsat bevæge sig langsomt med strømmen, men på et tidspunkt miste sin fremdrift.

”Apples momentum vil fortsætte i 24-48 måneder. Men uden en ny karismatisk leder vil Apple gå fra at være a great company til at være a good company," skriver George Colony.

Steve Jobs kom tilbage til Apple i 1997 og her var der skarp fokus på brand, udvikling og brugervenlighed – styret af en vision, samt Steve Jobs startede ”dyrkningen” af hans ikon-rolle for firmaet.

Tim Cook ingen Jobs

Afløseren for Steve Jobs, Tim Cook, har ikke de samme unikke visionære evner, den store karisme og idéerne til de nyskabende produkter. De fleste er ikke et sekund i tvivl om, at han er en driftsikker og dygtig administrerende direktør, som kan sit kram.

Men Tim Cook mangler det sidste for at Apple kan blive ved med at være så dominerende på markedet som de er i dag.

Apple kan derfor risikere at miste sit enormt store momentum de har i dag, hvilket skyldes Steve Jobs store indsats. I dag lever Apple stadigvæk på iPhone og iPad produktlinierne, det interessante bliver når der skal lidt nyskabelse til – og årene er gået så Steve Jobs ikke længere har en finger med i spillet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies