Analytiker: Disse firmaer vil købe Nokia

Lenovo afviser rygterne om et køb af Nokia. Mange andre virksomheder står dog klar i kulissen, vurderer analytiker.

Analytiker: Disse firmaer vil købe Nokia

Dårlige regnskaber og en faldende aktiekurs har fået rygterne om Nokia og et ’til salg’-skilt til at galopere af sted.

Den kinesiske pc-producent Lenovo har været bragt på banen af rygtesmedene, men firmaet har afvist spekulationerne.

Ifølge den finske teleanalytiker Tomi Ahonen er der imidlertid mange andre store tech-firmaer, som kunne overveje et køb af Nokia, skriver version2.dk.

De sikre: LG, ZTE, Huawei, Apple og Microsoft

Firmaer som LG, ZTE, Huawei, Apple og Microsoft vil alle byde på den finske mobilproducent og den attraktive samling af mobilpatenter, vurderer Tomi Ahonen, som selv har en fortid i Nokia.

Microsoft bliver beskrevet som den naturlige opkøber på grund af det store samarbejde med Nokia om den Windows Phone-baserede Lumia-serie.

LG kæmper for at holde fast i mobilmarkedet, og Nokia vurderes til at være en fristende redningskrans. ZTE og Huawei minder meget om hinanden, og et opkøb kan blandt andet ske for at sikre en større markedsandel på mange områder på én gang.

Apple bliver bragt i spil af Tomi Ahonen, da de årligt betaler mellem en og to milliarder dollars for at bruge Nokia-patenteret teknologi.

Den finske analytiker har imidlertid også fire ‘boblere’. Det drejer sig om Samsung, Intel, Amazon og Yahoo.

Til gengæld tror han ikke på firmaer som Lenovo, HP, Sony og HTC.

Opfølgning:

Her får du sagens videre forløb. mobilsiden gik videre med sagen. 25/7/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med sagen; Disse mobiler kommer til salg i juli måned – Det videre forløb i sagen finder du her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.