Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: I år får Apples iPhones 5G

Analytiker: I år får Apples iPhones 5G

Alt tyder på, at vi kan forvente fire Apple iPhones med lynhurtigt mobilnetværk til efteråret: Alle iPhone-modeller får nemlig 5G, siger analytiker.

Foto: Apple

Der findes allerede en lang række mobiltelefoner på markedet med 5G, blandt andet Samsungs Galaxy Note 10+ 5G, Galaxy S10 5G, OnePlus 7T Pro 5G, Huawei Mate 30 Pro 5G og mange flere, men ingen af dem har endnu indtaget Danmark. Med et 5G-netværk, der så småt kunne blive startes en udrulning af i år, så kunne dette års iPhones blive blandt de første 5G-mobiler herhjemme.

Tidligere har Bloomberg meldt ud, at iPhones først vil få 5G i 2020 og nu melder den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo ud, at alle årets iPhone-modeller vil blive udstyret med 5G-modem. Ming-Chi Kuo har en velrenommeret track record, når det gælder forudsigelse af Apples planer.

Læs også: 5G-telefoner hos de danske teleselskaber

Skulle vi i Danmark være klar med 5G-netværk til efteråret, så er det også sandsynligt dette vil blive aktiveret på de iPhone 12-modeller, der skal sælges herhjemme. Alt tyder dog på, at Apple i første omgang aktivere 5G på nye iPhones til USA, Canada, Japan, Korea og Storbritannien og deaktivere det i andre regioner.

Læs også: De første smartphones med 5G kommer næste år

iPhones får sub 6GHz og mmWave

Kuo påstår derudover, at de kommende iPhones kommer med både understøttelse af low band sub-6GHz, der giver længere rækkevidde på 5G-netværket og mmWave, der tilsammen giver lynhurtige hastigheder samt en lang række andre fordele.

Læs også: Europa vil halte efter Asien og USA med udrulningen af 5G

De fire iPhone-modeller med 5G, som sandsynligvis vil hedde iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max og iPhone SE 2, forventes lanceret til september.

Sammenlign priser på iPhones

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies