Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: Ingen tredjeplads efter Android og iPhone

Analytiker: Ingen tredjeplads efter Android og iPhone

Google og Apple vil være så dominerende på mobilmarkedet, at der dårligt er plads til konkurrenter, lyder det fra analytiker.

Android-mobiler sælger rask væk, og Apple har netop lanceret en ny smartphone i form af iPhone 5.

Her er iPhone 5 - alt om den nye iPhone

Den kombination vil nærmest kvæle alle konkurrerende styresystemer her i slutningen af 2012 og erobre hele 98 procent af markedet, lyder en prognose fra analysefirmaet Global Equities Research.

- "Der vil ikke være en tredje plads tilbage," siger analytiker Trip Chowdhry ifølge blandt andet eweek.com.

- "Nokia, Microsoft og RIM (Research in Motion, der står bag BlackBerry, red.) vil kæmpe i de resterende to procent af markedet."

Konkurrerende anaytiker tror ikke på det

Den seneste opgørelse fra analysefirmaet IDC viser, at Google og Apple samlet set sidder på 85 procent af markedet i øjeblikket.

De to giganter skal altså hive yderligere 13 procentpoint hjem, hvis Trip Chowdhrys prognose skal gå i opfyldelse.

Det tror analytiker Dan Maycock fra Slalom Consulting imidlertid ikke på.

- "Jeg mener, at forudsigelsen med 98 procent er rimelig aggressiv," siger analytikeren og tilføjer:

- "Der er mere end to procent af verdensbefolkningen, som ikke kan lide Android og Apple."

Dan Maycock påpeger ligeledes, at Microsoft har både pengene og opbakningen på erhvervsmarkedet til at forhindre så lav en markedsandel.

- "Hvis de var nødsaget til at forære nok produkter væk til at opnå mere end to procent, ville de gøre det," tilføjer han.

Læs også:
- Prognose: Android passerer en milliard i 2013

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

labodilsen 18-09-2012 13:38:49

tror heller ikke helt på at Android og IOS vil have 98% af markedet. specielt WP er begyndt at rørre på sig på det sidste, og jeg ser flere tendeser på at folk ikke bare blindt vælger Android eller IOS "fordi vennerne har det". men er begyndt at kigge efter andre platforme, som skilder sig lidt ud fra mængden.

0 0
Tommy 18-09-2012 16:07:05

IDC forventer også selv at WP og iOS hver vil have 20% af markedet i 2016. Android vil der have godt ca 56% og så er der lidt tilbage til små niche-enheder.
Med i5s lidt lunkne ankomst tror jeg meget vel at billedet kan vende mod IDCs antagelser især da WP har ok vækst i Kina.

Dog tror jeg stadig iphone5 vil være den der storsælger i 2012 og 13, men hvad der sker fremadrettet bliver interessant at følge - især hvad der kommer af Android og WP-enheder i starten af 2013. De enheder vil klart vise om WP har muligheden for at stå distancen, eller om det bliver tæt på Android og iOS parløb.

Med Win8 tror jeg dog WP har en plads, især hvis der kommer en ny xbox i 2013 og MS får hul på bylden med af syncron-gaming på WP, win8 og xbox så det er samme Need for Speed/Halo etc på alle tre enheder og ikke som i dag hvor du skal spille tre forskellige omgange GTA på din ipad, pc og xbox/ps3...

0 0
Peter Frederiksen 19-09-2012 12:34:26

Er IDC prognosen før eller efter Lumia WP7, da Lumia ikke har solgt som forventet og især i USA.. Jeg erindre disse tal fra post Lumia WP7 tiden..

Sammenlagt har WP7 en install base på 15m fra perioden Q4/2010 til Q2/2012. Bada ligger på 21m, IOS 400m og Android 500m (forventes at ramme 1 milliard i 2013).

Udfordring er at tiltrække udviklere til WP, hvor install basen ikke er særlig stor.

Om WP8 kan stå distancen tvivler jeg på, Jeg syntes at WP7 var en fornyelse på markedet i form af et lækkert UI og Lumia er et lækkert stykke design, men det gik ikke som Analyserne / prognoserne forudsagde..

Jeg kan ikke rigtig se, hvad WP8 skulle bringe, på trods af Native bla bla. directX bla. bla.

Så er der Skype problemet, hvilket teleselskaberne ikke hopper, jubler og danser over, det kan påvirke deres indtjening markant.
Nogle teleselskaber vil indfører Skype abonnementer, nogen blokerer og måske vil nogle ikke have WP8 mobiler i deres sortiment.

http://www.rethink-wireless.com/2012/09/06/skype-carrier-billing-cellco-threat-weapon.htm
Forvirrende...

0 0
Tommy 19-09-2012 13:30:49

Ja, disse tal er fra post lumia, hvilket gør dem mere troværdige.

Når du koder til win8 kan du også kode til wp8 så er der nogens install base der er gigantisk er det til win og dermed indirekte også wp.

IDC har lige fremlagt nye tal angående tablet og de mener at win8 tablets vile have større markedsandele end android i 2015 - hvilket igen er incitament til at WP kan overleve.

Det smarte ved DirectX er at du kan konvertere eksiterende spil til WP-enheder. Derudover er Ms ved at arbejde på et "3screens 1 cloud" system der gør det er samme spil du spiller på tværs af enheder (WP8/win8 tablets&pc/xbox) I dag spiller du forskellige spil på din ipad, xbox og pc - det er interesant hvad det kan bringe! Pt er vist kun simple spil som Sonic der er ved at blive udviklet. Men bare det at kunne spille samme angry birds på WP og sin win8 tablet er et salgsargument alene. Når det så kommer til GTA/Halo etc, så begynder det for alvor at blive interessant.
WP kan tilbyde meget ift store virksomheder da styringen er meget nemmere, sikkerheden højere og så er der officepakken. Jeg forventer at office '13/365 og WP8 bliver endnu bedre integreret og det er endnu et argument for virksomheder.

Skype problemet er irrelevant. Teleselskaberne gør jo intet ved imessage/facetime eller facebookchatten for den sags skyld.

0 0
Peter Frederiksen 19-09-2012 21:25:54

IDC og mange andre analyse firmaer havde spået et større salg og andre spået en dødsdom, da Nokia lavet partnerskab med Microsoft.

IDC brugte windows phone/mobile tal i Q2/2011 var 5.5% og Q2/2012 3.5%, så det er ikke op ad bakke tværimod med Nokias WP7 mobiler.

Jeg kan godt se det smarte i alt dette med DirectX og Spil, samt at porte Win8 til WP.

Men der skal stadig sælges WP8 devices for at få en stor Install base...

Det anslås at Skype har 900m aktive bruger på verdensplan, og med den dybe integration af Skype i Windows 8 og WP8.

"From a user perspective, incoming Skype calls are treated like cellular communications, meaning that they appear as regular calls and are integrated with standard phone features like call waiting to maintain a seamless calling experience. The VoIP apps continue to run in the background, of course, thanks to WP8's new multitasking capabilities"

Det her forskellen er på facetime, face book chatten, google talk og andre...

0 0
Tommy 20-09-2012 00:35:45

Jeg tror gerne nogen havde set WP solgt mere end de har gjort. Der går rygter om at Nokias CEO kun har ½år tilbage til at levere resultater, så jeg tror heller ikke Nokia selv er tilfredse.
Men da Win8(til dels også win7) og WP8 vil have bedre integration, tror jeg WP er noget vi vil se på den lange bane. Derudover så er jeg ret sikker på at MS har så mange penge og vil mobilindustrien så meget at de nærmest er villige til at betale udvalgte udviklere til at lave vigtige apps, samt give enheder væk uden indtægter blot for at komme ind i mobilbranchen - jeg tror ikke man skal undervurdere hvor mange penge der er nu i branchen + det vil kun blive større og større. En indtægtkilde et firma som MS der i forvejen er så tæt beslægtet med aldrig ville lade gå uforstyrret hen til konkurrenterne.

Du har ret i at Skype vil være dybt integreret, men pt har alle danske og så vist jeg ved også de fleste store udenlandske teleselskaber sagt ja tak til at få Nokia/HTC/Samsung WP varianter ind i deres sortiment, så en Skype-"afgift" ser jeg ikke komme med det samme...På den lange bane skal man selvfølgelig aldrig afvise noget i denne branche!

Og selvom "at Skype" er lige så nemt som at ringe på en WP8, ja så er markedsandelene stadig ikke imponerende - som du selv siger. Derudover så bruger videoopkald en del data - og det gavner i nogen grad også teleselskaberne da aktive Skype+WP8-brugere så skal have et solidt dataabonnement (jeg er dog godt klar over de ikke vil tjene lige så meget som ved normalt opkald, men en lille VoIP afgift kan hurtig udligne dette).

P.s. Jeg tror også Facetime bliver bedre
integreret så det er næsten lige så nemt som at ringe, men det er jo fremtidsspekulationer, som så meget andet.

0 0
Peter Frederiksen 20-09-2012 11:56:25

MS brugte $8,5 milliarder på at købe Skype.
http://www.guardian.co.uk/technology/2011/may/16/ballmer-microsoft-skype
Jeg tror ikke du skal se Skype, som en små ting...

Telia i Sverige har allerede VOIP afgifter og har planer om at deres Spanske selsskab også indfører, Telia DK har ikke da de ikke er markedsførende (Bange for kunde flugt) og afventer andre teleudbydere..

Om Facetime
http://arstechnica.com/apple/2012/08/att-wont-charge-for-facetime-over-3g-but-will-require-shared-data/

Det er et problem Voip, facetime osv. for teleselskaberne....

0 0
Tommy 20-09-2012 13:11:50

Jeg siger ikke at skype er en lille ting, men skype på WP er jo ikke så stor da der ikke er blevet solgt så mange WP enheder...

Hvis Skype generelt (eller VOIP generelt) er et problem går det jo ikke ud over WP kun, men også iOS og Android, men du gør det til et WP specifikt problem, hvilket jeg ikke ser komme (altså afgift kun på WP enheder).

0 0

Om brug af cookies