Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: iPhone sælger godt - Apple Watch lunkent

Analytiker: iPhone sælger godt - Apple Watch lunkent

En analytiker estimerer, at Apples salg af iPhones er i fremgang i 2. kvartal af 2015, mens salget af de nye Apple Watch-ure og iPad er noget lunkent.

Salget af iPhones går forrygende, selv om der er en ny generation lige om hjørnet.
Salget af iPhones går forrygende, selv om der er en ny generation lige om hjørnet.

Apple står snart til at skulle offentliggøre kvartalregnskab fra 2. kvartal 2015 - perioden april, maj og juni - men inden da giver den velinformerede analytiker fra KGI Securities Research Information Portal, Ming-Chi Kuo, sit estimat på it-gigantens regnskab.

Læs også: Analytiker tror på stylus med iPad Pro

Ifølge analytikeren har Apple formået endnu en gang at skrue op for salget af sine populære iPhones og Mac-computere med intet mindre end henholdsvis 54,2 millioner og 5,4 millioner eksemplarer langet over disken. Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på 54 og 21 %, fortæller AppleInsider, som har fremskaffet sig adgang til analysen.

Årsagen til det høje salg af iPhones ligger i en efterspørgsel fra det store kinesiske marked, hvoraf en endnu større del af salget også sker. Ming-Chi Kuo frygter dog, at der er potentiale for, at producenterne af Force Touch-teknologien ikke kan følge med og at der vil ske et fald på 26 % ned til 40,1 millioner eksemplarer af iPhones i 4. kvartalregnskab efter lanceringen af iPhone 6s og 6s Plus.

Knap så imponerende er salget af Apple Watch-ure, selv om det er længder bedre end konkurrenterne.
Knap så imponerende er salget af Apple Watch-ure, selv om det er længder bedre end konkurrenterne.

Lunkent salg af Apple Watch

Knap så imponerende er salget af Apple Watch, hvor det ellers tegnede ganske godt i den første salgsmåned, men hvor salget siden har set et enormt fald.

Analytikeren når frem til, at Apple har opnået et salg på 3,9 millioner Apple Watch-ure. Til sammenligning lykkedes det ifølge en anden analytiker kun Google og de forskellige producenter af 6 Android Wear-ure at opnå et salg på 720.000 eksemplarer efter hele 9 måneder.

Læs også: Apple Watch salget køler ned

Der vil dog være mulighed for at få gang i Apple Watch-salget endnu en gang ved at lancere nye aluminiumudgaver i Sport-varianten med gul eller rosaguld belægning, spår analytikeren.

For de tynde iPads ser det heller ikke alt for lovende ud, hvis det står til analytikeren.
For de tynde iPads ser det heller ikke alt for lovende ud, hvis det står til analytikeren.

iPad-salget i frit fald

Også for de lette og tynde iPads tegner salget ikke alt for godt. Med 8,8 millioner iPads solgt i de 3 måneder er salget faldet hele 33,5 %, hvis analytikerens estimat viser sig at være korrekt.

Læs også: Apple skruer op for skærmopløsningen i iPad Pro

Salget vil dog kunne komme op på 11 millioner eksemplarer i næste kvartal ved at it-giganten lancerer en forbedret udgave af iPad mini med den seneste A9-processor og et endnu tyndere design, vurderer han. Alligevel vil det ikke være tilstrækkeligt til at salget på årsbasis ender ud i positive tal. Der ventes nemlig at ske et årligt fald på 28,3 % efter 4. kvartal.

Om analysen fra den velinformerede Ming-Chi Kuo viser sig at holde stik, vil formentlig allerede vise sig i morgen, hvor Apples ventes at løfte sløret for regnskabet i 3. kvartal 2015.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies