Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: iPhones og iPads kommer uden adapter til jackstik

Analytiker: iPhones og iPads kommer uden adapter til jackstik

Endnu en analytiker melder nu om, at Apple i år går skridtet videre mod en trådløs fremtid ved at fjerne den lille adapter fra Lightning til 3,5 mm jack.

Foto: Macworld.com

Det skabte en del røre, da Apple lancerede iPhone 7 og 7 Plus uden den velkendte port til 3,5 mm jackstik. Problemet er dog ikke større, end at man kan bruge den medfølgende adapter fra Lightning til 3,5 mm jack.

Det bliver dog efter alt at dømme ikke muligt med de tre iPhones, som Apple lancerer til september. Det ser nemlig ud til, at Apple ikke længere inkluderer den lille dongle i salgsæsken, fordi Apple satser på en fuldstændig trådløs fremtid, og en overgang på to år med den medfølgende adapter synes ifølge Apple at være nok.

Læs også: Næste generation af iPhones kommer måske uden adapter til jackstik

Oplysningerne kommer ifølge MacRumors fra firmaet Cirrus Logic, som er leverandør af Apples adapter. Det er analyseinstituttet Barclays, der har delt oplysningerne i et notat, hvori det lyder:

”Cirrus opdaterede ikke dets guide for regnskabsåret 2019, men de bekræftede endelig fraværet af donglen, hvilket bakker vores om vurdering op.”

Netop Barclays meldte ud i maj måned, at Apple skrotter adapteren fra salgsæsken, så det er bestemt ikke utænkeligt, at det kommer til at ske allerede i år.

Her ses et bud på, hvordan iPad Pro kan komme til at se ud i år.
Her ses et bud på, hvordan iPad Pro kan komme til at se ud i år.
Foto: behance.net

Port og adapter til jack-stik forsvinder fra iPad Pro

For en uge siden dukkede et nyt rygte også op fra den japanske side Mac Otakara, som kunne afsløre nyt om de kommende iPad Pro-tablets, som får en skærm på henholdsvis 10,5” og 12,9”. Måske mere interessant er det, at det også fremgår af oplysningerne, at begge tablets mister porten til jack-stik, og samtidig sælges de uden den førnævnte adapter - ligesom de kommende iPhones.

Det stemmer altså overens med de tidligere oplysninger fra Barclays og Cirrus Logic. Dermed må ejere af de kommende iPhones og iPads enten tage trådløst lydtilbehør i brug såsom Apples egne AirPods eller købe adapteren ved siden af. Den koster 75 kroner i Apples webshop.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies