Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: MobilePay-regning bliver sendt videre til forbrugerne

Analytiker: MobilePay-regning bliver sendt videre til forbrugerne

MobilPay bedyrer at det er at gratis at bruge, men analytiker fra konkurrerende Sydbank er skeptisk.

Mobilepay meddelte i går at den populære betalingsapp MobilePay vil forblive gratis, til trods for forlydenderne om en kommende brugerbetaling. For Danske Bank, som står bag applikationen, er ønsket at udbrede mobilbetalingen ved at holde fast i det enkle og billige koncept.

At MobilePay er gratis er dog en sandhed med modifikationer, ifølge Sydbanks senioranalytiker Mortens Imsgård.

Han forklarer til finans.dk at gebyret blot bliver sendt indirekte videre til forbrugeren: ” Det synlige gebyr bliver blot gjort usynligt, da regningen i første omgang bliver sendt videre til butikkerne. I sidste ende vil det dog stadigvæk være danskerne, der ender op med regningen, da de vil opleve, at regningen på kassebonen bliver en anelse dyrere

Læs også: Swipp til angreb på Mobilepay og dankort

Forbrugerne skal derfor ikke glæde sig for tidligt mener Morten imsgard. Hvor de tidligere planer pegede på en mikrobetaling på 10 øre ved hver overførsel, skal de ervhversdrivende i stedet betale 1000 kroner for oprettelse og efterfølgende betale 1 procent af beløbet til MobilePay Business.

Forretningerne skal derfor enten selv betale omkostningerne eller lægge dem oveni regningen til brugere af MobilePay. Til gengæld vil overførsler mellem MobilePay-brugere forblive gratis.

Sydbanks tilbyder, i samarbejde med en række andre banker, den konkurrerende løsning Swipp. Swipp tegner sig for omtrent en halv million brugere, mod 1,8 millioner hos MobilePay.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies