Analytiker: Reklame-sponseret smartphones kommer i 2014

Annoncører har endnu ikke fundet vej til hjemmeskærmen på din smartphone, men det mener en amerikansk analytiker snart er på vej

Analytiker: Reklame-sponseret smartphones kommer i 2014

Vi har tidligere fortalt, at du tjecker din mobil 150 gange – om dagen. Dermed er der også belæg for at tro, at du på et tidspunkt har stiftet bekendtskab med de mobile reklamer, som dukker op i apps og på websites. 

Indtil nu har hjemmeskærmen, og altså telefonen, gået fri for reklamer, selvom vi ganske vist lige har set, at kineserne får Android mobil i “Pepsi-Edition”. Det vil ændre sig i 2014, mener Russel Glass, som er CEO for markedtingsvirksomheden Bizo. Det skriver han selv på adexchanger.com

Vi har allerede set tendensen på ebogslæsere, da Kindle kan fås i en billigere reklame-udgave. Ideen er heller ikke helt ny hos danskerne. Du husker måske nok Sonofons gamle “sponserfon”-projekt hvor man kunne snakke gratis, og så blive afbrudt af en reklame i ny og næ. 

Argumenter er der nok af
Som før nævnt, så kigger vi altså på vores hjemmeskærm utallige gange i løbet af en dag, og gør den til et meget værdifuldt sted at se reklamer. Der er bare ingen producenter, der i skrivende stund har præsenteret en promoveret smartphone. 

Russel Glass nævner Facebook som værende dem der, med deres “Facebook Home” integration, har vist hvordan det potentielt kunne se ud, når kommende annoncører vil kunne integrere indhold dybt i smartphones operativsystem. 

Han påpeger desuden også, at der kan være økonomiske fordele for både kunder og annoncører. Fakta er, at omkostningerne der er omkring smartphones er lave i forhold til den potentielle indtægt, der kan komme ud af, at målrette reklamer til den enkelte slutbruger. 

Tanken er altså, at vi måske i fremtiden ville kunne købe markant billigere mobiler, der så er sponseret af de annoncer, som vi vil være bundet til at se på eksempelvis hjemmeskærmen. Hvem der kunne tænkes at have sponserede smartphones i støbeskeen er stadig for tidligt at sige noget om, og igen skal vi huske på, at det kun er spekulationer indtil videre. 

Ville du kunne overveje en billig mobil, hvis der dukker reklamer op på hjemmeskærmen? 

Kilde: adexchanger.com

Sidste tilføjelse til historien

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 24/12/2013 fulgte vi artiklen op med artiklen; Pioner inden for smartphonehardware får banebrydende styresystem – Du kan læse den her. Seneste nyt om temaet finder her.