Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: Teleselskaber spinder guld på sms

Analytiker: Teleselskaber spinder guld på sms

Hver gang du trykker »send SMS« boner dit mobilselskab dig for op mod 25 øre, selv om servicen er forholdsvis omkostningsfri for teleselskaber, påstår teleanalytiker.

Når du sender en sms-besked, ryger der op mod 25 øre lukt ned i teleselskabernes pengetank, selv om servicen stort set ikke koster noget.

Det påstår Torben Rune, som er en af landets førende teleeksperter. Han har lavet et regnestykke der viser, at sms ikke påfører mobilselskaberne nogen udgifter.

»For mig at se koster det ingenting. Omkostningen ved at overføre en sms er i hvert fald ganske ubegrænset. Vi er helt ned i mikroører,« siger han til EPN.dk.

Teleselskaberne overfører ifølge analytikeren den samme datamængde via den såkaldte signaleringsprotokol, uanset om kunden sender en eller en million sms'er.

Den eneste udgift, som teleselskaberne ifølge Torben Rune har, er en server, der varetager afsendelse og lagring af sms-beskederne. Og den udgiftspost koster højest mobileselskaberne en million kroner.

Men hos TDC og Sonofon har man tilsyneladende svært ved at få øje på logikken i Torben Runes regnestykke.

»De omkostninger der for teleselskaberne er forbundet med sms-bekeder udgør et kompliceret og teoretisk regnestykke, der ikke giver mening at regne ud,« siger kommunikationsrådgiver Andreas Krogh fra TDC.

Og hos Sonofon er pressechef Peter Glüssing ligeledes betænkelig, hvad angår Torben Runes regnemetoder:

»Torben Rune foretager en meget underlig sammenligning. Sms-tjenesten er knyttet til et samlet netværk, som vi poster milliarder af kroner i, og som er nødvendigt for overhovedet at kunne sende en sms.«

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies