Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytiker: Vi køber nye tablets - ikke pc'er

Analytiker: Vi køber nye tablets - ikke pc'er

De gamle pc'er får lov at køre døde i stedet for at blive erstattet af nye, lyder det fra analytiker. Tablets overtager.

Foto: Asus

Der blev solgt 90,3 millioner computere i fjerde kvartal af 2012. Det svarer til et fald på knap fem procent sammenlignet med samme periode året forinden.

Sådan lyder konklusionen i en ny opgørelse fra analysehuset Gartner.

Ifølge analytiker Mikako Kitagawa har tablets haft en dramatisk indflydelse på udviklingen, da flere og flere af de ting, vi tidligere brugte pc'en til, er flyttet over på de handy tavle-computere.

- "Tidligere forestillede vi os en verden, hvor alle ville have både en pc og en tablet. Nu har vi en stigende forventning om, at de fleste vil flytte meget af aktiviteten over på en tablet og udføre kreative og administrative opgaver på en delt pc," lyder det fra Gartner-analytikeren.

Spådommen lyder, at forbrugerne vil lade pc'erne køre døde og investere i tablets i stedet for at købe nye computere. På denne måde vil der i højere grad være tale om, at en husholdningen har få computere, som bliver delt mellem familiens medlemmer, og at tablets bliver de personlige elektroniske enheder.

HP fastholdt i øvrigt positionen som verdens største computerproducent i fjerde kvartal af 2012 med en markedsandel på 16,2 procent. Lenovo lå lige i hælene med 15,5 procent. Dell ligger nummer tre med 10,2 procent.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies