Analytikere: Så godt vil iPhone 5S og 5C sælge

Apple vil efter lancering af en high-end og lav-pris iPhone booste salget kraftigt, mener analytiker.

Analytikere: Så godt vil iPhone 5S og 5C sælge

I næste måned forventes Apple at præsentere to nye iPhones. En topmodel, iPhone 5S, der følger i fodsporerne på iPhone 5, samt en billigere udgave i plastik – iPhone 5C.

Der har været spekulationer fremme om, at iPhone 5C vil komme i et udvalg af farver, og at ”C” derfor skulle stå for ”color”.

De kommende smartphones fra Californien vil sælge ganske godt, og kan måske være med til at bringe Apple ud af det dødvande de har befundet sig i, hvor Samsung er løbet med alle markedsandelene.

Eksplosivt salg i Q4

Analytiker Ming-Chi Kuo fra KGI Securities i Taiwan estimerer, overfor Wall Street Journal, at Apple i tredje kvartal 2013 vil sælge 5,2 millioner styks af den næste high-end model og omkring 8,5 millioner lav-pris iPhones.

I fjerde kvartal 2013 forventer analytikeren et salg på 28 millioner high-end telefoner samt 18,7 millioner af den billige udgave. 

Det samlede antal iPhones vil i tredje kvartal udgøre 35 millioner enheder, en forøgelse på omkring 30 procent sammenlignet med samme periode 2012. I årets sidste kvartal vil det samlede salg udgøre 55 millioner styks.

Til sammenligning solgte Apple 43 millioner iPhones i fjerde kvartal 2012, ifølge Gartner. Samsung solgte i samme kvartal 64,5 millioner smartphones.

Mere nyt om emnet

Redaktionen følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 16/8/2013 var der nyt om emnet i nyheden om HTC One hædret med EISA-pris – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..