Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytikere: Skuffende iPhone-salg

Analytikere: Skuffende iPhone-salg

Til trods for et kæmpe overskud, så er investorerne stadig ikke glade og analytikernes forventninger blev der ikke levet op til.

iPhone (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Et gigantisk overskud på 53 milliarder kroner på bare ét kvartal er ikke nok til at gøre investorerne glade.

Apple har ikke levet op til børsen Wall Streets forventinger, det viste kvartalsregnskabet, der blev præsenteret tirsdag aften dansk tid.

Salget af iPhone stiger stadigvæk, og pengene vælter ind – det til trods er væksten dog alligevel den laveste siden 2009. Men 26 millioner solgte iPhones, var omkring to millioner mindre end hvad analytikerne forventede. Det skriver Bloomberg.

Det forventes, at den kommende generation af iPhone vil booste salget igen, men Apple har varslet i regnskabet at resultaterne i indeværende kvartal vil ligge lavere end de tal, som netop er blevet offentliggjort. Det betød også aktien faldt med cirka fem procent i eftermarkedet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

August 25-07-2012 16:32:12

Man kan ikke være på toppen for evigt. Apple skal nok komme med nogle fede produkter, men deres innovativitet vil falde. Og de har holdt førerpositionen længe, respekt for det. Hvis Apple ikke havde lavet iPhone og iPad, så ville vi køre Android 1.6 og Windows Mobile 6.5 stadigvæk som det mest hotte. Apple sparkede en, i den grad forstoppet branche, i gang igen. De skal nok overleve, men så skal de altså komme med en iPhone, der revolutionerer markedet. Nu er det på tide, nu må Apple vise, at de stadigvæk kan være med! To år er gået siden de fremviste deres iPhone 4 og første generations iPad. Nu skal de med frem igen.

0 0
G2 26-07-2012 08:42:22

Helt enig! Det er på tide at Apple fornyer sig, selvom det kan være svært når man bader i sin egen succes.
Efter min mening skal der en ordentlig overhaling af iOS til (håber det kommer i ver. 6), før det vil imponere mig. Det er ikke nok med at lancere ny hardware, hvis softwaren alligevel er den samme på min gamle 4'er...

Derfor er jeg også mere spændt på hvad MS kommer med i WP8. Skulle jeg satse mine penge i enten MS eller Apple, ville jeg vælge MS - de har efter min mening mere nyskabende på vej.... eller, man kan jo naturligvis ikke vide hvad Apple har i ærmet, men de skal ikke køre for længe i samme rille. Og så skal man ikke undervurdere den almene bruger, der nok ikke stiller så mange krav til nye funktioner, men hellere vil have enkelthed, luksus og design.

0 0
August 26-07-2012 09:10:00

+1 for den der! Apple skal komme med nogle virkelig fede funktioner i deres kommende iPhone, ellers taber de store markedsandele. Jeg sidder stadig med iPhone 4, for 4S kunne ikke rigtigt byde på noget, jeg synes var interessant. Galaxy S 3 er bestemt ikke dårlig, jeg vil gerne se noget fra Apple, der kan rive mig ud af sengen og ned og bestille en kommende iPhone.

0 0
spawn 25-07-2012 15:10:33

Salget af iPhones var i Q1 35 mill enheder, i Q2 faldt det til 30 mill enheder og nu i Q3 er det faldet til 26 mill enheder - så det er nu ikke helt korrekt at skrive det stadig stiger, det er faldet med næsten 10 mill enheder (svarende til godt 25%) gennem de sidste 3 kvartaler. De tjener stadig mange penge og salget af iPhone forventes også at stige igen i 4 kvartal hvor iPhone 5 kommer.

0 0
Per 25-07-2012 22:14:11

Nu skal du også tænke på at når en telefon bliver ældre, så falder salget, netop ved Iphone, da det har været kendt længe at der kommer en ny snart, og derfor afventer folk med at købe, indtil de ser den nye iphone.

Derfor et et fald i salgstal uundgåeligt.

0 0
hellas7 25-07-2012 22:45:33

som Per skriver er salget rigtigt stigende, fordi man sammenligner med samme kvartal i årene får, så salget i Q1 2012 var højere end Q1 2011, 2010, 2009 osv.

0 0

Om brug af cookies