Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analytikere: Stadig problemer med flagskibschip

Analytikere: Stadig problemer med flagskibschip

Den kommende Snapdragon 810 SoC ser godt ud på papiret, men der kan stadig være problemer med produktionen

Analytikere hos det store firma JP Morgan tror stadig, at der er problemer med de kommende Snapdragon 810-chips, der er udset til at styre løjerne i mange kommende Android-flagskibe.

Selvom producenten Qualcomm har været ude og afvise rygterne om, at der er problemer med de nye SoC'er, så holder analytikerne fast. Deres research fortæller dem, at der stadig er problemer med overophedning, når processoren når over 1,2-1,4GHz.

Læs også: Kommende flagskibe kan få chip-problemer

Den overophedning fører til, at chippen selv skruer ned for ydeevnen for ikke at brænde sammen, og derfor præsterer den i hvert fald til tider dårligere end Snapdragon 805-chippen fra Qualcomm.

Hos JP Morgan forventer man, at disse problemer kan udskyde planerne for Snapdragon 810-chippen med omkring 3 måneder. En måned til at redesigne chippen og eliminere fejlene og så 2 måneder til at lægge produktionen om.

Læs også: Nvidia: så hurtig er vores nye superchip

Det vil i så fald betyde, at chippen først bliver klar til masserne i maj måned, hvilket er senere end de fleste Android-flagskibe forventes i handlen.

Det kan tvinge navne som Samsung, HTC og Sony til at finde alternativer. Eksempelvis Samsung og Huawei producerer sine egne processorer til nogle markeder, og også NVIDIA viste ved CES, at de er klar med en ny chip, der bør være et flagskib værdig.

Ud over Snapdragon 810, så mener analytikerne også at Snapdragon 615 har lignende problemer. Denne chip ventes at finde vej til en række smartphones i midter-segmentet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 11-01-2015 01:21:22

De smider da chippen i alligevel på de nye flagskibe og så tar de problemerne bagefter. Qualcomm er dybt nede i lommen på de store android producenter.

1 2
mbech 09-01-2015 20:03:27

Eller Nvidia X1.

0 0
N 09-01-2015 13:57:10

Måske Intel står klar ? Efter at have set hvad Nokia's N1 præsterer, så er performance i hvert fald i top på deres seneste chip.

2 0

Om brug af cookies