Andre teleselskaber får også iPhone i Danmark

Ikke kun Telia bliver forhandler af iPhonen i Danmark. Mobilen bliver også udbredt til andre forhandlere.

Andre teleselskaber får også iPhone i Danmark

Selvom Telia fredag den 11. juli slår dørene op for iPhone-salget i Danmark, kan det måske betale sig at vente. Flere ting taler nemlig for, at eksklusivaftalen med Apple, på længere sigt også åbner plads til andre forhandlere.

På Telias hjemmeside står følgende: "Telia bliver den første danske mobiludbyder, der forhandler iPhone 3G". Lidt frit oversat til "dansk", udlægger Mobilsiden.dk teksten til at betyde: "Telia er den første, men ikke den eneste, forhandler af iPhone 3G".

Officielt vil teleselskabet intet sige om aftalen.
 – "Jeg kan ikke kommentere på de spørgsmål, du stiller", lyder det fra Anders Monrad Rendtorff, kommunikationsdirektør i Telia Danmark, da Mobilsiden.dk med kreative spørgsmål forsøger, at få brugbare svar.

På Mobilsiden.dk mener vi, at især to ting peger på, at andre teleselskaber kan komme til fadet med æbler. Havde Telia haft total eneret på iPhone ville de ‘1/ Melde det ud med store typer’ og ‘2/ På ingen måde skrive endobbelttydig tekst på deres webside. Telia er meget professionelle på kommunikationsfronten. Derfor er det langt fra en tilfældighed, når de skriver som de gør, på websiden.

Dermed konkluderer vi, at Telia har fået retten til eksklusivt, at forhandle iPhone i en periode. En sådan periode kan både være defineret efter ‘antal solgte enheder’, ‘fastsat tidsperiode’ eller en helt tredje.

Det store spørgsmål er så, om der bliver flere forhandlere efter Telia eller kun én enkelt mere…

Historien slutter ikke her

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 11/6/2008 blev sagen bragt videre med artiklen; iPhone 3G: Dagen derpå… Vi gør status – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..