Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android 5.1 Lollipop til Samsung Galaxy S6: Her er nyhederne

Android 5.1 Lollipop til Samsung Galaxy S6: Her er nyhederne

Samsung begynder nu udrulningen af Android 5.1.1 Lollipop. Her er, hvad du kan forvente af nyheder i opdateringen.

En enkelt variant af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge modtager netop nu Android 5.1.1 Lollipop.
En enkelt variant af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge modtager netop nu Android 5.1.1 Lollipop.

Den længe ventede opdatering til Samsung Galaxy S6, der opgraderer Android-versionen til 5.1.1 Lollipop, er nu på vej til de første ejere af varianten tilpasset det amerikanske teleselskab, T-Mobile.

Læs også: Kameraopdateringer på vej til Samsung Galaxy S6

Få her overblikket over, hvad opdateringen bringer til din Samsung Galaxy S6 og S6 Edge, når den lander hos dig.

Skift eksponering ved fokusering

Den største nyhed ved opdateringen er en smart, lille forbedring, der gør det endnu nemmere at fange motiver med de helt rette kameraindstillinger.

Når du fokuserer på et objekt i kameraet, har du ved siden af cirklen, der markerer fokusområdet, en lille linje til at justere eksponeringen. Ved at trække den op og ned ændrer du på eksponeringen ved fokusområdet, som gør det endnu nemmere at få den rette mængde lys på dit motiv.

Sorter apps efter alfabetisk rækkefølge

Normalt sorteres apps i oversigten over apps på Android-telefoner i alfabetisk rækkefølge, men Samsung gør det på sin egen måde i Touchwiz-tilpasningen.

Apps sorteres efter hvornår de er blevet installeret, men i version 5.1.1 Lollipop kan du klikke på et lille ”AZ”-ikon for få sorteret dem alfabetisk. Mapper i oversigten vil dog stadig ligge foran de installerede apps uanset hvad.

Fjern unødvendige knapper i notifikationsbjælken

Samsung har et ry for at proppe et hav af funktioner i Touchwiz-brugerfladen – nogle mere brugbare end andre – men den strategi går den sydkoreanske gigant langsomt væk fra.

Nu får du mulighed for at fjerne to knapper i notifikationsbjælken, som du kan trække ned fra toppen. Det drejer sig om ”S Finder” og ”Hurtig tilsl.”, som begge ligger over notifikationerne og optager plads.

Hvis du ikke benytter disse og hellere vil have mere plads til dine notifikationer, kan du nu klikke på rediger-knappen øverst til højre for at fjerne et flueben ud for dem begge, sådan at de ikke længere vises.

Mindre ændringer

Blandt mindre ændringer, som også introduceres med opdateringen, er blandt andet en ny indstilling i hjemmeskærmen ved ændring af baggrundsbilleder. Her kan du aktivere en ”parallakse”-indstilling til din baggrund, så den svæver rundt under ikonerne ved at benytte data fra sensorerne i telefonen.

Det giver en illusion om større dybde i billedet og en 3D-lignende effekt.

Hvis du vil vælge et andet tema til brugerfladen, er der sket en minimal ændring. Anvend-knappen har nu fået et farveskift til lilla.

Det er de hidtidige ændringer, som hjemmesiden SamMobile har fundet frem indtil videre. Da det er en testudgave af softwaren, der fremvises i videoen omtalt tidligere på Mobilsiden, kan der forekomme ændringer, inden du når at modtage opdateringen.

Det er derfor også uvist, om de mange problemer med dårlig håndtering af RAM i telefonen er rettet. Det ser heller ikke ud til, at tilføjelsen af RAW-fotografering og gæstetilstanden er en del af den nye version, som det ellers forlød tidligere.

Ruller snart ud i Danmark

På nuværende tidspunkt er det ejere af telefonen i T-Mobile-varianten, der modtager opdateringen. Denne model er ikke helt identisk med den internationale, som benyttes her i Danmark.

Derfor ruller opdateringen endnu ikke ud herhjemme, men det er formentlig kun et spørgsmål om dage, før den er klar. Mobilsiden holder et vågent øje med Samsungs udrulning af den nye version.


Samsung Galaxy S6 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies