Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android 7.0 Nougat er klar denne måned

Android 7.0 Nougat er klar denne måned

Googles kommende Android-udgave, version 7.0 Nougat, udgives ifølge nye oplysninger i sin endelige form i løbet af denne måned.

Android 7.0 Nougat-softwaren har været længe undervejs med adskillige betaudgivelser, efter den blev lanceret tilbage i marts måned. Nu er ventetiden dog snart ovre.

Ifølge den velkendte Twitter-tipster, evleaks, er Google nemlig klar til at lancere den nyeste Android-software allerede i løbet af denne måned.

Læs også: Android N hedder nu Android 7.0 Nougat

I tweetet skriver han desuden, at den færdige Nougat-version kommer med en kommende sikkerhedsopdatering, der også udrulles til øvrige Android-enheder tidligst den 5. august.

Disse Nexus-smartphones og -tablets får Android Nougat

Google har endnu ikke officielt meldt ud hvilke Android-enheder, der kan opgraderes til Android 7.0 Nougat. På en supportside har virksomheden dog kraftigt antydet, hvilke enheder der ser ud til at få softwaren. På hjemmesiden ses nemlig en oversigt over indtil hvornår Google garanterer en opgradering af Android-softwaren for alle Googles Nexus-enheder.

Ud fra denne er det ganske sikkert, at hverken Nexus 10, Nexus 7 (2013) eller Nexus 5 modtager Android 7.0 Nougat. Det stemmer overens med oplysningerne i evleaks’ tweet, hvor han tilføjer, at Nexus 5 ikke får Android 7.0 Nougat.

Læs også: Google udgiver sidste betaudgave af Android 7.0 Nougat

Da tabletten Nexus 9 og smartphonen Nexus 6 blev lanceret i oktober 2014 – altså præcis for to år siden – er det endnu usikkert, om Google opgraderer dem til Android 7.0 Nougat. Google garanterer nemlig kun to års softwareopgraderinger og et år med ekstra sikkerhedsopdateringer, men der er formentlig ganske god chance for, at du som ejer af en Nexus 6 eller Nexus 9 alligevel får den nyeste software at se - og herefter ikke flere.

Ikke overraskende får både Nexus 5X og Nexus 6P fra sidste år også Android 7.0 Nougat. Herefter er det op til de enkelte producenter af Android-smartphones og -tablets at få opgraderet deres portefølje af enheder, hvilket kan tage adskillige måneder – ja, faktisk op til et halvt år.

Du må derfor vente på officielle udmeldinger fra hver enkelt producent for mere info om, hvorvidt netop din enhed opgraderes eller ej. Her har HTC været tidligt ude med oplysninger om, hvilke topmodeller der i første omgang modtager Android 7.0 Nougat.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies