Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android 7.0 Nougat ruller ud til de første telefoner

Android 7.0 Nougat ruller ud til de første telefoner

Google har omsider udgivet Android 7.0 Nougat i sin endelige form, og allerede nu ruller den store softwareopgradering ud til 5 forskellige Nexus-enheder.

Foto: Android.com

Ventetiden er endelig ovre - i hvert fald hvis du har en Nexus-smartphone eller -tablet. Google har nemlig mandag aften officielt udgivet Nougat-udgaven af Android-styresystemet med versionsnummeret 7.0.

I sidste uge kunne det canadiske teleselskab afsløre, at Google ville offentliggøre Android 7.0 Nougat i sin færdige form netop i dag - og det er som bekendt sket. Efter fem måneder med månedlige betaudgivelser i stil med måden, som Apple betatester iOS på, er softwaren nu klar.

Læs også: Galaxy Note 7 får Android Nougat inden for få måneder

Hvis du derfor har en Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C eller mobilen General Mobile 4G (Android One), er der nu lækkerier i form af Nougat-software klar til din enhed. Det er dog med al sandsynlighed den sidste store softwareopdatering, som Nexus 6, Nexus 9 og Nexus Player modtager, mens der fortsat er et år tilbage med jævnlige sikkerhedsopdateringer.

Foto: Android.com

Her er nyhederne i Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat byder på et væld af store nyheder, som du kan få det fulde overblik over på Googles Android-hjemmeside. Herunder følger en kort opsummering af de vigtigste nyheder:

Allo og Duo: I den store softwareopgradering kan du se frem til en helt ny pakke af præinstallerede kommunikationsapps kaldet Allo og Duo, som er fokuseret omkring at give dig helt nye måder at kommunikere på. Dertil er der inkluderet 72 nye emojis i Android 7.0 Nougat, så samlingen er oppe på hele 1.500 af slagsen.

Multi-window: Multi-window er også en del af nyhederne, så du kan splitte skærmen op i to og have gang i flere ting på én gang - både i portræt- og landskabstilstand. Du kan dermed være markant mere produktiv end Android ud af boksen tidligere har tilladt. Modsat flere tidligere implementeringer fra andre producenter er denne nye løsning universel, så den virker med enhver tænkelig Android-app.

Daydream: Virtual reality er på ingen tid blevet kæmpestort, og det er et område, som også er i Googles fokus. Derfor understøtter Android nu virtual reality-teknologien, så du kan få indlevende oplevelser med en virtual reality-brille fra bl.a. spil direkte fra din smartphone. Google har lavet den såkaldte Daydream-platform, der består af en lang række skrappe krav til, hvad en smartphone skal kunne præstere for at levere en tilstrækkelig god VR-oplevelse.

Doze on the Go: Google lancerede tidligere Doze-batterisparefunktionen, men den virkede kun, når telefonen lå stille på eksempelvis et bord. Nu er funktionen forbedret yderligere og omdøbt til Doze on the Go, så der også spares på batteriet selv når du bevæger dig og har telefonen i lommen. Du bør dermed se en markant bedre standbytid med Android 7.0 Nougat.

Designændringer: En stor Android-opgradering kommer ikke uden ændringer af brugerfladen, og Android 7.0 Nougat er ingen undtagelse. Selv om der fortsat er gjort brug af Material Design-stilen, er visse centrale dele er styresystemet alligevel ændret. Mest radikalt er notifikationslinjen, som nu blevet komprimeret en del og samtidig fylder hele skærmens bredde. Lignende notifikationer grupperes også smartere end hidtil, lige som du kan svare direkte på SMS'er og chatbeskeder direkte fra disse. Panelet med hurtiggenveje kan nu også tilpasses helt efter dine ønsker.

Øget sikkerhed: Fremtidige opdateringer vil i Android 7.0 Nougat blive downloadet helt automatisk til din smartphone, lige som de også i baggrunden bliver installeret. Når du genstarter din telefon på et tidspunkt, vil du - næsten uden at lægge mærke til det - starte dit opgraderede system op.

Med Direct Boot-funktionen vil opstart af telefoner nu også foregå hurtigere, lige som apps kører i et sikkert miljø uafbrudt. Der er også kommet kryptering af filer til, så filer kan isoleres fra andre brugere.

Sådan får du Android 7.0 Nougat på din Nexus-enhed

Som altid ruller sådanne store softwareopdateringer ud i bølger, og du kan derfor opleve, at softwareopdateringen endnu ikke er klar til din Nexus-enhed. Det bør dog starte med at tjekke i Indstillinger » Om telefonen » Softwareopdateringer, hvis du endnu ikke har fået en notifikation om, at Android 7.0 Nougat er klar.

Læs også: Disse HTC-topmodeller får Android 7.0 Nougat først

Skulle der heller ikke her være nogen opdatering tilgængelig, er der heldigvis råd for det. Inden ganske kort tid udgiver Google nemlig systemfilerne - de såkaldte factory images - på sin hjemmeside, men det er dog ikke noget, du bør begive dig ud i at installere manuelt, hvis du ikke i forvejen har kendskab til at flashe Android-styresystemer, som det hedder.

Hvis du vælger at vente, går der dog heller ikke mange dage, før Nougat-softwaren bør poppe frem på din Nexus-telefon eller -tablet.

Hvornår får min Android-smartphone version 7.0 Nougat?

I Android-verdenen er der ingen garanti for, at netop den model du sidder med får softwareopdateringer. Det svinger meget fra producent til producent hvor hurtige de er til at udrulle nye Android-versioner, lige som der også er stor forskel på, hvor lang tid de vælger at understøtte de enkelte telefoner.

Det er bestemt ikke ualmindeligt, at der går adskillige måneder, før en ny Android-version er klar til de forskellige topmodeller på markedet. For at give en idé om, hvor lang tid du kan forvente at vente denne gang, gik der omkring 2 måneder med LG G4, 3,5 måned med HTC One M9, 5 måneder med Sony Xperia Z3/Z3+, 6 måneder med Galaxy S6/S6 edge og 8 måneder med Huawei P8 og OnePlus 2.

Læs også: LG V20 lanceres i september måned med Android 7.0 Nougat

Du må derfor væbne dig med en god portion tålmodighed, hvis du har en af årets nyere topmodeller såsom Galaxy S7/S7 edge, HTC 10, LG G5, Sony Xperia X, Huawei P9 og OnePlus 3. Mobilsiden.dk holder naturligvis tæt øje med, hvornår der kommer softwareopdateringer til alle de populære smartphones i de kommende uger og måneder.

Indtil videre har HTC allerede meldt ud, at HTC 10, One A9 og One M9 i første omgang er garanteret en opgradering til Android 7.0 Nougat, men det er endnu uvist hvornår. Også Samsung har meldt ud, at den nye Galaxy Note 7 vil få Android 7.0 Nougat inden for 2-3 måneder.

LG er på vej med sin topmodel, V20, som lanceres i starten af september måned, og den bliver angiveligt den første smartphone, der lanceres med Android 7.0 Nougat, hvilket må betyde, at Googles to kommende Nexus-smartphones netop med Android 7.0 Nougat endnu ikke er klar til udgivelse endnu.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies