Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android 8.0 Oreo ruller ud til Sony Xperia XZ Premium

Android 8.0 Oreo ruller ud til Sony Xperia XZ Premium

Nu kan ejere af Sony-flagskibet Xperia XZ Premium opgradere softwaren til den nyeste Android 8.0 Oreo.

Foto: Sony

Sony er nu klar med Android 8.0 Oreo til topmodellen Xperia XZ Premium, som blev afsløret tilbage i februar måned. Det oplyser Sony i et blogindlæg.

Det var egentlig meningen, at Xperia XZ Premium først skulle modtage Android 8.0 Oreo i Japan som det første land til december. Klargøringen af opdateringen må dog have gået gnidningsfrit, for allerede i dag ruller softwaren altså ud til flagskibet.

Læs også: Sony: Disse Xperia-mobiler får Android 8.0 Oreo

Som altid er der tale om en udrulning, der sker i faser, og du kan derfor opleve, at du endnu ikke har modtaget den på netop din Xperia XZ Premium, ligesom den heller ikke dukker op, når du søger efter softwareopdateringer. Hen over de kommende dage - måske uger - bør alle ejere af telefonen dog have modtaget softwaren - forudsat at der ikke er nogle pludselige fejl, der bremser den hurtige udrulning.

Foto: Sony

Her er nyhederne i Android 8.0 Oreo

Med Android 8.0 Oreo kan du se frem til flere nye funktioner, som allerede er at finde i Xperia XZ1 og XZ1 Compact. Den største nyhed er appen 3D Creator, som lader dig scanne fysiske objekter i tre dimensioner på under et minut. Det kan være ansigter, hoveder eller et hvilket som helst andet objekt.

Der er også to nye kamerafunktioner at finde i Oreo-softwaren til Xperia XZ Premium. Når du har kameraet åbent, og det ser en person, der smiler, tager det automatisk billeder i baggrunden, så du kan udvælge de bedste billeder selv fra før du overhovedet trykkede på udløserknappen. Den anden funktion lader dig tage knivskarpe billeder af hurtigt bevægende objekter. Softwaren registrerer, tracker og tager billeder af de bevægende objekter.

Lydkvaliteten i Xperia XZ Premium er også forbedret takket være Android 8.0 Oreo. Nu er der understøttelse af Qualcomms såkaldte aptX™ HD-lydteknologi. Med denne understøtter Xperia XZ Premium afspilning af trådløs Bluetooth-lyd i høj kvalitet (48 kHz/24 bit).

Til sidst finder du en lille nyhed i hjemmeskærmen, hvor du kan holde fingeren nede på ikonerne for at få en lille popupvindue frem, som giver dig nem adgang til de vigtigste funktioner i forskellige apps.

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 8.0 Oreo

Ud over ovenstående nyheder, som gælder specifikt for Xperia XZ Premium, kan du også se frem til de mange generelle nyheder i Android 8.0 Oreo. Nyheder lyder blandt andet autoudfyldning af loginoplysninger i apps, picture-in-picture-visning, Instant Apps og nye muligheder for at kontrollere underretninger.

Disse Sony-mobiler får også Android 8.0 Oreo

Hvis du ikke har en Sony Xperia XZ Premium, men venter utålmodigt på opdateringen til Android 8.0 Oreo, så frygt ej. Sony har planer om at opgradere flere mobiler til den nyeste Android-software. Den 1. september meldte Sony ud, at følgende mobiler - ud over Xperia XZ Premium - bliver opdateret til Android 8.0 Oreo:

  • Sony Xperia X
  • Sony Xperia X Performance
  • Sony Xperia XZ
  • Sony Xperia X Compact
  • Sony Xperia XZs
  • Sony Xperia XA1
  • Sony Xperia XA1 Ultra
  • Sony Xperia Touch 
  • Sony Xperia XA1 Plus
Som altid kan du også få det fulde overblik over udrulningen på Mobilsidens store oversigt over, hvilke telefoner der har fået Android 8.0 Oreo og hvad status er for en lang række af smartphones. Denne oversigt finder du her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies