Android apps lækker dine privat-oplysninger

Et nyt tjek af Android-applikationer, afslører seriøse sikkerheds-problemer i en lang række af de undersøgte apps.

Android apps lækker dine privat-oplysninger

Så kører møllen igen, Android apps er ikke altid helt uskyldige, hvilket endnu engang er blevet bevist, denne gang af en række forskere fra Leibniz Universitet i Hannover og Philipps Universitet i Marburg, Tyskland.

Teamet af forskere har med en Samsung Galaxy Nexus kørende Android 4.0, undersøgt 13.500 gratis-apps, hvor af otte procent eller 1.074 af dem havde en risikofyldt kodningsform i sig.

En kodningsform der kunne gøre beskeder og andre skrøbelige data-informationer tilgængelige overfor internet-kriminelle.

Ud af de mere end 1000 potentielt farbare applikationer undersøgte man 100 af dem nærmere, hvilket resulterede i, at det lykkedes forskerne at bryde igennem 41 af dem og herfra opfange bank- og Facebook-oplysninger, samt oplysninger fra e-mail konti, cloud-indhold, beskeder og meget mere.

Forskerteamet vil ikke nævne navnene på de potentielt farlige  applikationer, men fortæller at det blandt andet lykkedes dem at komme igennem til en applikation der havde en brugerbase på mellem 10 og 50 millioner brugere, og de kunne herfra se  kontaktpersoners informationer.

Google har ikke ville svare på undersøgelserne forskerne har fortaget.

Kilde: Mashable.com