Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android apps lækker dine privat-oplysninger

Android apps lækker dine privat-oplysninger

Et nyt tjek af Android-applikationer, afslører seriøse sikkerheds-problemer i en lang række af de undersøgte apps.

Så kører møllen igen, Android apps er ikke altid helt uskyldige, hvilket endnu engang er blevet bevist, denne gang af en række forskere fra Leibniz Universitet i Hannover og Philipps Universitet i Marburg, Tyskland.

Teamet af forskere har med en Samsung Galaxy Nexus kørende Android 4.0, undersøgt 13.500 gratis-apps, hvor af otte procent eller 1.074 af dem havde en risikofyldt kodningsform i sig.

En kodningsform der kunne gøre beskeder og andre skrøbelige data-informationer tilgængelige overfor internet-kriminelle.

Ud af de mere end 1000 potentielt farbare applikationer undersøgte man 100 af dem nærmere, hvilket resulterede i, at det lykkedes forskerne at bryde igennem 41 af dem og herfra opfange bank- og Facebook-oplysninger, samt oplysninger fra e-mail konti, cloud-indhold, beskeder og meget mere.

Forskerteamet vil ikke nævne navnene på de potentielt farlige  applikationer, men fortæller at det blandt andet lykkedes dem at komme igennem til en applikation der havde en brugerbase på mellem 10 og 50 millioner brugere, og de kunne herfra se  kontaktpersoners informationer.

Google har ikke ville svare på undersøgelserne forskerne har fortaget.

Kilde: Mashable.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hans 25-10-2012 10:00:55

En hurtig søgning på google gav mig den videnskabelige artikel fra forskerne, og den giver et noget andet billede end de artikler som kommer frem i pressen.

http://www2.dcsec.uni-hannover.de/files/android/p50-fahl.pdf

Det hel bunder i, at mange app-udviklere ikke benytter ssl-certifikater som er verificeret, og programmerne er derfor modtagelige for Man-in-the-middle angreb. Dvs. hvis du benytter et usikkert netværk, kan en "hacker", med noget smart software, liste dine oplysninger ud af dig.

Dette er helt klart uacceptabelt, og det rystende ved det er, at der, i følge forskerne, også er banker som benytter denne usikre måde at kryptere data. Risikoen er måske ikke stor, men når konsekvenserne for brugerne er så høje, bør udviklerne simpelthen have et ordenlig los i røven. Det kan ikke accepteres når løsningen er så nem.

0 0
Hans 25-10-2012 10:42:22

hov, kan godt se at min overskrift kan virke lidt hård imod Jacobs artikel. Sådan skulle det ikke lyde. Jeg ved godt, at i ikke kan gå så meget i dybten med jeres artikler.

Jeg ville rette min overskrift hvis der var en edit-funktion (hint hint. ;-)

0 0
Jacob Smidt 25-10-2012 14:58:33

Hej Hans.

Tak for dine indlæg, og du har helt ret det er nemlig ikke et direkte læk disse apps laver, men de har en usikkerhed som du korrekt skriver der gør det muligt for en "mellem-mand" at hive informationer ud, uanset hvad, farligt for forbrugerne..

Havde godt læst hvordan det hele hang sammen (selvfølgelig) men som du også selv pointere så kan vi ikke uddybe alle vores citat-historie :)

0 0
PJ 25-10-2012 15:23:32

Hvis i ikke kan skrive det ordentlig så lad være. Så hold jer til nye spil fra Zinga.

Desuden, hvis de der fæ pander ikke en gang vil dokumentere hvilke apps der er tale om er de ikke troværdige. Det kan ligeså vel være apple fans der bare opfinder en historie.

0 0
TF 25-10-2012 18:07:45

Pj det er lidt sjovt, vær gang der er nået negativt om android kommer android fansne straks og påstår det enten er løgn eller at apple er nået lort :-)

0 0
chris 25-10-2012 09:31:48

Tja det er nu ikke alting som går som Apple har planlagt.

Først tabte det retsagen omkring kopien sagen af deres tablet og nu denne:

http://www.macrumors.com/2012/10/23/apples-rubber-banding-patent-key-to-samsung-lawsuit-preliminarily-invalidated/

0 0
Peter Frederiksen 25-10-2012 11:42:25

Jeg ved ikke lige hvorfor du skriver i denne tråd, men der er efterfølgende ikke så meget der kører efter Apple's plan...

De engelske "landsret" har stadfæstet dommen, vedr. at Samsung har ikke "kopieret" Ipad og skal stadig undskylde i UK medier og på deres hjemmeside... "Samsung didn't copy the Ipad"

I forhold til den Amerikanske retssag, har dommeren fået en seriøs flad af appelretten for at være for "Apple" friendly...

http://betanews.com/2012/10/11/appeals-court-ruling-is-big-trouble-for-apple-and-judge-lucy-koh/

0 0

Om brug af cookies