Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android apps måske på vej til Windows Phone

Android apps måske på vej til Windows Phone

Windows Phones primære akilleshæl er apps, der ofte først kommer til Android og iOS, men rygter siger, at Microsoft vil få hjælp fra konkurrent

Windows Phone Store rundede i december 2013, 200.000 apps og mange af de store er da også til stede, men der mangler alligevel flere. Måske endnu vigtigere så savner Windows Phone brugere ofte trendende applikationer såsom Flappy Bird, fordi udviklerne i højere grad prioriterer Android og iOS.

Microsoft bedyrer, at 2014 bliver året hvor Windows Phone lukker app distancen til konkurrenterne, men uden at specificere hvordan.

Artiklen her er baseret på rygter, lad os slå det fast med det samme, men laver man et tankeeksperiment, så kan følgende faktisk give god mening.

Rygterne siger nemlig, at Microsoft vil tillade Android apps at køre på både Windows 8 og Windows Phone. Det vil selvsagt kunne lukke hullet mellem de manglende apps, men kilden, som har lækket rygtet, siger dels, at udviklingen er i et meget tidligt stadie, samt at det internt i Microsoft giver en masse uro og debat.

Blackberry har haft ringe succes med at tillade Android apps, men Microsoft er en noget anden størrelse, og med deres udviklere og cloud services vil det faktisk ikke være umuligt.

Hvad taler for?

Microsoft blev gennem 90erne kæmpestore ved at gå efter deres interne kampråb "embrace, extend, and extinguish", og at omfavne Android apps og andre udviklere vil muligvis kunne udvide Windows Phones markedsandele.

Smartphone- og tablet-verdenen er så stor, at Microsoft skal satse og at tillade Android apps i Windows Store må siges at være et sats af de helt store.

Hvad taler imod?

Det vil formentlig gøre ondt på fans og nuværende udviklere af WP. Det vil samtidig gøre, at udviklere fremover ikke vil benytte WPs unikke design, og det vil i højere grad gøre WP mere rodet, da nogle apps skal styres på WP-måden med side-”swiping”, og andre på Android-måden hvor man scroller op og ned. Kort sagt, WP risikerer at blive en knapt så elegant løsning.

Efterspørgsel efter Android apps i Windows

Hvis du vil prøve at køre Android apps i Windows, kan du faktisk allerede gøre det nu med ”Bluestacks”, men det er ikke nogen behagelig løsning. CPU-producenten Intel og tablet-producenten Asus har på det seneste satset på at man kan skifte mellem Android og Windows, hvilket blandt andet har resulteret i produktet Asus Transformer Book Duet.


Hvad siger I? Kan Android apps være med til at løfte WP, eller er det en dårlig beslutning? Husk, det er kun et rygte, så tag det med et gran salt, men skriv gerne hvis du har for og/eller imod-holdninger

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kurt Plum 14-02-2014 12:01:33

Jo Nep, den kan hentes i Windows Store. Både til WP7,8 og WP8.

0 1
Kurt Plum 13-02-2014 21:54:53

Flappy Bird findes både til Windows Phone 7.8 og 8, både en gratis udgave, og en betalings udgave, til 7 kr.

0 1
14-02-2014 10:01:23

Den nåede da aldrig at komme til windows Phone!?

1 1

Om brug af cookies