Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android-apps skal nu godkendes af Google

Android-apps skal nu godkendes af Google

Apps der tilføjes i Google Play-butikken skal nu under manuel gennemgang, før de offentliggøres for alle brugerne.

Google foretager en række ændringer for udviklere af Android-apps og -spil. Nu skal alle nye apps blandt andet under Google's lup for at sikre appbutikken mod potentielt skadeligt og stødende indhold.

Det sker efter et ønske om at forbedre brugeroplevelsen både blandt brugere og udviklere, fortæller Google i et blogindlæg.

Læs også: Fra Google Play til Google Store

Google oplyser, at man har påbegyndt den manuelle godkendelse af apps for flere måneder siden og at processen kører så gnidningsfrit, at ændringen ikke har været synlig for slutbrugerne.

Et hold af eksperter sikrer, at alle indsendte apps overholder de retningslinjer, som Google har opført for Android-apps. På trods af dette opretholder Google en proces, der kun tager få timer frem for dage.

Sådan fremstår det nye ikon i Play-butikken som indikation for appens indhold.
Sådan fremstår det nye ikon i Play-butikken som indikation for appens indhold.

Bedre aldersbegrænsning for det rette publikum

Brugeroplevelsen bliver også forbedret i Google Play inden længe. Alle apps får snart tilføjet en etiket til appen, der oplyser om, hvilken aldersgruppe indholdet er egnet til.

Det sker, efter Android-udviklerne bliver påkrævet at besvare et spørgeskema om, hvilket slags indhold appen leverer. Ud fra disse besvarelser genererer Google automatisk den rette aldersbegrænsning.

Disse aldersbegrænsninger fungerer meget forskelligt verden over. Dels på grund af forskellige tolerancer over for indholdet og dels på grund af forskellige mærkningssystemer inden for vurderinger af indhold.

Læs også: Google Play trækker fra App Store

Du kender formentlig PEGI-mærkningen fra Europa, men der findes også IARC, ESRB, USK, ClassInd og andre mærkninger. Alle disse understøtter Google Play baseret på udviklernes besvarelser fra spørgeskemaet. Som europæer vil du opleve den velkendte PEGI-mærkning, mens amerikanske kunder i Google Play får fremvist ESRB-mærkningen.

Udviklere, der ikke besvarer disse spørgsmål, vil opleve at få et ”Uklassificeret”-stempel på appen, ligesom den også kan blive blokeret i flere områder. Fra maj måned skal alle udviklere udfylde spørgeskemaet for at få en ny app udgivet i Play-butikken.

Bedre indblik ved suspenderede apps

Der har været flere skrækhistorier fra udviklere med pludseligt udelukkede apps fra Google Play på meget tvivlsomme grundlag. Disse udviklere har været uforstående over for udelukkelsen af deres apps og har samtidig  kunne risikere at få lukket sin Google-konto lukket.

Det har Google nu gjort en indsats for at forbedre. Nu får udviklere endnu bedre indsigt i, hvad en eventuel udelukkelse af en app skyldes og har let mulighed for at indsende appen forfra uden problemer.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jan Christensen 20-03-2015 13:24:15

Lækkert, så kan det være vi slipper for strømslugende apps

0 1
Søren H Thomsen 19-03-2015 19:55:27

Dejligt

1 0
Om brug af cookies