Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android-apps ved for meget om dig

Android-apps ved for meget om dig

Når du henter en applikation i Android Market vil du højst sandsynlig acceptere at videregive en masse persondata, som ikke altid er nødvendige.

Applikationer installeres i flæng uden at brugerne tænker over, hvilke personlige oplysninger der gives videre til udbyderne af de forskellige apps.

En undersøgelse af 20 norske og 20 udenlandske apps til Googles Android-system viser, at brugerne ikke i særlig omfattende grad får information om, hvilke oplysninger der indsamles, hvad formålet er og hvad de skal bruges til.

Undersøgelsen "Hvad ved app'en om dig?" blev den 15. september 2011 udgivet af det norske datatilsyn.

Persondata er penge værd

Applikations-udbydernes fremgangsmåde kritiseres af et firma, som sælger sikkerhedsprogrammer til smartphones.

- "Min vurdering er, at langt de fleste apps indhenter flere persondata, end de behøver, " siger Janus R. Nielsen fra MyMobileSecurity.

Han peger på, at persondata kan sælges og dermed er penge værd. Samtidigt efterlyser han internationale regler og standarder for, hvad der er tilladt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lowkey 24-09-2011 17:39:12

Problemet med synlige tilladelser der skal gives til diverse Android apps er, at der ikke er nogen forklaring på hvad det specifikke program bruger dem til.
Det får ofte folk til at gå unødigt i panik og skrive "den app skal i hvert fald ikke have adgang til [whatever] - 1 stjerne!", selvom der sagtens kunne være en god og ganske harmløs grund til at den var der.

0 0
Benjamin Jensen 24-09-2011 20:12:45

Det var da et mærkeligt ræsonnement. Jeg vil da ikke give personfølsomme oplysninger, medmindre jeg ved hvad de skal bruges til.

Hvis der er en god og ganske harmløs grund til at de skal vide alt om mig, så bør de da skrive det. Gør de ikke det, må der være ugler i mosen.

Du tror måske også, der er en god og ganske harmløs grund til at Facebook indsamler alle de oplysninger om dig?

Den gode og harmløse grund er i 9 ud af 10 tilfælde penge. Så kan vi jo diskutere hvor harmløst det er. Jeg synes bestemt ikke det er harmløst!

0 0
Lowkey 29-09-2011 00:35:07

Hvad jeg mener er, at der står en masse ting under “tilladelser” som folk er blevet trænet til at de skal blive bange for - primært af fearmongers der vil sælge “sikkerhedsprogrammer”.
Disse ting bliver kun forklaret generelt og ikke specifikt hvorfor de er nødvendige i de individuelle apps, hvilket er en skam fordi, det en gang imellem kan være nødvendigt med tilladelser der ser skumle ud uden at grunden hertil er åbenlys for den almene bruger.
Det drejer sig også ofte om tilladelser der bliver brugt lokalt på telefonen af app’en, uden at de bliver sendt væk fra telefonen.

Jeg mener blot ikke at man skal forveksle panisk angst med rettidig omhu og sund fornuft.

0 0
Kim 24-09-2011 20:38:56

Jeg er helt enig, der burde være international lovgivning der forhindrede alle former for overvågning af private kunder. Eller brugere.

Jeg tror at de harmløse grunde i 99 ud af 100, hvis ikke 999 ud af 1000 er penge. Og da Google og Facebook eneste indtægtskilder er reklamer, behøver man ikke en studentereksamen for at regne ud hvad de skal bruge oplysningerne til.
Apple skjuler deres motiv bedre, men laver nøjagtig samme overvågning af deres kunder.

0 0
Kim 24-09-2011 11:37:14

Det er jo sådan set hele bagtanken bag Android, at lave (endnu) en platform til at skaffe personspecifikke informationer.

"If it's all free, you are not the customer. You're the product being sold."

0 0
Jesper 23-09-2011 14:45:33

...sådan er det jo! Det kan vel ikke komme bag på nogen!
Sådan er det jo med Marked, Appstore og Marketplace. Det er blot et spørgsmål om at pakke formuleringen godt nok ind!

Når du f.eks. installerer iTunes, så skal du lige læse 45 sider, inden du trykker "Godkend"...men læser du de 45 sider, og ved du hvad der står?

Næppe!

(Obs! Eksemplet med iTunes er blot for eksemplets skyld! Vi skal ikke have noget fanboi-isme eller hatere her! ;o) ) God weekend!

0 0
Schwartz 23-09-2011 11:01:17

Og, det er i dette tilfælde også Greedy Brother, der suger pengegivende oplysninger udaf dig :-)

0 0

Om brug af cookies