Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android Auto til biler får en god modtagelse [opdatering]

Android Auto til biler får en god modtagelse [opdatering]

Android Auto er en ny funktion til bilers informationssystem, som hjælper med at kommunikere mellem din Android telefon og bilen

Google I/O begyndte i går og der er så mange lækkerier, at det er svært at følge op på, men her er lidt til alle fremtidige bilejere. Android Auto er en letvægts platform som taler sammen med din mobil. Med Android Auto er det nemlig ikke meningen, at det skal være en selvstændig enhed, men snarere en forlængelse af din smartphone, til en skærm nær rattet.

Som du kan se i videoen herunder, giver Android Auto den samme brugeroplevelse som vi kender fra Android og Google apps som Maps, Search og Music. Brugerinterfacet, altså selve designet af ikoner og hvordan apps fungerer er dog ændret en smule, så man stadig kan komme sikkert frem, uden at skulle bruge energi på, at ramme små ikoner på skærmen

Opdatering: her er en lang video, med en gennemgang af Android Auto

En lang række bilproducenter og tilbehørproducenter har allerede medlt sig under fanerne og du kan se dem alle herunder, men der vil formentlig komme flere til løbende. Lidt interessant er det dog, at Audi, Honda, Hyundai og Volvo også vil være en del af Android Auto. De 4 var nemlig meget entusiastiske omkring Apples CarPlay. Hvordan de vil kombinere Android Auto og CarPlay er endnu uvist.

I listen herunder kan man også se at Ferrari og Mercedes ikke er en del af de kommende Android Auto partner, så de går efter CarPlay. I hvert fald indtil videre.

Alpine
Bentley
Clarion
CloudCar
Delphi
FIAT Chrysler
Freescale
FUJITSU TEN
HARMAN
Infiniti 
JVCKENWOOD
LG
Maserati
Mazda
Mitsubishi
Nissan
Panasonic
Parrot
Pioneer
 
Renault
Renesas
SEAT
Škoda
Subaru
Suzuki
Symphony Teleca
Volkswagen
Volvo
 
 
Både hvad angår CarPlay og Android Auto, så kommer der biler med systemerne allerede i løbet af i år og de fleste bilproducenter vil have det integreret til de biler der kommer til næste år.

Er du ikke vild med at udskifte din 600.000 kroners Audi, blot for at få Android Auto, så kan man også nøjes med infotainment-systemer fra Pioner og Alpine som kan eftermonteres i din bil.

Kilder:
AndroidAuthority
Android Police
Phandroid

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christian 29-06-2014 08:56:48

Mon ikke at Audi, Honda, Hyundai og Volvo bare vil lade folk selv vælge hvilket system de vil have i bilen :) Præcis som man vælger hvilken farve bilen skal have :p Blå eller gul bil, android auto eller carplay!!

Måske nøgleordet her er FRIHED :D

6 0

Om brug af cookies