Android-boss bekræfter ny Nexus-mobil

Bare rolig, der kommer flere Nexus-mobiler, afslører Google. Du kommer dog til at vente lidt på næste model.

Android-boss bekræfter ny Nexus-mobil

Google-bossen Andy Rubin, der har ansvar for Android-platformen, har stærkt antydet, at der er flere Nexus-mobiler på vej. Det skriver TV 2 Beep

 – ”Vi har sat standarden med Nexus, og der vil altid komme nye modeller ud på markedet,” sagde Rubin på en pressekonference tirsdag på firmaets udviklerkonference i San Francisco, hvor TV 2 Beep er til stede.

Nexus er Googles forsøg på sammen med partnere at skabe mobiltelefoner, der på bedst mulig måde demonstrerer mulighederne med Android-operativsystemet.

Smartphone med is-sandwich

Han gjorde det også klart at den næste Nexus-mobil vil komme omkring årsskiftet i forbindelse med lanceringen af den næste udgave af Android,

Ice Cream Sandwich. Det betyder, at vi i bedste fald får mobilen at se lige op til jul eller nok snarer tidligt i 2012.

Det er endnu uvist hvem Google vil lave den næste Nexus-mobil sammen med, eller hvad den vil få af nye, spændende funktioner.

Den første mobil, Nexus One, blev lavet sammen med HTC, mens efterfølgeren, Nexus S, var resultatet af et samarbejde med Samsung.

Ice Cream Sandwich vil fungere som en bro mellem Android Honeycomb (3.0) til tablets og Android Gingerbread (2.3) til smartphones, og vil derudover også introducer en række nye funktioner, som Google dog ikke vil fortælle om endnu.

Andy Rubin sagde, at Ice Cream Sandwich burde være færdigt i løbet af slutningen af 2012.

Skrevet af: Jeppe Christensen
Artiklen er leveret af beep.tv2.dk

Efterfølgende om emnet

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden fulgte op på sagen. 11/5/2011 havde redaktionen fokus på artiklen; Overblik: Google I/O 2011 – Den finder du her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.