Android-brugere halter fortsat langt bagefter

Ejere af Android-smartphones går hovedsageligt rundt med gamle versioner af styresystemet i lommen.

Android-brugere halter fortsat langt bagefter

Google sender hver måned en statistik ud om udbredelsen af de forskellige Android-versioner og til trods for, at det er længe siden Android 4.0 Ice Cream Sandwich kom på markedet, så sidder Gingerbread 2.3 stadig på tronen.

 – Læs nærmere om Android

Gingerbreads udbredelse mister dog terræn, men det går langsomt. Denne måned har 57.5 procent af alle Android-ejere fortsat Android 2.3 Gingerbread installeret på deres enhed.

Endnu mere interessant er det, at kun 1,2 procent af alle enheder har den nyeste version af det populære styresystem.

Jelly Bean 4.1, som den hidtil nyeste version hedder, findes kun på 1.2 procent af alle aktive Android-enheder, mens den efterhånden gamle Android 2.1 Eclair findes på 3.7 procent. Denne er altså tre gange så udbredt, som den nyeste version.

Siden sidste måned er Jelly Bean kun steget med 0.4 procent.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich, der har været på markedet siden slutningen af 2011, er fortsat kun på 20.9 procent af alle Android-enheder. Stigningen sidste måned har været på 4 procent.

 – Android-brugere er ikke is-spisere

Dog er det yderst interessant, at Android versionerne 1.5, 1.6, 2.1 og 2.2 samlet set fortsat er ude hos 18.3 procent af brugerne. Der er altså utroligt mange Android-brugere rundt i verden, som fortsat halter utrolig meget bagefter.

Læs også:
 – Android 2.3 Gingerbread – mest populær
 – Over 50 procent af Android-mobiler har Gingerbread