Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android: Dit batteri lyver måske

Android: Dit batteri lyver måske

Har du været inde og rode i din Android-smartphones ROM, kan batteriindikatoren meget vel give forkerte oplysninger.

Mange Android-brugere har rapporteret om, at deres smartphone bliver tappet for strøm meget hurtigt. Det skriver Pocketnow.com, som samtidig forklarer en mulig grund.

Har man været inde og foretage en flash af ROM'en, kan det nemlig have påvirket hvordan batteriets tilstand opfanges af styresystemet.

Hvis man har flashet ROM'en mens batteriet har været på 50 procent, vil systemet nemlig tro, at 100 procent opladet kun er de 50 procent.

Når de 50 procent, som telefonen tror er 100 procent, er blevet brugt, vil telefonen lukke ned for, at undgå tab af data.

Problemet kan løses ved at reboote telefonen, fuldt opladet, i "recovery tilstand".

Det skal dog siges, at en anden årsag til de korte batteritider, kan være at man bare er stor-forbruger.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jim Flower 05-04-2011 17:51:33

At skrive efter på en artikel som man i forvejen ikke forstår, er fail og dette bærer denne artikel også præg af. Men du prøvede da...

Det med at nulstille battery status i recovery er kun på teori-basis. Der findes ingen fakta! Man ved ikke hvor vidt man skal oplade telefonen og dernæst nulstille eller hvad man skal. Nogen rører slet ikke ved battery status og mener at batteriet kalibrerer sig selv efter et par cycles.

0 0
Ove Andersen 04-04-2011 13:06:54

Faktisk er det ofte omvendt, at folk med stock ROMs klager over batteritiden, mens folk der har installeret custom ROMs ofte får bedre batteritider.

Dog er det rigtigt nok at batteri statistikkerne ikke altid er korrekte, derfor kan de fleste boot tools også resette batteri statistikkerne :)

0 0
HrLaursen 04-04-2011 12:16:21

Problemet kan løses ved at reboote telefonen, fuldt opladet, i "recovery tilstand".

Det er da ikke gjort med det alene? Man skal vel clear battery stats og så genstarte igen. Så er der opgaven i at finde ud af hvordan man booter i recovery console på de forskellige telefoner, og ud over det, er der de telefonen,(som f.eks. SGS i mange tilfælde) der som standard ikke kan.

Det var vidst det. :-)

-M

0 0

Om brug af cookies