Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android dominerer smartphone-markedet

Android dominerer smartphone-markedet

Android har nu opnået noget nær verdensdominans og seneste tal viser 90 procent markedsandele i Kina.

Der har det seneste år været en kraftig stigning af Android smartphones på markedet og tendensen ser i tredje kvartal ikke ud til at stoppe.

Ifølge det anderkendte analysefirma Gartner er mobilsalget i tredje kvartal 2012 faldet med tre procent sammenlignet med tredje kvartal 2011.

Til gengæld er smartphone salget i samme periode steget med 46,9 procent, til i dag at være oppe på 39,6 procent af det totale mobilsalg på verdensplan.

Ud af de 39,6 procent står Android for 72,4 procent af alt smartphone salg på verdensplan, hvilket i samme periode sidste år ”kun” var på 52,5 procent.

Tæt på total-dominans i Kina

Men det er ikke kun på verdensmarkedet at Android har en dominerende position, i Kina, der er verdens største land ud fra befolkningstallet, er Android tæt på total-dominans. Det skriver The Next Web.

Ifølge et asiatisk analysefirma sidder Android på 90,1 procent af det kinesiske marked, set ud fra mobilsalget samt mobilforbruget.

Det betyder at der kun er 9,9 procent tilbage til Blackberry, iOS, Windows Phone og de andre styresystemer til mobile enheder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies