Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android er dybt fragmenteret

Android er dybt fragmenteret

Det er ingen hemmelighed, at Android er et fragmenteret styresystem, og det bliver bekræftet af nye tal

Hver firkant repræsenterer en model, der har Android som styresystem. Illustration: Open Signal
Hver firkant repræsenterer en model, der har Android som styresystem. Illustration: Open Signal

Apple har ikke et specielt stort udvalg af enheder med deres iOS på, men der er til gengæld nok modeller at tage af, hvis man vil have en med Android. En ny rapport fra Open Signal viser, at der er knapt 19.000 forskellige enheder, der bliver styret af Googles styresystem.

Helt præcist har Open Signal fundet 18.796 forskellige modeller af mobile enheder med Android, og det er betydeligt flere end sidste år, hvor de registrerede 11.868 forskellige modeller.

Læs også: Se Googles fire nye Android Wear reklamevideoer

Denne fragmentering er både en styrke og en svaghed for Android er påstanden fra Open signal, da det gør det besværligt at udvikle til Android, men det er også grunden til, at styresystemet er blevet så udbredt.

Tallene kommer fra de 682.000 seneste enheder, hvor Open Signals app (iOS, Android) er blevet installeret for at kunne sammenligne med tallene de fik fra sidste og forrige år, så Open Signal havde den samme datapulje at arbejde med.

Læs også: Ring til ejeren af funden Android-telefon

Der er mange interessante konklusioner i Open Signals rapport, som eksempelvis det, at de 10 mest populære modeller kun udgør 15 procent af de enheder, der er med i undersøgelsen.

I 2012 registrerede Open signal 'kun' 3.997 forskellige modeller, der havde downloadet Open Signals app, og det er altså knapt 5 gange så mange 2 år senere. Rapporten kan findes på Open Signals hjemmeside.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies