Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android er ny browser-konge

Android er ny browser-konge

Norske Opera er væltet af pinden som den mest populære mobil-browser. Titlen tilhører nu Android.

Foto: Engadget.com

Et år med massiv vækst sender nu Android op i toppen af listen over de mest udbredte mobil-browsere. Det viser den seneste statistik fra StatCounter.

I løbet af de seneste 12 måneder er Androids standard-browser således gået fra 14 procent af alle brugere til knap 23 procent. Det betyder samtidig, at en fjerdeplads på listen er blevet til en førsteplads.

Norske Opera, som ellers har været stabil i førertrøjen, må tage til takke med at være den næstmest populære browser. Apples Safari-browser ligger nummer tre, og det er kun få procenter, der skiller guld, sølv og bronze.

Windows Phone har endnu ikke fået sin egen linje på grafen, men det må formodes at komme, når udbredelsen af det nye Microsoft-styresystem bliver endnu større.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Cebastian 05-03-2012 20:14:43

Opera er en del bedre en standard browser, men som de andre siger, så er almindelige folk da ligeglade. Så meget bruger de vel heller ikke en browser på deres mobil; de har jo en facebook app og det der ligner.

Bare synd den seneste opdatering har gjort Opera ubrugelig på min Note :/

0 0
BallonPedro 05-03-2012 14:39:46

Udbredelsen af WindowsPhone er slet ikke særlig stor, endnu, og derfor klart at det ikke rigtig kan tælles med.

Men kan ellers sige at Internet Explorer på WP er lynhurtigt sammenlignet med Androids browser. Er lige i sidste uge skiftet fra en SE Arc til en Lumia 800, og der er godt nok vild forskel.

Egentlig underligt, for IE på computeren er da noget af det mest langsomme man kan opdrive :)

0 0
Kim 05-03-2012 17:33:56

Man kan jo også se den voksende andel for Androids std browser som udtryk for, at brugermassen der ikke tænker så meget over hardware osv er voksende.
Det er det jeg også har kaldt Android som featurephones fremfor smartphone. Min kone kan måske nok være træt af hastigheden hendes Wildfire S har på nettet, men det ville aldrig falde hende ind at installere en anden browser.
Og det er her Opera taber terræn. Antallet af "almiindelige" brugere er i kæmpe vækst.

0 0
06-03-2012 10:30:59

Så er iphonen også "bare" en feature phone? :D

0 0
Kim 06-03-2012 11:13:21

For nogle brugere er den bestemt. Der er helt sikkert nogle bedsteforældre derude, der kunne være mindst lige så godt tjent med en Doro...

0 0
05-03-2012 16:01:17

Toms hardware testede Androidbrowsere og fandt ud af at standardbrowseren var den langsomste. Så næste gang du ser en browsertest hvor en Android smartphone er lige så hurtig som en tilsvarende iPhone eller WP, så husk på at du ser minimumshastigheden for Androiden, mens det for iPhone er standardhsatigheden. Jeg ved ikke hvor mange ekstra browsere der findes til WP, så der er der måske også noget ekstra at hente.

Og angående IE til computeren, så er IE 9.0 ganske kompetent og faktisk også hurtig(dermed ikke sagt at den er hurtigst)

0 0
BallonPedro 05-03-2012 18:15:34

Tror ikke der er så meget andet til WP, det er jo lidt et lukket system som iPhone. Både på godt og ondt.

Er dog ovenud tilfreds med min nye WP mobil. Lige så smooth som en iPhone, bare meget meget flottere og animeret UI. ALT kører som det skal. Udvalget af apps er dog ikke det store, men det kommer nok :)

0 0
Kim 05-03-2012 18:35:47

Apps kommer, også Nokias egne. Har selv lige hentet beta-versionen af "transport" der kombinere rejseplanen og Nokia Maps, og ser ud til også at virke over landegrænser :)

0 0

Om brug af cookies