Android får måske konkurrence fra Samsung og Intel

Verdens bedst sælgende smartphone-OS får snart konkurrence fra en, ellers formodet uddøende platform.

Android får måske konkurrence fra Samsung og Intel

Android er verdens største mobilsystem, der bliver hver dag aktiveret mere end 850.000 nye Android enheder, og markedsandelene ser kun ud til at gå en vej.

Men Android står ikke alene, og snart kommer en ny spiller på markedet. Faktisk er det en forholdsvis velkendt platform der genopstår.

MeeGo er systemet der af Nokia og Intel skulle konkurrere mod Android og iOS, men det nåede aldrig længere end Nokia N9, som ikke blev nogen succes. Nokia havde nemlig længe inden salgsstart annonceret samarbejdet med Microsoft om Windows Phone platformen.

Men det har tilsyneladende ikke fået Intel til at give op på platformen, de har fundet sig en ny samarbejdspartner, nemlig Samsung.

Samsung med mere

Samsung og Intel er gået sammen om at udvikle videre på MeeGo, og kalder nu deres system for Tizen OS. Systemet forventes klar til lancering i anden halvdel af 2012, og rygter siger endda i juni, det skriver Berlingske.dk.

Det er dog ifølge Digitimes.com, ikke kun Samsung der er interesseret i det ”nye” system, også HTC og Asus forventes, at komme med produkter der kører Tizen OS.

Dermed kommer HTC og Samsung til at spille trommer på adskillige platforme, og det bliver spændende om det kan gavne dem, eller skade dem og ødelægge den fokus, som ellers kunne skabe dem større succes.

Der er ikke megen info om Tizen systemet alene, der er dog dukket videoer op der viser en prototype af det genopståede system. Videoen kan ses herunder.

Husk også:

Husk at Mobilsiden.dk også kan besøges via mobilen i sommervejret. Der er derfor ingen undskyldning for at holde dig opdateret med de sensete mobilnyheder, mens du nyder at den danske sommer er på vej. Mobilsiden.mobi