Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android får måske konkurrence fra Samsung og Intel

Android får måske konkurrence fra Samsung og Intel

Verdens bedst sælgende smartphone-OS får snart konkurrence fra en, ellers formodet uddøende platform.

Android er verdens største mobilsystem, der bliver hver dag aktiveret mere end 850.000 nye Android enheder, og markedsandelene ser kun ud til at gå en vej.

Men Android står ikke alene, og snart kommer en ny spiller på markedet. Faktisk er det en forholdsvis velkendt platform der genopstår.

MeeGo er systemet der af Nokia og Intel skulle konkurrere mod Android og iOS, men det nåede aldrig længere end Nokia N9, som ikke blev nogen succes. Nokia havde nemlig længe inden salgsstart annonceret samarbejdet med Microsoft om Windows Phone platformen.

Men det har tilsyneladende ikke fået Intel til at give op på platformen, de har fundet sig en ny samarbejdspartner, nemlig Samsung.

Samsung med mere

Samsung og Intel er gået sammen om at udvikle videre på MeeGo, og kalder nu deres system for Tizen OS. Systemet forventes klar til lancering i anden halvdel af 2012, og rygter siger endda i juni, det skriver Berlingske.dk.

Det er dog ifølge Digitimes.com, ikke kun Samsung der er interesseret i det ”nye” system, også HTC og Asus forventes, at komme med produkter der kører Tizen OS.

Dermed kommer HTC og Samsung til at spille trommer på adskillige platforme, og det bliver spændende om det kan gavne dem, eller skade dem og ødelægge den fokus, som ellers kunne skabe dem større succes.

Der er ikke megen info om Tizen systemet alene, der er dog dukket videoer op der viser en prototype af det genopståede system. Videoen kan ses herunder.

Husk også:

Husk at Mobilsiden.dk også kan besøges via mobilen i sommervejret. Der er derfor ingen undskyldning for at holde dig opdateret med de sensete mobilnyheder, mens du nyder at den danske sommer er på vej. Mobilsiden.mobi

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nejmann 23-05-2012 22:14:41

...men det nåede aldrig længere end Nokia N9, som ikke blev nogen succes...

Lidt mærkeligt at skrive eftersom Nokia N9 indtil for ganske nyligt har solgt flere enheder end Lumia, og dette på trods af at Nokia frasagde sig platformen i '11.

0 0
Emil Fischer 24-05-2012 01:53:40

Skulle lige til at skrive det samme :)

0 0
Kim 23-05-2012 16:53:15

TiZen og MeeGo er gået hver sine veje, Samsung og Intel kører deres TiZen projekt (blanding af bada og LiMo) og MER projektet vil forsøge at køre MeeGo videre.

http://lists.meego.com/pipermail/meego-dev/2011-October/484215.html

Men sjovt at "rigtige" aviser begynder at rapportere om utilfredsheden med Android fra Samsungs side. Det var på tide. Nogen burde lave en rundspørge hos OHA og tage temperaturen...

0 0
Kim 23-05-2012 17:04:53

Og jaja, alle Fandroids der nok skal komme efter mig for hvor fantastisk alle syntes Android (og ikke mindst Google) er - se på hvor mange OHA medlemmer der er med i TiZen projektet. Der er altså ikke udelt begejstring.

Samsung
NTT docomo
Orange
NEC
Sprint
Vodafone
SK Telecom
Telefonica
(HTC)
(ASUS)

http://www.digitimes.com/news/a20120521PD211.html

0 0
Mazzen 24-05-2012 08:37:04

Jeg vil mene jeg er en Fandroid, og en Apple-hater og mener dog at Tizen, kunne være en fed ting og få på markedet, især hvis flere producenter også slutter sig til platformen så der kommer lidt mere dertil.

Så hvis folk synes at Android/IOS/WP7 er det bedste så vil jeg mene de ikke har prøvet de andre platforme nok til at udtale sig.

0 0
Kim 24-05-2012 08:54:47

Hehe de to ting udelukker jo ikke den 3.
Og syntes bestemt også at TiZen (og MeeGo/MER) er interessante.

Omvendt savner jeg helt vildt, at skribenterne (nogle mere end andre) laver bare en smule research inden de omskriver andres artikler. Det kun bare være at følge linksne...

0 0
Kim 23-05-2012 16:56:21

Although initially intended to replace MeeGo and provide compatibility with MeeGo applications (according to the initial announcement), Tizen borrows only selected technologies from MeeGo and in this aspect is not a continuation of MeeGo. In particular all the MeeGo APIs for application development based on Qt are not present nor planned in Tizen. Thus, MeeGo codebase remains available[3][10] and its development continues in the Mer project.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tizen

0 0

Om brug af cookies