Android gør sin entré [BAGGRUND]

Googles Android er det mest udbredte styresystem i dag, og den første telefon med Android var HTC Dream

Android gør sin entré [BAGGRUND]

I vores serie om smartphones, der var med til at drive udviklingen er vi nået frem til den telefon, der var først med Android. Der er ingen tvivl om, at Android fylder utrolig meget i smartphoneverdenen i dag, hvor 5 ud af 6 smartphones kan kalde Android for deres styresystem, og derfor spiller HTC Dream en stor rolle i smartphonehistorien.

Læs også: Steve Jobs laver den helstøbte smartphone [BAGGRUND]

Hvis man vil læse lidt op på telefonen selv, kan man også søge på T-Mobile G1, for det hed den nemlig i USA, hvor telefonen først så dagens lys. Telefonen i sig selv havde både en touch-skærm og et fysisk tastatur, og specifikationer som 528MHz processor, 192MB RAM og 256MB intern hukommelse.

Læs også: 1999: Den første praktiske smartphone [BAGGRUND]

I det historiske perspektiv er det dog Android, der er det interessante ved HTC Dream. Android var en smule kluntet, og det æstetiske aspekt har ikke fået lige så meget opmærksomhed som selve funktionaliteten, i hvert fald med moderne briller, men der er de klare tegn på det, der skulle blive det moderne Android.

Det var faktisk også det, de fleste anmeldelser gik på, da HTC Dream dukkede op. Telefonen i sig selv og hardwaren var ikke en revolution, den var ikke helt i top, men den faldt heller ikke igennem. Fokus var på Android.

Læs også: Nokia var på forkant med tiden [BAGGRUND]

Generelt blev der taget ganske godt imod Android, som blev set som et styresystem, der var en del potentiale i, omend det i HTC Dream ikke var blevet indfriet til fulde. Mulighederne for at kunne gøre oplevelsen mere personlig med de mange tilpasningsmuligheder var et plus.

Smartphones var noget tykkere den gang

Anmelderne var generelt enige om, at dette ikke var telefonen til bedstemor Gurli, der var nogle uperfektheder og småproblemer, som ikke gjorde den til den mest brugervenlige telefon på markedet, men entusiasterne ville finde det spændende at lege med et nyt styresystem.

Læs også: Den første smarte telefon hed Simon [BAGGRUND]

I bagklogskabens ulideligt klare lys ved vi, at Android er blevet en umådeligt stor succes for Google. Som så mange andre ting, der har haft en stor indflydelse, er det sket lidt efter lidt, og det første skridt var det uperfekte styresystem, med det store potentiale, der lå i HTC Dream.

Mere om stoffet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden gik videre med historien. 19/8/2014 gik redaktionen videre og publicerede sagen om Nokia var på forkant med tiden [BAGGRUND] – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Seneste nyt om emnet finder du her.