Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android grundlægger: fragmenterings problemet er overdrevet

Android grundlægger: fragmenterings problemet er overdrevet

Rich Miner, medgrundlægger af Android, mener at fragmenteringsproblemet er overdrevet og til en vis grad uundgåeligt.

Fragmentering af Android versioner er et emne der dukker op fra tid til anden, og noget vi har snakket om mange gange i de foregående år.
Jelly Bean har netop overhalet Gingerbread versionen, men det ændrer ikke på det faktum, at over 60 procent af alle Android-enheder kører Ice Cream Sandwich (4.0.x) eller tidligere versioner. Selvom det nok går den rette vej, er det til stadighed et problem for brugere og udviklere.

Med-grundlægger af Android, Rich Miner, mener dog at “problemet er overdrevet og at de fleste brugere er tilfredse med deres telefoner.”
Han mener desuden at et niveau af fragmentering er uundgåeligt alene med den mængde Android-enheder der findes. Han påpeger at der hver dag bliver aktiveret 1,5 millioner Android-telefoner og at der er 900 millioner enheder på markedet lige nu.

Kun de teknologi fikserede ved hvad de går glip af

Miner fortæller, at det er kun os, der læse blogs og følger med i hvad der sker i Android verdenen der ved hvilke features der kommer til og altså hvad der mangler i ældre versioner.

Spørger man en almen forbruger om han/hun føler at operativsystemet har behov for en opdatering, vil de være tilfredse med resultatet og den ydeevne telefonen har.

Miner vedkender dog, at der er et reelt problem med fragmenteringen, og det er når der udsendes opdateringer der lukker sikkerhedshuller, men peger i den forbindelse også på teleselskaber og producenter der er for langsomme til at få opdateringer ud.

Kilde: Boy Genius Report

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn 13-07-2013 09:22:57

Personligt syntes jeg at det er et medieskabt problem. En ting er sikkert og det har været med til at sikre at Android på de fleste områder er stærkere de andre mobil OS.

0 0
Thomas Larsen 13-07-2013 10:23:02

Det er nærmere et Apple-skabt problem i dets forsøg på at angribe Android-platformen :)

Fragmenteringen eksisterer på begge platforme, og det har intet med versionnumre at gøre :)

0 0
Shawn 13-07-2013 12:59:16

Uanset hvem det har skabt det så er det medierne som sluger det råt og ikke kigger på fordelene ;)

0 0
TF 14-07-2013 01:40:25

Hvad er fordelene ved fragmentering ? udover at producenterne kan sælge deres nye modeller med reklame for nyeste version android.

0 0
Shawn 14-07-2013 07:56:49

Udover at det sikre at Android er det stærkeste OS så giver det også andre fordele.

Ja Android er fragmenteret, Det har altid været meningen! Det giver de forskellige producenter en masse fordele og gør at de kan kode i forhold til den hardware de ønsker. Her kan vi virkelig se en masse spændende tiltag. Uden fragmentering ville det være "One size fits it all" og det er der ikke meget inovation i.

Det har givet muligheden for at vælge mellem mange prisklasser, et stort udvalg af skærme og features. Der er ikke noget at sige til at Apple nu overvejer det samme.

Der findes jo flere fordele og det giver jo også udfordringer som Rich Miner påpeger. Men selv de svageste nytænkere vil have svært ved ikke at kunne se fordelene.

0 0
TF 14-07-2013 16:27:17

Hvordan sikre det at det er det stærkeste OS ved at være fragmenteret, det ville jo netop være en styrke ikke at være fragmenteret eller iværtfald ikke i den grad det er nu.

0 0
Shawn 14-07-2013 17:32:57

Det er vist rimeligt synligt at Android er særdeles stærk på nuværrende tidspunkt. Så et eller andet sted så viser det meget godt min pointe. og selvom jeg godt ved du ikke lytter til argumenter så var det jo et forsøg værd.

Fragmentering har to sider lige som det modsatte har. Uden fragmenteringen var Android ikke hvor det er nu. Udover at være markedsdominerende, er det også det OS med flest muligheder og features.

0 0
TF 15-07-2013 00:30:22

Jeg lytter gerne til dine og andres argumenter jeg tror bare android og for den sags skyld WP ville stå stærkere vis de ikke var så fragmenterede, jeg var meget skyffet da WP ikke blev opdateret på min sidste mobil og var tæt på at droppe det OS helt derfor og jeg tror der er mange på android platformen der har det på samme måde.

Det er lidt plat at man skal købe en top model bare for at være lidt sikker på en enkelt opdatering, så ens mobil ikke er helt forældet efter bare 6 md.

0 0

Om brug af cookies