Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android Lollipop er landet - De 10 bedste nyheder

Android Lollipop er landet - De 10 bedste nyheder

Google har sammen med Nexus 6 og Nexus 9 også præsenteret Android 5.0, som får navnet Lollipop

Næste omgang Android er blevet præsenteret i sin færdige form, og med det er det tid til lige at opsummere nogle af de ting, der er nye i Android 5.0. Der har været previews ude i et stykke tid, så man har kunnet afprøve tidlige versioner, men nu er det altså den ægte vare.

Der er altid utroligt mange ting at slå ned på i en opdatering på et styresystem, og vi kan ikke komme rundt om dem alle - det må vi indse fra start.

I stedet har vi valgt at nævne 10 af de ting, der kommer til at få størst indflydelse. I er selvfølgelig mere end velkomne til at kommentere på, hvad I mener er nogle af de vigtige nye dele af Android 5.0 Lollipop.

Udviklernes smugkig til Nexus 5 og Nexus 7 kan hentes fra den 17. oktober, men den officielle version vil komme løbende efter Nexus 6 og Nexus 9 kommer på gaden den 3. november. De to nye Nexus-enheder har selvfølgelig Android Lollipop fra fødslen.

1 – Lollipop

Android Lollipop. Det ender nok med at være det, versionen bliver kaldt, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man kan navnet. Google fortsætter traditionen med at opkalde Android-versioner efter søde sager i alfabetisk orden, og denne gang er vi nået til L.

Læs også: Google peger igen på Android Ls nye navn

Lollipop var en af de tidlige favoritter på rygtebasis, og det var også jeres, vores læseres, favorit, da vi spurgte jer. På falderebet blev liquorice også nævnt, og der var spekulationer om et kommercielt navn ligesom KitKat, eksempelvis Lion, men sådan blev det altså ikke.

2 – Material Design

Google har introduceret et helt nyt designkoncept i Android Lollipop, som de har valgt at kalde Material Design. Det er ment som et mere rent og noget mere afdæmpet designsprog, og på den måde er det også lidt mere moderne.

Læs også: Google Play får nyt design

Google er allerede begyndt at ændre en del af sine services, så de falder ind under det nye Material Design-koncept, og så har vi også fået set nærmere på det i Android Lollipops developer preview.

3 – Længere batterilevetid

Hvis der ikke er mere batteri, så er ens smartphone i bund og grund bare en klods, og det er ikke rart. Derfor har Google installeret en funktion i Android Lollipop, som skulle give 90 minutters brug ekstra.

Læs også: Android L holder en tredjedel længere batteri

Derudover er der også bedre muligheder for at få et overblik over ens brug af sit batteri, så man selv kan optimere det, og der er også et estimat over, hvor længe der er tilbage, før telefonen er ladet helt op.

4 – 64-bit

Android understøtter nu 64-bit-enheder, og det betyder, at der bliver skruet op for præstationerne. En 64-bit processor kan fungere væsentligt hurtigere end 32-bit, og dermed er der åbnet op for et skridt opad, når det kommer til tankekraft.

Læs også: HTC først med 64-bit til Android

På dette punkt har Android hængt efter iOS, der relativt længe har understøttet 64-bit processorer.

5 – ART

Forkortelsen står for Android RunTime, og den betyder, at Android Lollipop vil fremstå langt mere flydende, og vil reagere hurtigere. Sammen med Googles Material Design-filosofi kan det blive en rigtig god oplevelse.

Læs også: Google lancerer spillekonsol - Nexus Player

ART vil også betyde, at apps i baggrunden bliver administreret på en bedre måde, så de ikke er så krævende, men også så de kan starte hurtigere op.

6 – Fotografens legeplads

På foto-siden er der også fine ting at hente – især hvis man godt kan lide at nørde lidt med sine billeder. Blandt andet vil Android Lollipop understøtte RAW-formatet, så der er en masse muligheder for at efterbehandle sine billeder.

Læs også: Android L - en drøm for lyd, foto og video-entusiaster [BAGGRUND]

Android Lollipop vil også give mere kontrol over de enkelte dele af kameraet, så man kan få lige præcis det skud, man gerne vil have.

7 – Også lydmandens legeplads

Der er også godt nyt for dem, der gerne vil have bedre lyd ud af deres Android-enhed. Der er flere muligheder for at redigere lydfiler i de professionelle programmer, og også mindre forsinkelse i lyden under opkald.

Læs også: HTC Nexus 9 - Google lancerer eksklusiv tablet

Det er også muligt at få lyd ud af USB-porten, så man kan slutte USB-enheder i stil med højtalere og hovedtelefoner til sin telefon.

8 – Smartere forbindelse

Android Lollipop vil blive bedre til at vælge det rigtige netværk, så man ikke forbinder til et 'dødt' WiFi-netværk og dermed mister sin dataforbindelse. Det bliver også mere energibesparende at søge efter Bluetooth-enheder i nærheden.

Læs også: Android-app hjælper med at få apps over i Chrome

Der vil også være gnidningsløse skift mellem WiFi og mobilnetværk, så man kan streame de sidste 10 minutter af fodboldkampen på vej ud af døren, uden at den bliver afbrudt.

9 – Gæstebrugere

Det bliver muligt at lave gæstebrugere, til hvis børnene skal vise oldemor en video på YouTube, og de ikke skal slette ens arbejdsdokumenter ved en fejl. Det gælder både telefoner og tablets.

Læs også: Flere brugere i Android L

Man kan også have flere brugere på telefoner, og selvom det nok ikke vil blive brugt lige så meget som med tablets, så har det en fin ekstra funktion. Mister man sin telefon, kan man logge ind på en anden Android-telefon og finde sine kontakter der. Så kan man ringe til mor og sige, at ens telefon er væk.

10 – Sikkerhed

Google krypterer automatisk det data, der er lokalt på telefonen. Det har været omdiskuteret, men det beskytter det, man gerne vil have i fred på ens telefon.

Læs også: Google vil kryptere din telefon

Der er også øget sikkerhed i forhold til stjålne telefoner. For at slette al data på telefonen, skal man indtaste dens kodeord, og dermed kan tyve ikke nå at geninstallere telefonen, inden man kan nå at låse den.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Libijoe 16-10-2014 23:57:36

10 vigtigste nyheder og nr 1 er navnet ?

5 0
17-10-2014 11:32:42

Jeg kan ikke lige se det skrevet at det skulle være i en prioriteret rækkefølge :D

0 1
Libijoe 18-10-2014 02:31:56

Ikke desto mindre er nyhederne nummereret fra 1 til 10. Men lad det nu ligge og spørg dig selv (subsidiært skribenterne) om navnet er en vigtig nyhed.

1 0
mawteN 16-10-2014 17:11:01

Spændende hvornår KitKat kommer til S4 Mini :-D

0 0
Onkel_Per 16-10-2014 19:52:53

Denne her handler om Google's Android Lollipop.
Mon ikke du nærmere skulle spørge Samsung hvornår de tager sig sammen! ;-)

1 0
Onkel_Per 16-10-2014 19:54:13

* Denne her artikel
ups :-)

0 0
Logik 16-10-2014 15:52:53

Dejligt med Raw understøttelse! For første gang har jeg noget at bruge en Android tablet til.

2 1
16-10-2014 13:22:31

Ja, man skulle jo tro at det var jul :D Det er hvad jeg kalder en ordentlig update. Material design er super lækker, og giver lige det ekstra i oplevelsen af især googles egne apps. Batteritiden er et kæmpe plus, og vil gerne tilføje at det er 30% og ikke 1,5 time ekstra ;D

64 bit er egentligt underordnet for nu, det har ikke vist sig som værende gennembrydende på den konkurrende platform.

ART bliver spændende at opleve, se om det rent faktisk hjælper på performance. Kameraet og lyd opdateringer er altid super, da det er 2 områder jeg bruger rigtigt meget på min mobil. Bedre forbindelser/skift kan man jo heller ikke kimse af, Gæstebrugere og sikkerhed er dog så som så. Hvis min mobil udlånes til nogen, så er det helt sikkert også en jeg stoler på. Krypteringen er der allerede, jeg skal bare selv foretage valget, i stedet at andre gør det for mig. (hvor har man set det før? ;D) Men det er dog sindsygt godt at de har fået den killswitch indført, men lad os nu se hvor mange dage der går før de første "karl kodere" har fået knækket den nød :D

9 0
16-10-2014 13:32:19

Jeg er enig:-) Bliver spændende at prøve den færdige version.

1 0
Om brug af cookies