Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android Market haler ind på Apples App Store

Android Market haler ind på Apples App Store

Mængden af programmer og spil på Android Market er i hastig vækst. Men der er stadig langt op til Apple.

Der har været skrevet meget om, at der nu er over 100.000
programmer i Apples App Store til iPod Touch og iPhone, men nu ser det ud til, at Google haler hurtigt ind på Apple med Android Market.

Skal vi tro websiden Androlib, så er der nemlig nu over 20.000 programmer i Android Market-butikken. Det er en fordobling på et halvt års tid.

Omkring 60 procent af programmerne er gratis, hvilket svarer til omtrent 12.000 programmer, som ejere af Android-mobiler kan downloade uden at skulle finde kreditkortet frem.

Interessant nok, så er kun 20 procent af programmerne spilrelateret, hvilket også siger noget om, hvordan udviklerne vælger at bruge platformen.

Android har haft et godt år her i 2009 med lanceringen af HTC Hero og Motorolas DROID/Milestone. Det ser dog ud til, at 2010 bliver endnu bedre med et væld af nye HTC-mobiler, den længeventede Sony Ericsson XPERIA X10 for ikke at tale om Nexus One

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

erik 20-12-2009 12:54:55

Jeg er enig med ovenstående betragtninger . Android er bestemt en mere seriøs smartphone end en PixiPhone ;-)

Så vidt jeg har forstået det er det på en Android ikke muligt at køre spil direkte fra den eksterne hukommelse(SD kort).

Flotte spil kræver enorme mængder af hukommelse og det kan Android ikke håndteree med den opsætning brugeren pt har adgang til.

Af samme grund vil dagens Android enhed hukommelse også være fyldt med et par 100 aplikationer og et par store spil, hvilket pt er den største svaghed ved Android, (omvendt er det dog rigeligt til at tilfredsstille de fleste brugere)

Der arbejdes muligvis på en løsning hvor man kan køre applikationer fra det eksterne lagerkort, og hvor man ikke samtidigt kan kopiere dem til andre enheder og så vil Android også på det sidste punkt være andre enheder overlegen

Jeg gætter også på, at der arbejdes på en løsning hvor man snart (1-2 år) vil se at applikationernes basis data istedet ligger fast på en webserver(cloud), istedet for på enheden og man i stedet skal/kan køre programmer derfra.

På den måde hindre man ulovlig kopiering af kostbare spil o.l. og Android enheden kan samtidig gøres billiger pga af der stilles mindre krav til hardware.

Lyder det fornuftigt?

0 0
Daniel Jørgensen 16-12-2009 23:40:28

"Interessant nok, så er kun 20 procent af programmerne spilrelateret, hvilket også siger noget om, hvordan udviklerne vælger at bruge platformen."

Det har jeg prøvet på at sige siden iPhonen kom på markedet. Jeg har aldrig synes at den telefon har virket som en ret seriøs smartphone, men mere en som er 'for sjov'.

Og det her viser jo at der kan være noget i den påstand

0 0

Om brug af cookies