Android-mobiler overbelaster mobilnettene

Mobiler med Android styresystemet skaber tre gange så meget signaleringstrafik som iPhones.

Android-mobiler overbelaster mobilnettene

Smartphones er blevet meget populære inden for de sidste par år. På årets Roskilde Festival oplevede mange brugere hos specielt teleselskaber 3 dog bagsiden af medaljen – nemlig overbelastede netværk, forsinkede SMS’er, og ingen mulighed for at ringe til vennerne.

I sig selv er det ikke, fordi netværkene ikke kan klare hundrede vis af brugere – problemet er derimod, den måde hvorpå smartphones samspiller med netværkene.

Når en smartphone kobler sig på Internet, så kobler telefonen sig på teleselskabets netværk. Telefonen og netværket skal så aftale, at oprette en forbindelse mellem telefonen og netværket, og dette skaber signaleringstrafik. Dette kaldes også et ”handshake”, og når dette ”handshake” er gennemført, så kan telefonen går på nettet og hente informationer såsom Facebook opdateringer eller e-mails.

Flaskehalsen i teleselskabernes netværk er i dag ikke længere down/upload kapaciteten, men derimod at kunne håndtere signaleringstrafikken fra hundredvis af smartphones, der konstant modtager, e-mail, push notifikationer fra Facebook eller henter små datamængder til applikationer, som f.eks. Roskilde Festivalens applikation.

Teknisk direktør i Telenor Norge, Rolv-Erik Spilling, udtalte fornyligt til Inside Telecom, at det er stor forskel på, hvordan forskellige mobiltelefoner opfører sig med hensyn til signaleringstrafik.

Rolv-Erik Spilling udtalte bland andet: ”Android-telefoner giver tre gange så meget signaleringstrafik som Iphone.”

Den påstand underbygges af netværksproducenten NokiaSiemens Networks, som gennem studier af europæiske telenetværk har afdækket, hvordan forskellige smartphones genererer forskellige signaleringstrafik.

Android-telefoner giver generelt langt mere signaleringstrafik, og telefonerne kan derved hurtigere giver problemer på teleselskabernes netværk – specielt i områder med mange aktive telefoner såsom ved større offentlige begivenheder eller trafikknudepunkter.

Efterfølgende om temaet

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fortsatte historien. 6/7/2011 gik vi videre med sagen om Nokia dumper prisenKlik her for den efterfølgende artikel.. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Smartphone..