Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android-mobiler overbelaster mobilnettene

Android-mobiler overbelaster mobilnettene

Mobiler med Android styresystemet skaber tre gange så meget signaleringstrafik som iPhones.

Smartphones er blevet meget populære inden for de sidste par år. På årets Roskilde Festival oplevede mange brugere hos specielt teleselskaber 3 dog bagsiden af medaljen – nemlig overbelastede netværk, forsinkede SMS'er, og ingen mulighed for at ringe til vennerne.

I sig selv er det ikke, fordi netværkene ikke kan klare hundrede vis af brugere - problemet er derimod, den måde hvorpå smartphones samspiller med netværkene.

Når en smartphone kobler sig på Internet, så kobler telefonen sig på teleselskabets netværk. Telefonen og netværket skal så aftale, at oprette en forbindelse mellem telefonen og netværket, og dette skaber signaleringstrafik. Dette kaldes også et ”handshake”, og når dette ”handshake” er gennemført, så kan telefonen går på nettet og hente informationer såsom Facebook opdateringer eller e-mails.

Flaskehalsen i teleselskabernes netværk er i dag ikke længere down/upload kapaciteten, men derimod at kunne håndtere signaleringstrafikken fra hundredvis af smartphones, der konstant modtager, e-mail, push notifikationer fra Facebook eller henter små datamængder til applikationer, som f.eks. Roskilde Festivalens applikation.

Teknisk direktør i Telenor Norge, Rolv-Erik Spilling, udtalte fornyligt til Inside Telecom, at det er stor forskel på, hvordan forskellige mobiltelefoner opfører sig med hensyn til signaleringstrafik.
Rolv-Erik Spilling udtalte bland andet: ”Android-telefoner giver tre gange så meget signaleringstrafik som Iphone.”

Den påstand underbygges af netværksproducenten NokiaSiemens Networks, som gennem studier af europæiske telenetværk har afdækket, hvordan forskellige smartphones genererer forskellige signaleringstrafik.

Android-telefoner giver generelt langt mere signaleringstrafik, og telefonerne kan derved hurtigere giver problemer på teleselskabernes netværk – specielt i områder med mange aktive telefoner såsom ved større offentlige begivenheder eller trafikknudepunkter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PJ 14-07-2011 13:45:34

"I sig selv er det ikke, fordi netværkene ikke kan klare hundrede vis af brugere

Læs mere: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/android-mobiler-overbelaster-mobilnettene,lid.16160/#ixzz1S4yc6u9p
"

Ja, det kan i jo så se om i får nogen til at tro på (og hold så op med at sætter ekstra ting ind når man copy og paster)

0 0
primestr_ 09-07-2011 00:59:19

Irriterende med de mange stavefejl i artiklen. Tjek den lige igennem, tak.

Ellers spændende læsestof.

0 0
Jesper 07-07-2011 09:34:58

Det er vel ikke så overraskende.
Android har jo i modsætning til iPhone fuld multitasking, og widgets på hovedskærmen. Begge kan potentielt bruge en masse datatrafik.

Det er vel mere interessant om Android generelt er mindre effektiv i brugen af dataforbeindelsen. Altså om udveksling af den samme type information på de to paltforme giver anledning til forskellig netværksbelastning.

0 0
David 09-07-2011 16:59:37

iPhonen har masser af baggrundstrafik, det er ikke det der er problemet, prøv at læse artiklen igen ;)

0 0
Benjamin Jensen 09-07-2011 21:26:54

Så læs lige mit indlæg een gang til. Jeg skriver jo netop, at det IKKE er baggrundstrafik det handler om. Det er Jesper der gør det.

Iøvrigt så citere jeg lige indlægget igen:


Rolv-Erik Spilling udtalte bland andet: ”Android-telefoner giver tre gange så meget signaleringstrafik som Iphone.”

0 0
David 09-07-2011 22:08:52

Min kommentar er også et svar til Jesper, det er jo ikke indrykket under dit med Jespers :)

0 0
Benjamin Jensen 11-07-2011 01:49:26

Nej, jeg fik klokket godt og grundigt i det....sry :)

0 0
Benjamin Jensen 07-07-2011 17:22:09

Det har jo ikke noget at gøre med multitasking eller widgets. Det er signaleringstrafik, hvilket jo ikke er datatrafik - som der bliver nævnt i artiklen. Men du kan som sædvanligt altid få drejet den til androids fordel - sådan er det at være fanboy ;)

Jeg vil dog til at give Android skylden, hvis der er forsinkede sms'er for fremtiden :P

0 0
jramskov 07-07-2011 09:32:30

Det lyder jo ikke umiddelbart godt, men artiklen siger intet om årsagen til at Android telefoner genererer så meget mere signaleringstrafik. Den information er langt mere interessant for uden den information er det svært at løse problemet.

Har Android telefoner flere tjenester end Iphones der jævnligt henter opdateringer fra nettet? Hvor ofte synkronisere Android telefoner som standard? Er det oftere end Iphone gør det som standard? Hvis ja, så kan det hurtigt blive til langt mere trafik.

0 0
evilguy 07-07-2011 09:40:30

Problemet er en dårlig implantering af "Fast Dormancy" i Android. Fast Dormancy bruges til at holde en forbindelse mellem telefon og netværk åben selvom at telefonen ikke lige benyttes.
Jeg kan se at vores kilde er blevet opdateret sammen med artikel, så kilden kommer med en uddybende teknisk forklaring kommer lige her: http://www.mobilen.no/artikler/android-mobiler_sprenger_mobilnettet/99804

0 0
jramskov 07-07-2011 09:53:53

Det lyder godt - det kan altså rettes af Google i Android. Lad os håbe teleselskaberne gør Google opmærksom på det så de løser det i næste version af Android og evt. sender en opdatering ud til eksisterende Android versioner. Det lyder som en mindre opdatering.

0 0

Om brug af cookies