Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android N: 6 fede features du kan se frem til

Android N: 6 fede features du kan se frem til

Her er 6 gode grunde til at få Google Android N på sin smartphone.

Det kom som lyn fra en klar himmel, da Google forleden lancerede deres nye Android N. Det nye styresystem til Android-smartphones er nu frigivet i sin Alpha-version, og er derfor langt fra klar til primetime. Men de tidligere versioner giver allerede nu et indblik i, hvad Android-brugere kan se frem til at funktioner.

Læs også: Google udgiver officielt Android N - her er alle nyhederne

Herunder kan du se de seks mest interessante nyudviklinger i Android M.

Nu kan du have to apps side om side i Android N
Nu kan du have to apps side om side i Android N
Foto: Androidpolice.com

Multi-window

Nu kan skærmen deles op mellem apps. Proceduren er enkel og minder om Samsungs måde at splitte skærmen op på. Sådan gør du: først åbner du en app, og derefter kan du glide en anden app op fra multitaskingmenuen. Enkelt og ligetil.

Se også: Nu kan du multitaske i Google Maps under navigation

De nye indstillingsmenuer i Android N
De nye indstillingsmenuer i Android N
Foto: Androidpolice.com

Enklere, hurtigere indstillinger

Smartphones er efterhånden så avancerede, at alene det at finde en indstilling i indstillingsmenuen kan blive indviklet.

For at lette overblikket og tilgangen til din favoritindstillinger, byder Android N nu på en komprimeret oversigt over hvert enkelt menupunkt, samt på en enklere organisation af indstillingerne.

Foto: Androidpolice.com

Værner om søvnen og øjnene

Flere studier peger på, at smartphonen, med dens blålige og blændende skærm, kan ødelægge din nattesøvn.

Det findes der nu råd for med Android N, hvor du fremover kan slå ’Night-mode’ til hvor alle hvide menuer erstattes af en sort ditto. Samtidig vil Android N give dig mulighed for at tilføje et rødfilter, der reducerer øjenstress i døgnets sene timer.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow: Oversigt over opdateringen

3.parts quick-toggle

Når du ruller notifikationsgardinet ned, råder den nuværende Android over kvikadgang til funktioner som Wi-Fi, lommelygte eller andre foruddefinerede features.

Med Android N, vil du frem over få et større udvalg af funktioner, da tredjeparts app nu kan bidrage med kvikadgange. På sigt giver det mulighed for at Facebook, Endomondo eller en lommeregner-app kan indlejres direkte i notifikationsgardinet.

Samtidig vil dine vigtigste 'quick toggles' være nemmere at gå til, da de fem mest benyttede vil være tilgængelige fra først svirp nedad.

Nu kan du selv vælge hvor stort og småt tingene skal være i Android N
Nu kan du selv vælge hvor stort og småt tingene skal være i Android N

Zoom-funktion

Android-telefoner og tablets kommer i et væld af skærmstørrelser, hvilket gør at apps og spil ikke altid er afstemt med lige nøjagtig din mobils display og hvor meget du vil have på skærmen.

Med Android N vil du fremover kunne indstille et zoomniveau der matcher netop din mobil og dinee præferencer. Du vil kunne indstille en zoom på mellem 85% og 150% af det oprindelige.

Reduceret dataforbrug

Mens en stadig større mængde af vores data lagres i skyen, øger det uværgerligt dataforbruget. Er din dataforbindelse svag, eller datapakken begrænset, kan Android N nu råde dine apps til at minimere forbruget, indtil næste Wi-Fi forbindelse.

Sammen med Android eksisterende blokering for apps der bruger data i baggrunden kan du derfor være sikker på, at dataforbruget aldrig løber løbsk.

Kommer over sommeren

Android N er fortsat meget tidlig i sin udvikling, men Google har allerede nu kommunikeret en slagplan for udrulningen.

I april og maj vil de beta-udgaverne slippes løs, mens de første klarmeldte udgaver vil færdigstøbbes i juni og juli måned. Den endelige lancering oplyses til at foregå i tredje kvartal, altså enten i juli, august eller september.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies