Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android N gemmer på justerbare vinduer som på din PC

Android N gemmer på justerbare vinduer som på din PC

I Android N kan du åbne alle apps i flere vinduer og justere størrelsen på dem præcis som du kender det fra din computer. Se den nye funktion her.

Foto: Mobilsiden.dk

Producenter som Samsung og LG har længe kommet Google i forkøbet - ikke kun med multi window-funktionen, som blev offentliggjort sammen med Android N som en tidlig alfa-udgave, der skal testes i de kommende måneder.

Det viser sig nemlig, at Google også har lavet en anden stor ændring i Android N, som gør det muligt at få en langt mere PC-lignende oplevelse på især din tablet, eksempelvis Nexus 9. Der er nemlig tale om fuldt ud justerbare vinduer, som du kan have flere åbne af på samme tid - med andre ord på samme måde som du er vant til at bruge din computer.

Læs også: Google udgiver officielt Android N - her er alle nyhederne

Det er en af de ting, som Android-tilpasningen Remix OS længe har skilt sig ud med, og nu ser det snart ud til at blive en standardfunktion for alle Android-smartphones og -tablets, der får Android N-versionen, når den er klar.

Lige nu er den nye funktion, som går under navnet ”freeform"-tilstand, stadig fyldt med fejl og mangler, kan kun aktiveres ved at skrive en særlig kommando fra sin computer. Derfor er den nye vindue-visning lige nu ikke til meget mere nytte end at kunne se frem til, hvad der forhåbentligt er på vej til alle forbrugerne.

Så hvordan ser denne freeform-tilstand i Android N så ud? Når du åbner oversigten over dine åbne apps finder du nu et nyt ikon i toppen af de små billeder af hver app. Her kan du frigøre en app, så den ryger i denne ”freemform”-tilstand, hvor du altså ikke kun kan rykke rundt på den oven på andre apps, som du vil, men også kan ændre størrelsen ved at trække i et af hjørnerne. Alt efter størrelsen på appen justerer den selv visningen fra telefon- til tablet-visning.

Alle apps er i denne tilstand udstyret med en menulinje i toppen som på en pc, hvor du kan forstørre den op til normal fuld størrelse eller lukke den på krydset. Selv med denne nye freeform-tilstand aktiveret er den nye multi windows-tilstand stadig til stede, og begge kan faktisk benyttes samtidig, selv om der hurtigt bliver trængt med pladsen.

Læs også: Sådan ser de nye funktioner i Android N ud

Når apps er aktiveret i freeform-tilstand, vises de også på en ny måde i oversigten over åbne apps. Her kan du holde nede på en app, som endnu er i normal visningstilstand, og så trække den enten til en af siderne eller toppen, hvorefter den den er i multi window-tilstand samtidig med den anden halvdel af skærmen er i freeform-tilstand.

Den nye funktion giver – ganske forventeligt – en del problemer i enkelte apps, blandt andet Chrome, og generelt er der da også flere fejl og hakken, der skal rettes op på, før det er helt brugbart. Interessant er det i hvert fald at se, hvilken retning Android bevæger sig i med den længe efterspurgte understøttelse for multi windows og fuldt ud justerbare vinduer. Hvem ved: Måske bliver Android en dag officielt et pc-styresystem?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies