Android og Apple går frem, Microsoft tilbage – igen

ComScore har netop frigivet de seneste markedstal, og endnu en gang går Android stærkest frem med Apple lige bag sig.

Android og Apple går frem, Microsoft tilbage – igen

Antallet af Android aktiveringer om dagen, er ifølge seneste tal oppe på mere end 850.000 enheder. Et tal der betyder der i 2012 cirka aktiveres 310 millioner enheder, hvis antallet af aktiveringer fastholder sig på det nuværende niveau.

Det betyder også at Android fastholder sit kraftige greb i markedet, og lader konkurrenterne bide skeer med hinanden.

Et af de store markeder for Android er USA, hvor de seneste comScore tal viser at Android fortsætter sin fremgang siden sidste opgørelse. Over de sidste tre måneder er Google (Android) gået frem med 3,7 procent og har nu 51 procent af markedet.

Apple må se en mere beskeden fremgang på 1,1 procent, og slutter perioden af med 30,7 procent markedsandele.

Microsoft ser endnu engang en tilbagegang i markedet på 0,8 procent, og en afslutning på 3,9 procent af markedet.

Dog skal det tages i med i betragtningen, at Nokia Lumia i denne periode knap har været til salg i USA. Det bliver derfor spændende om næste tre måneders opgørelse vil vise en fremgang eller en fortsat tilbagegang.

Ice Cream Sandwich hænger i bremsen

Androids tal kan opdeles i versionsnumre, og de tal er netop også lige blevet frigivet og viser endnu engang at det velkendte og efterhånden gamle Gingerbread, eller Android 2.3 om man vil, stadig hænger i. Og faktisk er Gingerbread gået frem siden sidste opgørelse.

Gingerbread havde 1. april 2012 en andel på 63,7 procent, den er nu steget til 64,4 procent. Samtidig er Ice Cream Sandwich (Android 4.0) dog også gået frem fra 2,9 procent til 4,9 procent. Mens Honeycomb (Android 3.x) ikke har rykket sig fra sine 3,3 procent.

Hvad mere overraskende er, så viser tallene at Android 2.2 Froyo stadig kører på hver femte Android enhed på markedet, og det er selvom versionen nu er flere generationer gammel.

Og faktisk sidder Ice Cream Sandwich på færre telefoner end Android 2.1 Eclair, som blandt andet den populære telefon, fra februar 2010, HTC Desire blev annonceret med.