Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android- og Apple mobiler bliver virusramt i 2010

Android- og Apple mobiler bliver virusramt i 2010

Har du en iPhone eller en Android-baseret mobil som f.eks. HTC Hero, har du større risiko for at blive ramt af mobilvirus i 2010.

En mobiltelefon som Apples iPhone, der ikke er jailbreaket eller på anden måde hacket, er den sikreste mobiltelefon i 2010, vurderer analytikere af IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs.

Hvis din iPhone derimod er jailbreaket, er den præcis lige så usikker som mobiltelefoner baseret på mobilsystemet Google Android.

I sidstnævnte kategori findes populære mobiler som HTC Hero og Tattoo, men også den kommende Sony Ericsson X10 kører Android, og er dermed i farezonen.

Popularitet = risiko

Når noget er populært, er det interessant for IT-kriminelle.

Apple har en stram styring med hvilke programmer der gøres tilgængelig i App Store, og derfor er en standard iPhone principielt den sikreste smartphone.

I 2010 kommer der en sand byge af mobiltelefoner med Google Android. Platformen kommer altså ud til mange brugere, og bliver dermed interessant for de kriminelle.

Adgangen til at publicere programmer på Google Android via Android Market, er betydelig mere åben end på Apples produkter. Derfor er risikoen for angreb større.

- Udbredelsen af smartphones med iPhone, som kommerciel spydspids vil medføre en stigning i antallet af crimeware-angreb på mobile enheder", siger virusanalytiker Christian Funk som er virusanalytiker hos Kaspersky Labs.

2010 forventes også at byde på angreb mod Google Wave.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Randi Andersen 31-12-2009 10:47:30

Hej John G
Jeg forstår det medste af det du skriver, men hvad mener du med "en rigtig HTC Mobil" og ikke BARE en standard android mobil?-Uddyb.
Hvad får jeg mere for mine penge ved en Hero eller tatoo ?
Jeg oplever også at skribenter/ anmelder er med til at fremme salget af en bestemt tlf. Eller sagt på en anden måde KVÆLER salget/udbredelsen af udmærkede og fine brugbare mobiler ved ganske enkelt at undlade at nævne dem.
Du skriver der er store forskelle på HERO og Magic.
Hvilke ? og hvor kan jeg læse mere om det ?
Er Hero i øvrigt kommet på dansk ?
Venligst Randi

0 0
Mobilsiden.dk 04-01-2010 16:21:35

Hej Randi

Ja, det er lidt kringlet at forklare. Men jeg prøver.

Android er programmeret i sammenslutningen "Open Handset alliance" med Google i spidsen for udviklingsholdet. Med i alliancen er en lang række partnere - fra Acer over Samsung til HTC. Mere info: http://www.openhandsetalliance.com/oha_members.html

Når der udsendes en ny Android-version til medlemmerne i alliancen er det en "standard-udgave". Så i princippet kan alle medlemmer lave hver deres mobil med præcis samme system på - og præcis samme menu, grafik, opbygning osv.

Når jeg skriver at Magic er "standard Android" mener jeg, at HTC har lave få eller ingen egne tilpasninger af mobilen. Derfor ligner Samsung Spica og Samsung Galaxy (med få undtagelser) fuldkommen en HTC Magic. Det er blot hardwaren der er anderledes.

Med HTC Hero byggede HTC's udviklingsfolk videre på Android systemet og skabte brugerfladen HTC Sense der indeholder, alle de ting som HTC mener er vigtigt i forhold til betjening, layout af menuer, ikoner, widgets osv.

Derfor mener jeg, at HTC Hero "en rigtig HTC-mobil". HTC Magic er jo blot en mobil, som hvilken som helst i Open Handset Alliance, kunne have lavet (sådan lidt groft sagt).

Når Sony Ericsson X10 kommer er den også Android-baseret. Men Sony Ericsson har også været inde og lave egne tilpasninger, så den kommer til at ligne en "Sony Ericsson"-mobil med de værdier som de lægger vægt på.

Jeg håber det hjalp på forståelsen ;-)

0 0
Tobias Nordahl 04-01-2010 15:20:28

Jeg vil ikke blande mig i snakken - men ja, HTC Hero er kommet på dansk :-)

0 0
Randi Andersen 30-12-2009 23:12:30

Hvordan kan det være, at hver gang en mobil skal
nævnes med Google Android. Platformen system så er det ALTID HTC Hero men ALDRIG HTC Magic der bliver nævnt/fremhævet hvorfor nu det ??? Det var vel egentlig Magic der kom først og vel også den i dag der har de færeste softwarefejl ?
Hvad er så helt præsist forskellen på de to HTC mobiler??
Venligst Randi Andersen

0 0
Mobilsiden.dk 31-12-2009 09:51:17

Hej Randi. Tak for din kommentar.

Når vi ofte nævner HTC Hero for at beskrive hvad "Android" nu er for noget, hænger det sammen med, at Hero har nået en større udbredelse og bredde end Magic. Derfor ved flere hvad vi taler om, når vi nævner Hero. Men du har ret, Magic var først :-)

Der er i øvrigt mange forskelle på Magic og Hero. Men den vigtigste er nok, at Hero har fået brugerfladen HTC Sense (som også findes på Tattoo). Sense gør HTC Hero til en "rigtig" mobiltelefon og ikke blot en standard-Android-mobil som Magic.

Hvis du ser på f.eks. Samsung Galaxy og Spica ligner de fuldkommen Magic i menuer, programmer osv. Skal man vælge mellem Galaxy, Spica eller Magic er det næsten ligemeget hvad man tager. Det er stort set samme system og den største forskel er mobildesignet.

Derimod får man med Hero og Tattoo mobiler som er "rigtige HTC mobiler" og altså ikke bare en "Google-mobil".

Jeg håber du forstår min forklaring. Prøvede så godt jeg kunne :-)

Godt nytår til dig...

0 0

Om brug af cookies