Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android One sælger billige smartphones fra i dag

Android One sælger billige smartphones fra i dag

Det store initiativ Android One med Google i spidsen, der skal give flere adgang til smartphones, er nu sat i gang

Udviklingslandene har det svært inden for tech-verdenen, men der er der heldigvis nogle, der vil gøre noget ved, og en af dem er Google. De er i spidsen for Android One, som skal gøre det overkommeligt for folk i lande med små indkomster at få sig en ordentlig smartphone, og de første er klar i dag i Indien.

Fordi udviklingslandene ikke har de samme økonomiske forudsætninger for at købe smartphones, så har Google sat nogle minimumskrav i Android One-projektet, så man får en god internet-oplevelse, uanset hvor i verden man befinder sig.

Det er de tre producenter Karbonn, Spice og Micromax, der har lavet de første modeller, der falder ind under Android One, og de er lavet med det indiske marked i tankerne, eksempelvis med dual-SIM og FM radio, som er populære funktioner i Indien.

Læs også: I/O 2014 - Se Googles største nyheder her

Den version af Android, der kommer til at trække i trådene i disse telefoner vil være meget tæt på det uforstyrrede Android, og Google vil også have mulighed for at udsende opdateringer, så Google er sikre på, det nyeste software er til rådighed.

Telefonerne fra de 3 producenter vil i første omgang komme til at koste omkring 600 kroner, og vil have 4,5” skærme, 1GB RAM, 1,3GHz quad-core processorer, 5MP kameraer og 2MP foran og mulighed for microSD-kort.

Lige nu er der omkring 1,75 milliarder mennesker, der har en smartphone, men Google mener, at alle skal have mulighed for at kunne købe en smartphone, der også kan bruges til noget.

Læs også: Opera har 100 millioner Android-brugere

Telefoner i den prisklasse er set før, men der har et problem ofte været, at folk ikke har haft råd til eller mulighed for at opdatere deres Android-telefon, og derfor har de siddet fast i forældede versioner af Android og apps.

Google har lavet en aftale med Airtel om, at i de første 6 måneder giver de to 200MB gratis data, så telefonen kan blive opdateret, for selv hvor der er datanetværk, kan det være dyrt at bruge det i udviklingslandene, og lønnen er meget lav.

Der findes flere projekter, der skal gøre internettet udbredt i udviklingslandene, eksempelvis internet.org, som har Facebook og Facebooks stifter Mark Zuckerberg i spidsen. Også for dem spiller smartphones en stor rolle i internettets udbredelse.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies