Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android Oreo: dobbelt op på antal brugere denne måned

Android Oreo: dobbelt op på antal brugere denne måned

Nyeste tal fra Google viser, at andelen af Android 8.0 Oreo brugere er mere end fordoblet denne måned.

Foto: Google

Det er godt fire måneder siden at Oreo - Googles nyeste version af styresystemet Android - fik debut. Selve udbredelsen af softwaren tager sin tid, med en adoptionsrate som indtil videre kun har været på enkelte promiller.

I takt med, at stadigt flere smartphone fra især Google, Huawei og Sony udkommer med softwaren ombord, begynder Oreo så småt at indtage en plads i Googles månedlige opgørelse over de mest udbredte Android-versioner.

Nu dukker to versioner af Android Oreo op: 8.0 samt 8.1. Nu er de at finde på henholdsvis 0,5 samt 0,2 pct. af Android-enhederne derude. Det er fordobling i forhold til forrige måned, hvor samtlige Oreo-versioner stod for 0,3 pct.

Det er dog fortsat Android 6.0 Marshmallow der dominerer månedens statistik med 28,6 pct. af den samlede Android-kage, foran Android 7.0 Nougat og dennes sammenlagte 26,3 pct.

Læs også:  Google udgiver letvægtsudgave af Android 8.1 Oreo

Android-versioner fordeling den 8. januar 2018.
Android-versioner fordeling den 8. januar 2018.
Foto: Google.com

Den sløve udrulning af den nyeste Android-version vil givetvis ændre sig hurtigt i fremtiden – i takt med at førende smartphone-producenter som Samsung og Huawei får udrullet Android 8.0 Oreo opdateringen til 2017-kollektionen i de kommende uger.

Se også:  Kun 1 ud af 200 Android-enheder har Oreo efter 3 måneder

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies