Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android overbelaster mobilnetværk, mener teleselskab

Android overbelaster mobilnetværk, mener teleselskab

Japansk teleselskab kræver nu at Google laver om i Android.

Android telefoner kan lægge teleselskabernes mobilnetværk ned med for mange data.
Android telefoner kan lægge teleselskabernes mobilnetværk ned med for mange data.

At mobiltelefoner kan skabe ravage og totalt kaos er ikke noget nyt.

Amerikanske AT&T oplevede netop dette, da de lancerede Apples iPhone på deres netværk, hvilket førte til et utal af kundeklager over mistede opkald, tilfældige afbrydelser af samtaler, manglende SMS-beskeder og ingen dataforbindelse, selv om telefonen viste fuld signal.

Men det er ikke kun iPhones, der kan lægge et mobilnetværk ned - det kan Android skam også, i en sådan grad, at det japanske teleselskab DoCoMo har bedt Google lave ændirnger direkte i Android styresystemet. Det skriver Cellular-news.

Problemet med Android styresystemet er, at telefoner med styresystemet kan danne enorme mængder netværkstrafik.

For et par uger siden oplevede DoCoMo, hvad bedst kan beskrives som en tsunami af netværkstrafik, da der opstod et problem med den offentlige transport i Japan.

Problemet betød, at masser af mennesker benyttede blandt andet en specifik Android VOIP applikation. Resultatet blev, at sendemaster blev overbelastet, og DoCoMos mobilnetværk blev total lammet i visse områder.

Nogle Android-applikationer kontakter servere på internettet hver 3-5 minutter uanset om man benytter applikationen, og Android telefoner kontakter også netværket hvert 28. minut med et kontrolsignal.

Disse faktorer betyder, at Android telefoner belaster mobilnetværkene med op til 10 gange mere data end traditionelle telefoner.

LÆS OGSÅ: Android mobiler overbelaster mobilnettet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

MLH 30-01-2012 16:12:52

til "næsten" altid, at få givet artikler omhandlende Android til at være negative. Jeg ved ikke hvad årsagen er, men I er alt andet end neutrale omkring Android vs IOS. Jeg er hverken for eller imod nogen af systemerne, men uanset hvor mange gange jeg læser ovenstående artikel, så får jeg IGEN det indtryk, at I enten har ualmindeligt svært ved at holde en neutral tone, eller simpelthen ikke vil. Som mange andre brugere allerede har gjort opmærksom på - så er det en app. der er årsag til øget rafik, og ikke som sådan selve Android. Men jeres overskrift afspejler med ganske klare ord jeres holdning til Android. Prøv dog at være lidt mere neutrale og find en mere korrekt overskrift.

0 0
kelddaug 30-01-2012 13:19:38

Når folk betaler for data, så må det da være tele selskaberne, som har underdimensioneret deres netværk.

0 0
Henrik 30-01-2012 12:40:23

Ok.
1) Det er ikke Android der overbelaster nettet fra det i skriver, det er den/de VoIP apps de bruger.
Hvis de bruger unødig trafik når de ikke er aktive, er det programmet der er problemet, og ikke Android.


2) Da iPhone kom fram var det flest nørder der købte den, da det var en smartphone.
I dag er det normale folk der står for størstedelen af iPhone købet, og det er ikke alle der ved hvordan man bruger en smartphone til hvad den kan (kender folk der ingen gang har sat E-Mail op på den)

Android har så den fordel/ulempe at ha' widgets, og multitask. Så widgets beder om data så de er opdateret når folk vil se dem.
Det gør også at når folk tænder skærmen, så kan den fx. vise vejret, facebook updates (med billeder og/eller kommentar) kalendar etc. på samme side, med det samme, uden at skulle starte 2-3 programmer.

Dette gør at man får ekstra data, da det ikke var vejret og facebook man skulle tjekke, men man skulle bare lige sende en SMS.

3) Der er flere Android telefoner end iOS telefoner.
Så Ja Android vil bruge mere data end iOS, da der er flere af dem.

4) Umenbart lyder det som samme undskyldning som AT&T brugte, (og de godt kan li' at bruge i USA)
Heller begrænse folks brug af data, end at udbygge ens net, så den kan klare det den bliver brug til i dag, og ikke hvad de regnet med den skulle blive brug til for 10 år siden.
Det er billiger at give forbrugerne skylden, end at forbedder sit produkt

0 0
30-01-2012 10:31:52

... med op til 10 gange mere end traditionelle telefoner

Endnu en kommentar af de gode.

Jeg tror også at moderne computere koblet på internettet via bredbånd gennerelt belaster internettet mere end gamle/simple computere med internetforbindelser via gamle 56k modems.

Og lige endnu en note i relation til jeres korstog mod Android og det til selvsamme kommentar fra artiklen, hvorfor i alverden skal Android sammenlignes med traditionelle telefoner. En Ferrari bruger tradionelt også mere benzin end en Golf Diesel, men det er jo ikke kun Ferrari, det gælder alle superbiler.

Og til DoCoMo velkommen til 2012 "love it or leave it"

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 11:07:46

Hej PeterL

Vi har altså ikke noget korstog imod Andorid. Vi citerer blot cellular-news, der har historien fra Reuters.

Vi har dog flere gange hørt samme historie - nemlig at Android telefoner belaster mobilnetværkene langt mere end normale feature telefoner - og faktisk langt mere end telefoner med iOS og Symbian styresystemet.

0 0
Mazzen 31-01-2012 08:03:59

Kunne det tænkes at det har noget at gøre med at Android har en større del af markedet uden sig,set i forhold til IOS og Symbian, man ville jo kun kunne sammenligne de tre hvis de alle var lige store, desuden kan jeg også huske en del snak omkring at f.eks IOS også var ved at sluge en go del data, og som også blev proklameret herinde på siden at Iphone ejere brugte deres datanetværk mere end andre.

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 11:09:18

Tillader mig lige at linke til en tidligere artikel: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/android-mobiler-overbelaster-mobilnettene,lid.16160/

0 0
30-01-2012 12:28:14

Det ville være en interessant nyhed hvis det var en overrraskelse, men nu er en af de vigtigste årsager til at vælge Android widgets, hvoraf en del kræver opdateringer via nettet. Dermed er det ikke en overraskelse´.

Hvis i vil have noget interessant ud af den retning så bliver i nødt til at påvise at Android har et højere dataforbrug til de funktoner de har tilfældes med andre smartphones.

Og nu ved jeg det ikke er jeres artikel, men jeg tvivler på at Cellular news har tvunget jer til at udgive deres artikel. Det er jer der har valgt at viderebringe artiklen.

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 12:54:10

Hej PeterL

Hvis du læser den artikel, som jeg har linket til, så fortæller Telenor at signaleringstrafikken - ikke at forveksle med datatrafik fra apllikationer - er tre gange højere på Android telefoner sammenlignet med f.eks. iOS. Det kan man evt. læse lidt mere om her: http://www.mobilen.no/artikler/android-mobiler_sprenger_mobilnettet/99804

Den store forskel KAN skyldes at iOS benytter "Fast Dormancy", men det er ren spekulation fra min side.
Netværks producenter såsom NokiaSimens anbefaler også brugen af Cell_PCH, som efter min viden ikke benyttes i Android.

0 0
30-01-2012 13:55:25

Det er åbenbart ikke kun Android jf. ovenstående artikel:


"Amerikanske AT&T oplevede netop dette, da de lancerede Apples iPhone på deres netværk"

Dermed er det jo ikke kun Android der er problemet som i skriver i overskriften. Dermed holder jeg fast i at fører et korstog mod Android for ellers havde i valgt en anden overskrift. Og ja jeg er opmærksom på jeres seneste artikel om Apple.

Ellers kommer Henrik jo med en fin beskrivelse længere nede.

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 14:16:02

Hej PeterL

Sagen med iOS er at Apple siden introduktionen har lavet nogle ændringer ved systemet - netop pga. problemerne på AT&Ts (og andres) netværk. En af de ændring der er lavet er, at iPhone nu understøtter Cell_PCH, som er en teknologi, som bl.a. Nokia har opfundet, og som Nokia benytter i mange af deres smartphones.

Det kan man læse mere om her: http://gigaom.com/mobile/iphone-battery-life-improvement/
Cell_PCH minimerer signaleringstrafikken, hvilket kan overbelaste et netværk ligeså meget som data. Det er efter sigende signaleringstrafikken der fik 3 netværk til at gå ned på Roskildefestivallen og under et stor regnvejr i det indre København, da regnen afbrød mobilmasternes minilink-forbindelse til 3s backbone netværk.

Med hensyn til selve datatrafikken, så har Henrik selvfølgelig fat i noget.

0 0
Benjamin Jensen 30-01-2012 14:34:08

Johnny K. Olesen>> Jeg synes du skal give op overfor PeterL. PeterL er nemlig selv ude i et korstog mod journalisterne på mobilsiden, og lur mig om han ikke er det samme på andre fora også.

Den artikel du henviser til, var der jo også en del Android fans der ikke rigtig forstod, og snakkede om datatrafik. Det kan sagtens være problemet her, men det er da tankevækkende, hvis det du siger er korrekt. Hvis 3s master ikke kan kapere den signaleringstrafik der var på Roskilde, så burde det laves om på Android.

Jeg har selv haft problemer med Telias netværk, efter jeg skiftede jeg fra iPhone 4 til 4S. Jeg har været i kontakt med deres teknikere, og de prøver at fejlsøge på problemet. Men det lyder fuldstændig som det problem AT & T har. Min kone har også en 4S og oplever også problemer med afbrudte samtaler, selvom der er fuld signal. Jeg har prøvet med et Telenor simkort, og her kan jeg sjovt nok ikke fremprovokere problemet.

Hvornår skulle Apple have understøttelse for Cell_PCH, og hvornår havde AT&T problemet?

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 15:06:30

Ang. hvornår problemerne opstod hos AT&T, så er svaret - fra dag ét.

Her er en lille artikel omkring problemerne: http://www.nytimes.com/2009/09/03/technology/companies/03att.html

Macrumors.com har også side efter side med debatter omkring emnet, hvis du kan afsætte et par dage til at læse det hele.

0 0
30-01-2012 15:41:53

Jeg har haft både 3 og Telmore(TDC) siden jeg fik min første smartphone og jeg har ikke oplevet den slags problemer som beskrives af Benjamin og i artiklen.

Dermed er der noget der tyder på at TDC og 3 faktisk kan finde ud af at lave et netværk som kan håndtere Android.

Dermed ikke sagt problemet ikke findes, men så burde Telenor og DoComo jo lade være med at sælge abonnementer til Android telefoner, hvis deres net ikke kan holde til det.

Som forbuger er jeg sådan set ligeglad med teknologierne, jeg vil have noget der virker og det får jeg på nuværende tidspunkt.

0 0
Benjamin Jensen 01-02-2012 01:32:50

PeterL>> Den tekniker jeg havde i røret, og som forøvrigt også tit svarer på Callmes FB side, sagde noget meget rammende om problemet.

Vi som teleoperatører skal altid rette ind efter Apple eller for den sags skyld Samsung. De gør det sjældent hvis der er problemer. Det store problem opstår så, når man har rettet et problem ved Apple, så giver det et nyt problem ved Samsung tlf eller vice versa.

Han sagde i øvrigt også, at problemet er blevet enormt med det enorme antal smartphones på markedet, som ikke altid har samme standarder.

For at summere op, så ville det da være en kedelig tendens, hvis jeg ikke kan bruge en HTC telefon ved TDC, men godt hos Telia, men hos Telia kan jeg ikke bruge en iPhone, men godt hos TDC. Det gør det bestemt ikke bedre for forbrugerne.

I øvrigt vil jeg da lige sige, at jeg selv har haft 3 og TDC, og førstnævnte havde store problemer med handovers på min Nokia og HTC telefon i sin tid, hvorimod det fungerede gnidningsløst med iPhone.

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 16:02:41

Hej PeterL

Det er ikke fordi teleselskaberne "klynker". Den måde smartphones benyttes kombineret med de problemstillinger, som f.eks. Android telefoner giver, det giver bare en uheldig situation for visse teleselskaber.

Som artiklerne fremhæver, så har Android nogle udfordringer med signaleringen, hvilket Google kan ændre. Det skal siges, at det IKKE KUN er et Android problem, men det er bare mest markant på Android telefoner, hvilket fremgår af datamaterialet fra NokiaSiemens (se http://www.mobilen.no/artikler/android-mobiler_sprenger_mobilnettet/99804).

Som du selv skriver, så kan forbrugerne selvfølgelig være helt ligeglad, da det i sidste ende jo er teleselskabets problem under alle omstændigheder. Og så er vi tilbage ved den oprindelige artikel; Det er nemlig det japanske teleselskab DoCoMos, der beder Google gøre noget ved problemerne - det er ikke forbrugerne der kræver ændringer i Android.

Der er også andre problemstillinger, som man kan inddrage - blandt andet hvordan Widgets benyttes og programmer med "push notefikationer". Teleselskabernes udfordring er ikke de 10 brugere, der henter 5 GB data om dagen - det er derimod de 2500 brugere, der henter 10 MB data om dagen.

0 0
Johnny K. Olesen 30-01-2012 14:45:46

Hej Benjamin

AT&T havde store problemer blandet andet pga. for meget signaleringstrafik. Det er den trafik, som telefonerne benytter til at kommunikere med mobilnetværkene - og skal ikke forveksles med den trafik som f.eks. applikationer laver på netværket.
I AT&Ts tilfælde var der simpelthen for meget signaleringstrafik i forhold til hvad deres netværk var beregnet til, hvilket blandt andet gav sig udslag i manglende mulighed for at opnå en dataforbindelse, tabte opkald osv.

Fra og med iOS 4.2 skulle iOS understøtte Cell_PCH, men det kræver også at mobilnetværket understøtter det.

De problemer, som du har haft med Telia behøves ikke være signaleringsproblemer (der kan være MANGE andre fejl), men signaleringsproblemer kan opstå i alle netværk, hvis der er samlet for mange mennesker i et bestemt område.

Måske vi skulle tage en snak med en netværks-ingeniør ved lejlighed, og få vedkommende til at forklare det lidt bedre...

0 0
Tommy 30-01-2012 10:58:43

ja, forhåbentlig kommer man ikke meget benzin i sin diesel-bil :P

Jeg er enig med dig, hvis de mener det er et problem med VOIP, ja så er det jo ikke androids skyld.

0 0

Om brug af cookies