Android overbelaster mobilnetværk, mener teleselskab

Japansk teleselskab kræver nu at Google laver om i Android.

Android overbelaster mobilnetværk, mener teleselskab

At mobiltelefoner kan skabe ravage og totalt kaos er ikke noget nyt.

Amerikanske AT&T oplevede netop dette, da de lancerede Apples iPhone på deres netværk, hvilket førte til et utal af kundeklager over mistede opkald, tilfældige afbrydelser af samtaler, manglende SMS-beskeder og ingen dataforbindelse, selv om telefonen viste fuld signal.

Men det er ikke kun iPhones, der kan lægge et mobilnetværk ned – det kan Android skam også, i en sådan grad, at det japanske teleselskab DoCoMo har bedt Google lave ændirnger direkte i Android styresystemet. Det skriver Cellular-news.

Problemet med Android styresystemet er, at telefoner med styresystemet kan danne enorme mængder netværkstrafik.

For et par uger siden oplevede DoCoMo, hvad bedst kan beskrives som en tsunami af netværkstrafik, da der opstod et problem med den offentlige transport i Japan.

Problemet betød, at masser af mennesker benyttede blandt andet en specifik Android VOIP applikation. Resultatet blev, at sendemaster blev overbelastet, og DoCoMos mobilnetværk blev total lammet i visse områder.

Nogle Android-applikationer kontakter servere på internettet hver 3-5 minutter uanset om man benytter applikationen, og Android telefoner kontakter også netværket hvert 28. minut med et kontrolsignal.

Disse faktorer betyder, at Android telefoner belaster mobilnetværkene med op til 10 gange mere data end traditionelle telefoner.

LÆS OGSÅ: Android mobiler overbelaster mobilnettet