Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android ramt af malware-epedimi

Android ramt af malware-epedimi

Pas på din Android-smartphone. Mængden af malware-inficerede apps til Android er mildest talt eksploderet de seneste måneder.

 

Hvis du har en Android-smartphone, så er der al mulig grund til at være skeptisk med, hvad du henter fra Android Marked.

Mængden af skadelige apps, malware, til Android-mobiler er nemlig steget med voldsomme 472 procent siden juli måned. Altså på blot fire måneder. Det viser tal fra Juniper Global Threat Center.

Ifølge rapporten er der størst risiko for at apps indeholder spyware, der kan spore og sende informationer fra mobilen til tredjepart. Eksempelvis koder.

Hele 55 procent af de apps, der indeholder malware, gemmer på spyware. Resten - 44 procent - rummer sms-trojanere. Juniper har produceret en infografik med tallene fra undersøgelsen.

Juniper giver Googles manglende kontrol skylden for epidemien. Alle de apps, der kan hentes i Apples App Store, er gennem en - upopulær - godkendelsesproces.

Men processen fanger de fleste skadelige koder. Google har ikke nogen godkendelsesproces for apps til Android Marked; der kræver blot en anonym udviklerkonto til 25 dollars, så kan man lægge hvad som helst i Android Marked.

"Androids Open Applications butiksmodel, som mangler en godkendelsesproces som Apple har, gør det nemt for hackere at distribuere deres malware," skriver Juniper.

Ikke alene er mængden af malware stigende - den er eskaleret i de seneste to målte måneder.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren 22-11-2011 12:44:10

Typisk mobilsiden med deres copy/paste.
Min storebror hopper også altid på den her slags nyheder og installere antivirus app på sin mobil.
Det dræner hans batteri på omkring 6 timer og gør mobilen sløv og ubrugelig.
Ps. Jeg har aldrig haft og kender INGEN der har haft virus, trojans eller malware på sin android telefon.

0 0
Jesper 21-11-2011 17:36:36

...det stemmer jo meget godt overens med Applesid...jeg mener, Mobilsiden.dk's anti-android kampagne. Svin dem til, når det er muligt, og husk, at hvis der er noget i.f.m. smartphones, der skal roses, så skal iOS-enheder nævnes x-antal gange, men hvis det er negative nyheder, som ganske vist også omfatter iOS-enheder, så skal de íkke nævnes, men det skal blot nævnes, at problemet omhandler smartphone/tablets generelt!
Undtagelserne er naturligvis, når Æble gør i nællerne (Antennedesign, batteriproblemer og SIM kortlæser problemer, for at nævne nogle), så er man tvunget til (modvilligt) at nævne det.
Kedeligt og forudsigeligt!

0 0
21-11-2011 18:45:40

He he et par gode links. Gad vide hvor lang tid det har taget os at finde ud af disse ting. Noget som en "journalist" nok også burde have.

0 0
Onkel_Per 21-11-2011 14:19:42

Hvad med at checke datoen på kildeteksten: "May 10, 2011" før I skriver noget!

Det er så AMATØR-agtig det her.

0 0
Robert 21-11-2011 15:14:24

Ej det er sgu for meget.

0 0
Thomas Kristensen 21-11-2011 15:32:53

Mobilsiden i en nødeskal :)
Men de har vel ikke andet at skrive om, også hiver de noget op af ligegyldig skuffen, samme skuffe som forældede nyheder :)

Jeg har aldrig og jeg gentager ALDRIG hørt om nogle som har fået virus på deres android
Og folk som jeg som rooter og bruger custom rom er hellere ikke blevet ramt :)

Tror at i trænger til en ferie på mobilsiden :)

0 0
Michael 21-11-2011 13:42:35

Jeg vil gerne være enig med indholdet af denne artikel, idet jeg synes at mange Android apps ser suspekte ud.

MEN... jeg må give mine medkommentatorer ret.
I denne tilfælde burde i altså have tjekket jeres kilde bedre.

0 0
theis 21-11-2011 13:21:02

stop nu alt det pis med at der er så meget malware i android market. DET ER FUSK SOM SIKKERHEDS FIRMAER LAVER FOR AT TJENE PENGE, så tag jer nu sammen. fatter ikke at i virkelig tror på det, man høre jo heller ikke rigtig noget om nogen folk der er blivet ramt af det,

0 0
21-11-2011 13:11:29

Nu må i altså se at komme op på dupperne....Denne såkaldte blog, har sjovt nok samme adresse som et firma der udvikler sikkerhedssoftware til mobile platforme.....

http://www.smobilesystems.com/

0 0

Om brug af cookies