Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android sidder nu på hele 86,2 % af smartphonemarkedet

Android sidder nu på hele 86,2 % af smartphonemarkedet

Android-styresystemet fortsætter med at tage markedsandele fra iOS og Windows Phone/10 Mobile. Hele 86,2 % af markedet domineres nemlig nu af Android.

Det er ingen hemmelighed, at Android-styresystemet har været dominerende i mange år, når det gælder markedsandele, og selv om styresystemet har svævet omkring de 80 % de seneste år, fortsætter væksten for Android verden over.

Analyseinstituttet Gartner er nemlig klar med dugfriske tal over de både de forskellige styresystemer samt de fem største producenter - og tallene er ganske imponerende i Androids favør.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow sniger sig op på 15 % i udbredelse

I 2. kvartal af 2016 sidder styresystemet nemlig på en abnorm høj andel på intet mindre end 86,2 %, hvilket er en stigning på 4,9 % i forhold til et år tidligere, hvor styresystemet havde en i forvejen høj andel på 82,2 %. I hele 2. kvartal er der dermed solgt intet mindre end hele 296,9 mio. Android-smartphones.

Foto: Mobilsiden.dk

Til sammenligning ligger Apple med iOS som det næststørste systemsystem i opgørelsen, hvis samlede salg af iPhones faldt i 2015, og det kan ses af disse nye tal. iOS ligger nemlig med en markedsandel på ’kun’ 12,9 %, hvilket i kvartalet svarer til 44,4 mio. solgte iPhones - cirka 4 mio. færre end samme periode sidste år og en tilbagegang på omkring 7,7 %.

Læs også: Microsoft og Sony snart ikke blandt de 12 bedst sælgende

Apple kan heldigvis glæde sig over, at en anden producent har langt større problemer. Microsofts Windows-styresystem (Windows Phone og Windows 10 Mobile) skraber nemlig for alvor bunden.

I forvejen måtte Microsoft nøjes med blot 2,5 % af markedet med 8,2 mio. solgte Windows-telefoner i perioden. Det tal er nu styrtstykket, efter der i løbet af det seneste år er sket et kæmpe fald på intet mindre end 76 %. Dermed har Microsoft og øvrige producenter kun solgt lige knap 2 mio. smartphones i de tre måneder.

Microsoft valgte for tre måneder siden at ’strømline’ sin forretning af Windows-smartphones - eller med andre ord at trække sig ud fra smartphoneræset. Hvad angår forbrugersmartphones vil der i hvert fald ikke komme de helt store nyheder fra Microsoft fremover, mens fokus i stedet for er lagt på at ramme virksomheder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies