Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android-skabers smartphonefirma er nu milliarder værd

Android-skabers smartphonefirma er nu milliarder værd

Android-skaberen Andy Rubins nye smartphonefirma Essential er nu over 7 milliarder danske kroner værd inden firmaets første mobil overhovedet er udkommet.

Foto: Essential.com

Det går glimrende for Android-medstifteren Andy Rubins nyeste projekt: det nye high end-smartphonefirma Essential, som står til at lancere den første topmodel, PH-1, i USA om meget kort tid.

Læs også: Android-skaber lancerer smartphone: “The Essential Phone”

Han og teamet bag har nemlig formået at få opbakning fra flere investorer, der har kastet store summer i den nye smartphoneproducent. I juni måned formåede Essential allerede at være værdisat til mellem 5,7 og 6,3 milliarder kroner med opbakning fra blandt andet Amazon og Foxconn Technology Group - fabrikken der samler telefonen. Samlet set skaffede Essential hele 1,9 milliarder kroner i investeringer i denne omgang.

Er nu 7,6 milliarder kroner værd

Nu er Foxconns datterselskab, FIH Mobile, også klar med en investering i Essential – denne gang med et beløb på 19 millioner kroner. I et billede af et notat, som en klummeskribent fra Bloomberg har delt på Twitter, ses de nærmere detaljer om investeringen. Her fremgår det, at FIH Mobiles investering per 30. juli 2017 svarer til 0,25 % af Essentials samlede værdi. Det afslører ifølge The Verge smartphoneproducentens seneste værdi, som dermed er hele 1,2 milliarder dollars eller hvad der svarer til 7,6 milliarder kroner.

Den enorme værdi af producenten er særlig imponerende, når man husker på, at det kun er 2,5 måned siden Essential løftede sløret for debuttelefonen PH-1. Måske endnu mere imponerende er den enorme tillid, som Essential har fået fra investorerne uden overhovedet at have lanceret en smartphone. Først i løbet af de foregående dage er de første rigtige eksemplarer af telefonen dukket op rundt omkring, hvor der hidtil kun har været tale om idéer på tegnebrættet og prototyper.

Læs også: Android-skaberens Essential-smartphone kommer til Europa

Snart er Andy Rubin dog klar til at lade PH-1-topmodellen få sin debut, når USA om ganske kort tid. Den 21. august afholder producenten nemlig en ’First Look Event’, og kort tid efter ventes den endelig at ramme butikshylderne, hvor den blandt andet være at finde hos Amazon og Best Buy.

Essentials indtog på smartphonemarkedet synes altså at have været ganske problemfri og med al den støtte, man kunne ønske sig som en startup. Det har dog ikke helt været uden problemer alligevel. Telefonen har nemlig været forsinket ad flere omgange, men nu er den ved at være igennem de sidste certificeringer og tests, har Andy Rubin tidligere oplyst.

Efter den amerikanske lancering er det Europa og Japan, der står for skud. Hvornår er dog endnu uvist.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies