Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android stjæler atter markedsandele fra Apple

Android stjæler atter markedsandele fra Apple

I de første måneder af 2014 har Googles Android gjort, som så mange gange før, nemlig lokket iOS brugere over på Android

Analysefirmaet Kantar har netop udgivet sine data over smartphone salg fra januar til april, og Android viser atter tænder over for konkurrenten iOS. iOS går dog frem i Australien og Japan, men da især Australien er et relativt lille marked, skal Apple-fans nok ikke lægge for meget håb i deres tal.

Det der med iOS- og Apple-briller nok er mest foruroligende er, at SamsungHTC og Sony netop har lanceret topmodeller som forventes, at fremme Android salget i næste kvartal endnu mere. Apples iPhone 6 forventes først at blive lanceret i august, så det bliver nogle drøje måneder for Apples salgsafdeling.

For Windows-fans er der blandede nyheder: i EU, Japan og Australien går de lidt frem, mens de i USA og Kina går tilbage. I vintermånederne kom kun Nokia Lumia 1520 på markedet, hvilket kan skyldes status quo, men her i sommermånederne kommer Nokia og Microsofts Lumia 630 og 930, som måske kan løfte salget lidt. Derudover har Microsoft indgået partnerskab med en række kinesiske og japanske producenter, som måske også kan løfte de to markeder.

Hvad siger du til de nye tal? Er du overrasket over Apples tilbagegang, eller havde du måske ligefrem forventet større fremgang til Android?

 

Kilde: WPCentral

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies