Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android-styresystemet Remix OS 2.0 kommer til flere computere

Android-styresystemet Remix OS 2.0 kommer til flere computere

PC-styresystemet, der er baseret på Android, Remix OS 2.0, finder vej til endnu flere computere med lanceringen af en ny betaudgave.

De fleste bærbare computere er enten udstyret med Windows, Mac OS X eller en Linux-distribution som Ubuntu-styresystemet, men der er flere alternativer end de få.

Et af dem er styresystemet Remix OS, som for nyligt lancerede en version 2.0. Det kan nemmest beskrives som en krydsning mellem Android fra din smartphone og Windows på din computer - eller sagt på en anden måde: Android som du kender det optimeret til at fungere på samme måde, som du kender det fra en traditionel Windows-computer.

Selv om firmaet bag, Jide, allerede har lanceret en tablet og en mini-pc, er projektet stadig relativt nyt, efter to tidligere Google-ansatte besluttede sig for at udvikle styresystemet og udgive det i en såkaldt alpha-version. Det betyder, at der følger en del små fejl med, hvis man på dette tidlige stadie vil prøve styresystemet på sin egen computer.

Læs også: Få Android på din PC med det specialudviklede Remix OS 2.0

Nu bliver mange af disse tidlige fejl dog rettet, da styresystemet nu udgives i en betaversion i forbindelse med, at alle computere med 32-bit-processorer nu også vil blive i stand til at installere styresystemet.

Hidtil har det nemlig kun været muligt at køre Remix OS 2.0 på Intel- og AMD-computere med 64-bit-processorer. Det betyder, at de enten lidt ældre eller helt billige computere nu også kan køre styresystemet, som kræver væsentligt færre ressourcer end et fuldblods styresystem.

Fra den 1. marts kan du derfor besøge den officielle hjemmeside og downloade styresystemet i beta som en zip-fil. Her er der forskellige instruktioner, du skan følge. Du kan blandt andet installere Remix OS ved siden af dit eksisterende styresystem gennem det program, der medfølger. Du kan også vælge at køre Remix OS 2.0 fra en USB-pind og tage det mig dig hvor som helst og få nem adgang til alle de Android-apps, du kender fra din smartphone og tablet.

Foto: Mobilsiden.dk

Google Play-butikken medfølger endnu ikke

Det eneste store mangel ved Remix OS 2.0 på nuværende tidspunkt er, at der endnu ikke er inkluderet den såkaldte ”Google Play-tjenester”-pakke, som indeholder al indhold fra Google såsom adgang til Play-butikken (og dermed alle apps), synkronisering med din Google-konto osv.

Heldigvis kan du nemt installere hele pakken ved at downloade den efterfølgende, men det er noget, der arbejdes på at finde en mere permanent løsning på.

”Efterhånden som Jide har mestret en helt ny made at opleve Android på, vil Google Play-tjenester og Play-butikken lige nu ikke være forudinstalleret i Remix OS. Dette er kun så længe Google tager den tid, de har brug for, for at teste det nye operativsystem. Brugere af betaversionen vil være i stand til at installere Google Play-tjenester ved at følge instruktionerne på Jides hjemmeside,” skriver firmaet i en pressemeddelelse i forbindelse med Mobile World Congress, hvor firmaet er til stede.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies