Android tablets i halen på iPad

iPad er stadigvæk den mest solgte tablet, men salget af tablets med Googles Android-styresystem er stigende.

Android tablets i halen på iPad

Apple har langet mere end 55 millioner iPads over disken, men Android-tablets som for eksempel Samsung Galaxy Tab 10.1 er begyndt at tage markedsandele fra Apple.

Siden lanceringen af den første iPad har Apple ellers domineret markedet for tablet-computere, men nu begynder enheder med Android for alvor at hale ind på Apple.

I fjerde kvartal 2011 var Apple i besiddelse af en markeds andel på 57,6 procent på verdensplan, men dette er et fald på mere end 10 procent i forhold til fjerde kvartal 2010.

Det passer også med Android-tablets som har haft en stigning fra 29 procent i 2010 og til nu i fjerde kvartal 2011 at have 39,1 procent af markedet.

Det viser tallene i en markedsanalyse lavet af Strategy Analytics.

Formentlig har billige tablets som Amazon Kindle Fire og lignende haft stor indflydelse – i hvert fald på det amerikanske marked.

Generelt blev der de seneste tre måneder af 2011 solgt 26,8 millioner tablets på verdensplan, hvilket er en stigning på 150 procent i forhold til 2010, hvor der i samme kvartal blev langet 10,7 millioner tablets over disken.

Læs også:
Netbrug fra mobil og tablets stormer frem

Emnet er ikke færdigdebatteret

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 23/1/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen Ny Android-tablet til under 1.000 kronerKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Tablet finder du her. .